reklama

Mamy 2011

Heloł laseczki,
Cieszę się, że Wasze dzieciaczki mają się dobrze. Ciekawe jak tam mój mały - dziasiaj mam wizytę.
Anias - maluda ma jeszcze sporo czasu do przyjęcia pozycji nietoperza - nie ma co krakać cc.
Myszaa - maleństwo klęczało? no to pytanie... ksiądz czy zakonnica? Ja też obstawiam księdza ;-)
Vii - pościel do wózka - ja też sobie odpuszczę, butelkę mam jedną - jak coś to można dokupić. Siary brak :blink: wkład gąbkowy do wanienki - kupię, bo sprawdzony i polecany przez znajomych/rodzinę; plastikowy ponoć kiepski, stelaż ponoć też przydatny

Ostatnia edycja:
reklama
Ja nie kupuję wkładu do wanienki, ten z gąbki to siedlisko bakterii i innych upiorów, a ten plastikowy jakoś mi się nie widzi. Będę podkładała pieluchę, jakoś się nauczę w końcu. Pewnie dojdziemy do takiej wprawy, że żadne podkłady nie będą nam pózniej potzrebne:))) A stelaż kupuję, nie mam takiego mebla gdzie mogłabym położyć wanienkę w pokoju, a nie będę latać ze stolikiem z drugiego. Ale jeśli bym miała to bym odpuściła ten stelaż.

Hej
Emri - u nas pielucha też nie była potrzebna - M. sobie bardzo dobrze radził :-) Trzymał sztywno maluchai się nie ślizgało maleństwo:-) Laktator ja mam Medeli - drogi elektryczny - ale genialny :-) Kup pojemniki na mrożenie mleka :-)

Ja początkowo miałam wanienkę ze stelażem :-) Potem wymieniliśmy ją na kwadratową:-) Ze stelażem przydawała się w łazience żeby się mocno nie schylać ale przez pierwsze 3 miesiące... potem oddałam bratu :-) dla jego córy :-)

Pozdrawiam

Słyszałam, ze medela sprawdza się świetnie, ale nowa to cholerny wydatek:( Tak myślałam, żeby odkupić od kogoś używany ten mechanizm cały a nowe kupić te części "osobiste". Zobaczymy jeszcze:)

u mnie tez jest siara z cycka:) jak sobie nadusze to pojawiaja sie takie przezroczyste lub biale kropelki, newet probowalam i smakowalo raczej slodko:)

mi sie wydaje, ze spiworek zdecydowanie wystarczy do wozka bo przeciez jeszcze pewnie bedziecie ubierac kombinezon. A na spiworek polozy sie kocyk cieply i miecutki i wystarczy.

co do wanienki to ja mam taka duza juz kupiona i planuje jeszcze do niej stelaz kupic bo to ponoc meczace takie zginanie sie nad nia ale wiadomo nie jeste to rzecz pierwszej potrzeby. Wklad jakis kupie ale na pewno nie z gabki bo w programie "mamo to ja" mowili, ze taki to trzeba by czesto zmeiniac lub wyparzac goraca woda po kazdym uzyciu bo mnoza sie tam bakterie.

mam zamiar tez kupic ze 2 butelki na mleko i ewentualnie wode. jak pojde sobie wieczorem na cwiczenia czy na krotko wyskocze cos zalatwic to mezowi zostawie w pojemniku odciagniete mleko i bedzie karmil:)

dla tych przyszlych mam, ktore nie natrafily jeszcze na strone z "mamo to ja" wklejam link. osobiscie uwazam, ze jest tu wiele cennych wskazowek:) milego ogladania
http://vod.onet.pl/mamo-to-ja,2511,serial.html

Ostatnia edycja:
Słyszałam, ze medela sprawdza się świetnie, ale nowa to cholerny wydatek:( Tak myślałam, żeby odkupić od kogoś używany ten mechanizm cały a nowe kupić te części "osobiste". Zobaczymy jeszcze:)
Medela Ręczny Laktator Harmony | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | Sklep internetowy z artykułami dla niemowląt MamaBebe.pl ten uzywałam:-) polecam

a ten mam :-)
Medela Laktator Elektryczny Mini Electric | Karmienie | Karmienie piersią | Laktator | Sklep internetowy z artykułami dla niemowląt MamaBebe.pl

Heloł laseczki,
Cieszę się, że Wasze dzieciaczki mają się dobrze. Ciekawe jak tam mój mały - dziasiaj mam wizytę.
Anias - maluda ma jeszcze sporo czasu do przyjęcia pozycji nietoperza - nie ma co krakać cc.

cc to sugestia lekarza, mała za cholerę nie chce się ułozyć głową w dół, nawet jak się "przemieszcza". No i od samego początku jest w położeniu pośladkowym. Ale do porodu jeszcze duzo czasu i mam nadzieję, że się jej odwidzi;)

pozdrawiam

jak po wizycie? co słychać u Twojego maluszka?

reklama
witam w ten śliczny deszczowy poranek:rofl2:
własnie jem bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe śniadanko- drożdzówka z budyniem popijana kubkiem coli;-)

Myszaa- jakie żelki preferuje synek?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry