• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

hejka, widzę e tu już się ząbki pojawiają ale ten czas leci, a ja nadal czekam. Malutka wierci się jeszcze w brzuszku choć już spokojniejsza. W końcu wzięłam się za spakowanie torby do szpitala i tak sobie myślę czy coś się zmieniło przez te 4 lata, żebym czegoś nie zapomniała :)
Podpowiedzcie mi czy dla maluszka coś trzeba np. pieluszki?

vii - piszesz o czynszu, my też się borykamy bo nam kredyt wzrasta co 2 miesiące ostatnio :( co to będzie później, też będę musiała wracać szybko do pracy, ale póki co staram się o tym nie myśleć, zawsze sie jakoś poukłada :)

Nasz synek wymyślił imię dla naszej dziewczynki :) wszystko na to wskazuje że będzie Julka :)

skierowanie do szpitala już mam ale póki się dobrze czuję to siedzę w domku.
Uciekam bo wysiedzieć nie mogę, miłego dnia.

reklama
hejka laski po dlugiej przerwie!!! wczoraj nareszccie L. katoryby usunal mi wirusa z kompa i moge dzialac:)

pluszaczek pieluchy w szpitalu sa albo happy albo z biedronki.

zawalka z tym jedzeniem to jest twoj wybor. my zaczelismy jak D. mial prawie 5 miesiecy i teraz je malutko bo okolo pol sloiczka zupki i pol owocow. ja to traktuje bardziej jako urozmaicenie i przekaske w ramach przyzwyczajania do nowych smakow. a z tym zespolem jelita drazliwego to byly jakies badania i fakt jest taki, ze duzo doroslych ludzi cierpi na to a tesciowa mi mowila, ze 30 lat temu to w wieku 2tyg to trezba bylo wprowadzac rozcienczony soczek marchewkowy:szok: moim zdaniem nie ma co sie spieszyc, dziecko jeszcze zdarzy sie najesc "doroslego" jedzenia. a z tym Pralatem to o co chodzi?

vii nam tez czynsz podniesli ale o 22 zl jakis czas temu. ale my do tego co miesiac placimy fundusz remontowy 77zl:/

a tak z innej beczki to zauwazylam, ze od kiedy mlody sie urodzil to ja ciagle cos gubie albo zapominam i w ogole jestem roztrzepana:) chcialam w tymmiesiacu zlozyc dokumenty o zasiłek "dla biednych" jak go nazywam i przypomnialam sobie, ze nie mam dowodu aktualnego no wiec chcialam wziasc paszport i okazalo sie, ze nie ma go tam gdzie zawsze byl i nie znalazlam go do tej pory:/ tak wiec nie mam zadnego dowodu tozsamosci:) do tego ciagle zostawiam gdzies tel kom i wczoraj chyba go na amen zgubilam kolo domu. wylaczyl sie (tak ma po kilku upadkach) i d... bo nie mozna nawet na ten numer sie dodzwonic. ale to mnie przynajmniej zmobilizuje do kupna nowego (mialam to zrobic jeszcze przed porodem). tylko tu pojawia sie problem:) chce abonament a nie mam dowodu, hehe:)

hejka ;)

Gratuluję ząbków ;) oby następne pojawiały się bez problemowo ;)

ja też miałam straszny humor wczoraj spłakałam się tak jak chyba jeszcze nigdy.... nie mogłam się uspokoić .... a w sumie nie było jakiegoś szczególnego powodu ;/ potem całą noc prawie nie spałam bo bolała mnie głowa (pewnie od tego płaczu) i myśli mi się tłoczyły po głowie .... miałam dzisiaj tyle rzeczy pozałatwiać ale nie mam siły ;/ odłożę na poniedziałek ... już tyle to odkładam że może poczekać ;)

co do polityki prorodzinnej to jest porażka ... człowiek ma cały czas pod górkę ... jestem dosyć młoda i jeszcze nie popracowałam za długo .... zaczęłam swoją pierwszą pracę a miesiąc później zaszłam w ciąże .... niestety już do tej pracy nie wrócę dostałam umowę tylko do dnia porodu ;/ potem nie wiem jak to będzie chcę skończyć drugie studia ale aż się boje jak to będzie czy sobie poradzę...

a tak mi się przypomniało dostałam przedwczoraj laktator ręczny z avent i mam pytanko do dziewczyn które takowy posiadają czy wasze też tak słabo zasysają ... sprawdzałam sobie tak na sucho i strasznie słabo ciągnie (chyba że mi się wydaje tylko i nie można go sprawdzić na sucho ) ;)

Co za dzień!!! Dziecina zasnęła punkt 10, ja zrobiłam pranie, pojeździłam odkurzaczem, starłam kurze, względnie ogarnęłam łazienkę i nawet gazetę przeczytałam i czekam... Spacer chyba popołudniu, jeśli z góry nic nie będzie kapać...

Właśnie Lena dostała kolejną przesyłkę, od Nestle tym razem :) będzie jedzonko :P

e:

Gogoja - ja używałam tego laktatora, ale mi on nie pomóg w rozkręceniu laktacji; a siła uciągu...hmm.. ja oceniam na 3+ (skala do 5 :-) ). Innym dziewczynom się sprawdził, więc chyba musisz poczekać i "na mokro" przetestujesz. Wydaje mi się, że wszystko kręci się też wokół kształtu brodawek, czyli sprawa indywidualna...

Ostatnia edycja:
izuniek moj tez punkt 10 zsanal i spi dalej:)

gogoja ja mam avent reczny i zasys ma ok:) moze taka uszczelke malutka co jest w srodku masz zle wlozona? ona musi byc plaska czescia od strony zbiornika. z tego co wiem to pierwszych kilka razy trzeba tak szybko i raz za razem pompowac zeby wlasnie zassalo piers.

pluszaczek- chusteczki przydają się to prawda, parafinę w szpitalu mi dali.

gogoja-u mnie Avent ręczny zdał egzamin na 10:) poczekaj i na "mokro" zobaczysz. I tak jak Beti pisze sprawdź jak jest włozona uszczelka :)

dziś Nadia "zeszła" z łóżka, obudziłam się w szoku, że małej nie ma słyszę , szukam i znalazłam koło łóżka:) zestresowałam się ale nic jej nie jest , musiała po kołdrze "zejść":)

reklama
vii no to faktycznie nie wiem na co u was to remontowe? moze warto poprosic w spoldzielni o rozpiske jakis jest plan wydatkow na ten rok? my np. dostalismy taka rozpiske i w tym roku bedziemy mieli piec od grzania wymieniany no co pojdzie wiekszosc zebranych funduszy. trawe kosza kolo budynku czesto, zielen jest zadbana.

paula ta apteka to www.doz.pl zaloz konto i zamow sobie kart znizkowe:) ogolnie super sprawa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry