reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Cześć:)

My już od 5 nie śpimy. Jaśko nie dał rodzicom się wyspać. Jęczał w tym swoim łóżeczku tak denerwująco, że trzeba było wstać odsłonić rolety i gadać do niego. Cieszył się jak szalony:). Teraz zasnął w kuchni przy wentylatorze, a ja już nie mam co się kłaść, bo niedługo będą teściowie. W oczach piasek - jak ja nie lubię tego uczucia.

Beti - z tym Prałatem to chodzi tylko o to, że mam w poniedziałek o 9.30 kontrolna wizytę po porodzie i muszę ze sobą zabrać Jaśka. Z fotelikiem nie dam rady tam zawędrować, więc wjadę mu tam wózkiem:). A Dawidkowi chyba włoski urosły, bo jakoś tak inaczej wygląda.

Vii - a jak wyjazd się udał? Z tego wszystkiego ja tez zaczęłam Jaśkowi w buzi grzebać i pomacałam mu dziąsła. To normalne, że są one takie twarde?

Katoryba - łazisz w taką pogodę z Bolciem? Mi się nie chce wychodzić w tą wilgoć, skoro nie muszę.

Mimo pogody miłego dnia wszystkim:)

reklama
ale paskudnie :( nic się nie chce, a już na pewno nie wyjsc na dwór! ledwo 15st!!! co to ma być ?!?

Jaśko buziaki w czółko :*

Jasko wszyskiego naj naj naj!!! rosnie chlopak jak na drozdzach:)

madzioszka ja dzs tez wysle bo kompa mialam niesprawnego przez tydzien i nie bylo jak wypelnic tego wywiadu. ja jeszzce glutenu nie dawalam. maly zjada tylko po pol sloika i jakos tak wyszlo. ale dzis kupie kasze i biszkopty.

pogoda do bani:( u nas z nowosci to probowalismy malemu dac na wieczor mm ale byl zdegustowany i w koncy zaczal plakac, ze nie chce:) coz sprobujemy za kilka dni a pozniej z innym mlekiem. jedzenie dorosle polubil, tak fajnie klapie mordka jak chce jeszcze:) w nocy dzi obudzil sie o 1.30 czyli po 6h snu 9lepiej niz ostatnio), dalam mu herbatke zamiast cycka i zszokowana bylam bo wypil 100ml co mu sie nigdy nie zdarzylo jeszcze wiec chyba byl glodny jednak co? bo i tak nie zasnal i o 3 dalam mu w koncu cycka bo juz nie wytrzymalam i pojadl i zapadl w kamienny sen do 6.45.

Hej

Nawet nie wiem co pisałyście :-) U nas bez zmian :-D żadnych zębów :-D Za to nowe umiejetności :-) Córa się przewraca z plecków na brzuch :-D I próbuje to w każdym miejscu ćwiczyc :-) Z nowościami czekamy jeszcze bo widzę że marchewka to nie jest to co małe dziewczynki lubią najbardziej :-)

Zawalka - to kiedy masz tą wizyte :-) Jak coś zadzwon - służe podwózką :-D

Pozdrawiam

Jaśko kazał podziękować za życzenia:)

My dziś mieliśmy bardzo śmieszny spacer do Biedronki po pieluchy. Najpierw ja wdepłam w psią kupę, jak P. bawił się w "stratowanie mamy wózkiem", a później P. wpadł w panikę i rozsmarował kolejną kupę na dwóch kołach wózka i swoim bucie, po tym jak ja krzyknęłam ostrzegawczo: "Kupa,kupa,kupa!". I wtedy doceniliśmy ten deszcz, bo udało nam się wszystko ładnie wyczyścić. Musieliśmy śmiesznie wyglądać jak tak jeździliśmy po kałużach i w trawie czyściliśmy buty, a śmialiśmy się przy tym jak szaleni. Nie ma jak rodzinny spacer:)

A Wasze dzieci mają miękkie dziąsła, czy twarde, bo już sama nie wiem, jak powinno być.

e: a i zapomniałam dodać, że jechaliśmy specjalnie do Biedronki po pieluchy za 19,99zł, ale niestety promocji nie było. Coś mi się pokręciło:)

Co za pogoda:(:(:(
ani wyjść na spacer ani nie wiadomo co robić, przed chwila położyłam Hanutka spać a teraz sąsiedzi zaczęli remont jak mim ją obudzą to nie daruje!

Któraś z Was pisała że Lidl w remocie a do kiedy, wiecie może? bo ja na zakupy się chciałam wybrać

Zawalka zasugerowana tym, że ktoś naisał o promocji w Biedronce też wybrałam się na poszukiwanie pieluch ale promocji ani widać ani słychac

Sto lat dla Jasia!
miłego wieczorku

Ostatnia edycja:
Juhu,

Madzioszka - wyżuliłam gratis w postaci upustu od pozostałej kwoty do zapłacenia ;P

zawalka - 100 lat Johny!
dzisiaj byliśmy w tesco z Bolciem i potem pod domem zasnął więc łaziliśmy jeszcze trochę po osiedlu... w deszczu...
Bolcio od kiedy pamiętam ma twarde dziąsła a zęba jak nie było tak nie ma...
Ja wczoraj też byłam po te tanie pieluchy w biedrze a tu zonk :| normalna cena 26 z kawałkiem :/ kto to o tej promocji pisał i kto o tym coś więcej wie? hehe fajny "kupowy" spacer mieliście ;P

vii - szkoda, że nie możecie skończyć tego remontu. U nas też się ciągnie i ciągnie... krótki ten Wasz wyjazd. Myślałam, że na weekend zabawicie w pyrlandii ;)

U nas pobudka była o 5 :| znowu marudny dzień. Zakupiłam żel na dziąsła ale jeszcze nie smarowałam. ponad 23zł to ustroistwo kosztuje :/ Bolcio boi się wiertary i musiałam go na rękach trzymać jak L. wiercił bo normalnie wył z rozpaczy jak leżał sam w łóżeczku. A o to wiercenie oczywiście zadyma była, że sobie wymyśliłam karnisza wieszać. Po co komu firanki w pokoju! Głupia ja!

Jeszcze ja dla Jasia ślę buziaki:*

Wera Lidl zamknięty do 18 sierpnia, ostatnio wybrałam się tam na zakupy i wróciłam z kwitkiem:)

Katoryba a udało Wam się z tą wiertarką? Oj tak znam te "zawsze coś wymyślisz! A nie mogło być tak jak było?..." ;) My z kolei zabraliśmy sie za zmianę strony otwierania drzwi w lodówce, oj ciężko było:/ Ale J mógł sobie pogadać to samo co L dzisiaj:) Filuś też boi się takich dzwięków.

Myszaa Twoje dzieci zdolniachy są!

hejo:)

Póki co zostaje Lidl na ul. Zdrojowej. My tam jeździmy teraz po zakupy...

Katoryba-kto to widział, żeby w mieszkaniu firany wieszać:-D

Vii- z reguły dziąsła przy ząbkowaniu są rozpulchnione,obrzeknięte i zaczerwienione .

Mielismy dzisiaj bardzo dłuuugi dzień, Nadusia obudziła się o 8 rano , cały dzień bez drzemki i padła dopiero o 23;/ Póki co nie daje nam zapomniec, że w domu jest małe dziecko:-)

podczytałam co u kogo i zmykam spać, niewiadomo kiedy babol się obudzi

spokojnej nocy

reklama
mysza a moze zapodaj Eli jablko z marchewka? to na pewno bedzie jej smakowalo:)

vii no ja tez cos o tym wiem, ze chlopy zawsze maja czas. dobijalo mnie to zwlaszcza przed porodem:)

katoryba a jak rolety? zamontowaliscie? a w tym sklepie mieli moze jakies rolety z wzorami? bo my na razie chcemy u mlodego w pokoju tez taka podgumowana jak u B. u nas tez noc srednia, fakty mlody przespal 8h ale obudzil sie o 3 i nie spal do po 5:/

zawalka u nas tez dzisla sa caly czas twarde. pamietam jak maly tez mial jakos 2 miechy i zachcialo mi sie je obmacac i doznalam szoku, ze takie twarde:) kupilam nawet zel na dziasla bo myslaalm, ze zeby ida, hihi. a zebow jak nie bylo tak nima;)

wera jak ci zalezy na lidlu to jest drugi na zdrojowej jak anisas pisze. bylam tam kilka razy i ogromnym plusem jest to, ze nie ma tam tylu ludzi ile na zaciszu. a ktos wie kiedy biodrone u mnie na osiedlu otworza?

a no i mam pytanie dotyczace fotelikow samochodowych. czesc kasy z chrzcin chcemy przeznaczyc na fotelik samochodowy. taki 9-25 albo 9-36 kg. polecacie cos albo cos macie juz wybrane? zalezy mi zeby byl pzrede wszystkim bezpieczny po tych wszystkich crash testach no i wiadomo wygodny. chcielibysmy tez miec mozliwosc montazu na bazie. czy kazdy fotelik mozna na niej montowac?

Do góry