reklama

Mamy 2011

Hejo:) Widzę temat zabawek na tapecie:) Ja muszę zakupić jakiś sorter i bębenek może??? Sorter,chyba będzie fajny na teraz bo mamy takie coś, niby kwiatek, wrzuca się tam piłeczki, a jak się trafi to wydobywa się dźwięk. Filo lubi się tym bawić i co najważniejsze trafia do dziurki:)

Beti brawo dla Dawidka! Czeka do ostatniej chwili se wszystkim, ale ostatni będą pierwszymi:))) No i kroczki stawia, szaaałłłłłł!!! Mama pewnie dumna:)

Anias zdrówka:)

Katoryba przyjdzie czas i na samodzielne jedzenie:) Spokojnie kochana:)

Vii no jak Hani bamboszki wystarczą to pewnie, ze nie ma sensu kupowac butów. Nasz synuś lubi na swoich nóżkach trochę pospacować, ogląda sobie listki i co tam znajdzie na ziemi:) Dlatego musieliśmy kupić i już:)

Szczęśliwa ja też przywiązuję dużą wagę do butów, stópki dopiero się przecież formują. Szukałam w deichmanie, bo tam są elefanten czy jakoś tak, ale nie weszły na girę...Bartek to bardzo dobry producent, więc myślę, ze będzie spoko.

reklama
Juhu,
Chyba będę musiała kupić ten kapek z TT skoro tak zachwalacie... a ten za 4 dychy poczeka na lepsze czasy. A może oddać?

vii - ale co nie podoba Ci się ta ściana?
dieta dukana (białkowa)?
znowu katar :( zdrówka życzymy!

Dzisiaj Bolo mega marudny :/ w dzień jęczydło, 2ga drzemka - zasypianie poł h, nocne zasypianie ponad pół h, masakra. Czuję, że w nocy znowu będzie ryk...

ha Beti ja sie zmobilizowalam i poszlam po poludniu na 1,5h ;)

katoryba - ja majke godz usypialam :/

emri - no tak to wazne zeby chlop do dziurki trafial ;)

w pracy mloda dala koncercik ;) po tym jak byla co chwile przenoszona z rak do rak sie wydarla bo chciala spac a tu zamieszanie. dobrze ze fotelik ma funkcje kolyski ;) ja teraz buszuje na allegro w poszukiwaniu zabawek...matko ile tego :P

branoc

u nas to samo :( jęki stęki cały dzień :( padam :/ a wieczorne zasypianie to już nie wspomnę od 19.30 do 21!!! i na dodatek sama byłam z nią cały dzień... doszłam do wniosku że może dziecko też nie lubi poniedziałków :D
beti, marzena - mam nadzieję, że jutro wenę znajdziecie, bo nawet jak będzie zimno to przyjeżdżam na spaceros do Was :) byle nie padało. marzenka dla Ciebie mam zamówienie :)
beti, katoryba - uśmiałam się z Waszych propozycji zabawek niezabawkowych, wygrywają paproszki :)))
beti - ja nie skumałam, że u Dawidka pełzanie to na dwóch nóżkach ;) gratulacje!!! oby mm przeradzały się szybko w cm ;)

ech coś te nasz dzieciaczki się zaczaraowały!!!!

przepraszam, że nic nie piszę...ale pamiętam i tęskno mi!!!!
co do kubków niekapków... jak dla mnie i cenowo i funkcjonalnie super się sprawdził kubeczek z Canpola
http://www.cefarm24.pl/6325,canpol-kubek-z-miekkim-ustnikiem-1-szt.html
- a potem Bartuch szybko załapał (i np w Kakadu tylko tak pił) - picie przez rurkę - zwykły bidon - rewelacja:) często kupowaliśmy - bo wymieniać trzeba - kubeczki z rurką z Pepco - też Canpol
http://dladziecka.biz/pl/kubeczki/102-kubek-jakubek-ze-somk---4112---canpol.html

c
o do bucików...ja zawsze poluję albo na butki z Elephanten - albo na przeceny z 5-10-15 - też bardzo wygodne i co najważniejsze - na Bartka wysokie podbicie wchodzą:) ja mam jakieś używane....ale nie wiem czy jesteście zainteresowane....

już pisałam na zamkniętym - sezon ząbkowania uważam za otwarty - czyt. mama nie śpi;/ jestem półprzytomna - co objawia się tym, że w pracy przekręcam wyrazy i zapominam się przedstawiać przez telefon swoim "małżenskim" nazwiskiem :P śmiesznie...ale mi głupio;/ bo nie moge się na niczym skoncentrować;/

Ostatnia edycja:
emri Bartki to swietne butki! Sam Zawitkowski ja polecaw książce
sallis a o mnie to się zapomniało-ładnie ładnie
a fajne butki tez w smyku
spacer ja codziennie –chce czy nie-dwa razy ide ot takilos na spacerniaku hahaaha
beti tylko pamietaj z water play a nie zwykły kubuś

Witajcie:)

Jak tak długo się nie pisze na forum to później ciężko coś sklecić. Trochę Was nadrobiłam, ale jeszcze nie wszystko.

Sallis - Ta piosenka, o której mówiłam na spacerze kiedyś, kiedyś to:Piosenki dla dzieci - Głowa, ramiona... - Buliba.pl - YouTube. Aktualnie hitami u nas są: Dziadek Lulka farmę miał - www.Lulek.tv - YouTube , ale w wersji: dziadek Jasia farmę miał oraz Jedzie pociąg z daleka - www.Lulek.tv - YouTube. Szkoda, że jutro ten spaceros wypada, bo ja muszę czekać na pralkę nową i tylko z rańca polecę do banku po kasę, a potem będziemy się kisić w domu.

Beti - gratuluję chodziarza w domu:). No to teraz się zacznie jazda bez trzymanki.

Emri - pierwsze buty to nie byle co. Nie ma co oszczędzać na tego typu rzeczach. Muszę się jakoś zmobilizować i oddać Ci ubranko do chrztu. Może pod Twoją robotą będę filować na Ciebie któregoś dnia:)?

Minesota - no i dobrze, że już po chorobie u Was. Na szczęście już więcej się to do Was nie przyczepi. Macie to za sobą:). Ciekawe kiedy Jaśka to dopadnie.

Vii - powodzenia w zrzucaniu zbędnych kilogramów. Wczoraj na TVN Turbo jakiś koleś polecił, żeby smarować brzuch maścią na hemoroidy - podobno zmniejsza się ilość wody po posmarowaniu i brzuch lekko się zmniejsza. Mój P. chce to wypróbować tylko ma opory przed zakupem tej maści w aptece i mnie wysyła:)

Marzena - podobno dziecko powinno mieć nie więcej niż 16 zabawek dostępnych do zabawy w jednym momencie (wg superniani) - także nie szalej z ilością:). U nas właśnie furorę robi gumowa kaczuszka do kąpieli i to wcale nie podczas kąpieli. Ale i tak nic nie przebije plastikowej 1.5 l butelki Żywca z niewielką ilością wody, która przelewa się w tą i z powrotem robiąc piorunujące wrażenie na Johnnym.

Katoryba - Bolek faktycznie coś ma z arystokraty. Po co ma sobie brudzić rączki?:) Książka się przydała?

Anias - biedny Bartek. Dużo zdrówka.

Dziś Jachu wysysał sok z jabłka:). Jadłam sobie jabłko, a on taki był tym zafascynowany, że aż się cały trząsł. Trzymał jabłko w rączkach i wysysał, a że jabłko było kwaśne to śliny mu się tyle wytworzyło, że cały śliniak był mokry. Jak mu zabrałam w końcu to jabłko to się biedny popłakał. Zaczynam mu wprowadzać nowe jedzonko. Nie ma co zwlekać.
Z nowości u nas: Jasiek wstaje w wiaderku w czasie kąpieli. Centralnie stoi na tych swoich małych nóżkach. A ja panikuję, czy później nie będzie miał problemów z kręgosłupem. Zaczął też już wszystko chwytać i ostatnio podniósł kwiatka (takiego półmetrowego) razem z doniczką, jak trzymałam go na rękach przy oknie.

Mam jeszcze sporo do napisania, ale oczy już mi się kleją i czas spać.

Miłej nocy babeczki:)

hej z rana,

salis - no pogoda jakas taka...ale moze nie bedzie padac :) mloda wstala o 7 wiec my pewnie ok 11 wyjdziemy. napisz mi na priva ile kasy i numer konta :)

zawalka - no tyle czasu cie nie bylo i jakie Jasko postepy zrobil! superowo :) a do ilosci 16 zabawek to na pewno nie dobije :P nie lubie zagracac domu ;) ja Majce raczej nie spiewam bo chyba czuje ze nie umiem i ma jakas taka zniesmaczona mine ;) za to woli jak jej jakies glupoty opowiadam

vii - dobrze ze kontrolujesz nianke Fila ;)

my od 7 na nogach. mloda strasznie sie denerwuje bo probuje sie przekrecac i ciagle jej to nie wychodzi, steka strasznie i po paru minutach krzyczy, no ale coz musi uzbroic sie w cierpliwosc ;)

reklama
szczęśliwa wcale nie zapomniałam :) resztę pominęłam bo zakładam, że bez gadania idą ;) tylko marzenka i beti jakieś wczoraj bez nastroju były to je mobilizuję ;))

my też od 7 na nogach :/ a teraz dziecko uparcie walczy z oczami, żeby się przypadkiem nie zamknęły ;)

koło 11 bedę. taki jest plan. zobaczymy co w planach ma dziecko :D
będę pisać do Was jak już będzie bliżej wyjścia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry