reklama

Mamy 2011

Przeczytałam, mało pamiętam...

Marttini - u mnie przecież laktator nieużywany stoi... Oferuję się :)
Madzioszka - zazdrościłam mi nowego avatara?:P
Anulka - Gratulacje dla Milenki :-*

Ja wysiadam!!! Przez 1,5h starałam się uspokoić L.... Cały dzień było cacy, a po kąpieli diabeł w nią wstąpił, albo co... Wypiła 100ml herbatki, potem 120 mleka i jeszcze trochę wody. Poszła wodnista kupa... Nosić - źle, bujać - źle, głaskać - źle, leżeć - źle, smoczek - be, bez smoka - wrzask... Wyciszała się leżać na mojej klatce piersiowej, więc to chyba brzuszek był. Może po spróbowanych brokułkach? W końcu przysnęła, ale w pewnej chwili podniosła głowę, spojrzała na mnie i ryk :((( Zmiana pozycji "na plecki", smok do buzi i hop do łóżka, wyszłam, a za 5 min. się znów rozkręca...M. poszedł, dał smoka i śpi........................ Ja wysiadam!!!

reklama
Izuniek.... może Cię pocieszę bo moja MIlena nie płacząca, nie wrzeszcząca nawet jak ma kupe i mokro wczoraj na kupieckiej odstawiła mi cyrk, już pół godziny po porze karmienia ja próbuję dać jej butle a tu nagle ryk jakby ktoś ją ze skóry obdzierał.... po chwili okazało się że chciała drzemkę sobie uciąć. 20 min pospała i pięknie zjadła butelke. Dzisiaj historia znowu się powtórzyła. Nie będę jeść jak mam ochotę drzemać.

Dziękujemy za życzenia :)

Mam ochotę podać małej jakiś pierwszy słoiczek i nie bardzo wiem od czego zacząć czy od jabłka czy marchewki.
Madzioszka Ty już Beatce podajesz słoiczki??

Komp się zwiesił, posta wcięło, wrrrrrrr :/

marttini - w sumie zawsze mogę kazać ludziom bokiem siadać ;) myślę nad przesunięciem trochę kibelka ale to zobaczymy za jakiś czas - jak się to sprawdzi w czasie użytkowania.
Na dywanach kompletnie się nie znam, ale chętnie się poznam bo też będę musiała kupić.

emri - hehe powtórka z rozrywki ;) wykąpałaś się i położyłaś a tu smrodek? ;P

zawalka - myślę, że ciemiączka nie da się uszkodzić w ten sposób. Zawsze jest trochę opadnięte, bo tam nie ma kości więc siłą rzezy skórka opada w dziurę. Nie bój :)

Izuniek - może faktycznie brokuły. One czasem nie są wskazane w późniejszych miesiącach? Ogólnie wzdymające chyba... A jaki masz laktator? Ja oferowałam ręczny aventu - może masz lepszy?

dobrowieczornie:)

Po kolei:
Martinni awatar pamiątka z dawnych czasów, przywiązana jestem do tego zdjęcia:)

Izuniek jasne że pozazdrościła:D Lenka może miała fantazje po brokule pomału trzeba było:D albo to skok rozwojowy jakoś tak być już powinien;p

Emri, Katoryba Becik się ciognie do siadania i jak dam jej paluchy to widać na obrazku co się dzieje a jak się wkurza jak ja kładę to bajka.... Nie umiem jej wytłumaczyć że jeszcze trochu czasu na takie wygibasy jej zostało

Beti my tradycyjnie wychodzimy koło 10-11 na spacer i pałentamy się po parku

vii poszalałam bardziej:>?

Anulka Becik dostaje słoiczki zaczęłam od kleiku w sumie bo się nie najadała później była marchewa, jabłko, jabłko z marchewą i zupka jarzynowa a dziś do tego kaszka na noc brzoskwiniowa zobaczymy jak będzie mi się zachowywać po niej.

zawalka nie mogłaś uszkodzić takim lekkim stuknięciem ciemiączka ono z natury jest lekko wklęsłe. nie panikuj:) wbrew pozorom maluszki nie są takie kruche:)

Sto lat Tym co to okrągłe mają:D

Dobranoc babole i babolaki:)

Madzioszka dzieki. A te kleiki to trzeba dawać? ja nie chcę jej dodatkowo rozpychać. Chyba jutro zacznę od jabłuszka na pierwszy raz ze 3 łyżeczki czy jak to się robi???

Dziękuję wszystkim Paniom za życzenia dla Milenki :)

Kurcze to moja to dopiero jest ciekawa bo nie śpi cały dzień no małe drzemki dwie 15 minutowe a tak to bystre oczka ;)

Zawalka tak jak Madzioszka napisała maluszki to naprawdę silne istotki, nie są aż tak kruche jak nam się wydaje.

witam się ja wieczorową porą ;)

wszystkiego najlepszego dla solenizantów ;)

Ja troszkę prywaty .... Przyszłam się pochwalić że noszę małego słonika pod serduszkiem ;) mój synek waży 2450 g i jest większy ok 2,5 tygodnia ;) leży ładnie główką do dołu ... (tego akurat się spodziewałam bo brzuchol mi się obniżył ) był strasznie niegrzeczny na badaniu cały czas walił w miejscu gdzie pan doktor przykładał nasadkę od USG, raz tak walnął, jak podglądaliśmy jego męskość, że mu prawie z rąk wyleciała;p ale poza tym wszystko oki ;) jeszcze w piątek ostania wizyta u mojej Pani doktor i żegnam się ze wrocławską służbą zdrowia ( nie żebym nie była zadowolona ;) jak wracałam z USG to wstąpiłam do sklepu z wózkami ... i mega mnie zaskoczyło że wózki marki roan (chyba dobrze pisze) są takie lekkie i wygodne .... chyba poważnie się zastanowię nad tym modelem ... i jeszcze są w promocji co też przemawia na ich korzyść ;)
pozdrawiam

Hej hej:)

Gogoja - no rzeczywiście duży chłopczyk rośnie u Ciebie w brzusiu:)dobrze, że wszystko w porządku!Ja również mam roana - i tak jak Vii - nie zamieniłabym go za żadnego innego...naprawdę swobodnie się go prowadzi, nawet jak dzidziol rośnie to lekki w prowadzeniu, no ale podnieść go z dzidzią już cięzej, ale wiadomo, to się sporadycznie zdarza...ja tam polecam jak najbardziej:)Jak będziesz już w ZG daj oczywiście znać:)

My już od 7dmej na chodzie;) ale już wszystko w miarę ogarnięte, by wcześniej wyjsć z domku...

miłego:*

Juhu poranne śniadaniowe.
Bolo już po śniadaniu, właśnie stęka i "wychodzi" z leżaczka - już chce iść na spacer :)

Anulka -a lepiej zacznij od marchewki, niby powinno się od warzywka, żeby od razu słodkiego nie dawać - dziecko później może nie chcieć "nie owoca".
Nic więcej nie napiszę bo jęczydło wzywa :/

Do zobaczenia na kocyku :) Wpis na grupie w tej sprawie

Witam

gogoja-najważniejsze ze mały zdrowy:)a jak bedzie miał na imie?

Hania wczoraj dała wieczorem koncert-niby głodna a jak butelka w buzi to ryczała jakby ktoś jej krzywdę robił, ale za to w nocy pospałam bo mąż do niej wstawał
Macie jakieś dobre sposoby na pleśniawki?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry