reklama

Mamy 2011

vii - gratulujemy ząbka :) dzidziuś w suwaczku powinien mieć więcej rzęs jak ma być Hanią... A tak na marginesie to zazdroszczę przespanych nocy. Mam nadzieję, że kiedys też takich doczekam :)

paula_zg - odpoczywaj jak najwięcej :)

Izuniek
- Ty też odpoczywaj :) siedzenie w domu wykańcza czasem, wiemy o tym doskonale :/ ale idzie weekend i tym się pocieszam :)

szczęśliwa, anias
- Wam też zdrówka!

outstanding
- chyba ta teoria nie ma nic wspólnego z prawdą, bo ja miałam okres i nie zauważyłam, żeby dziecku coś mniej smakowało, jadła jak zawsze.

oleczka
- rozumiem co znaczy spacer samemu :( ja nie lubię, a zwykle tak spaceruję :/ no ale idzie weekend rodzinny:) w końcu :)

emri
- współczuję, jeden taki dzień, a człowiek do kresu wytrzymałości doprowadzony :/ mam nadzieję że dziś już lepiej :) pewnie ząbki męczą filipka...

a moje dziecko poszło spać o 19, co jej się już dawno nie zdarzyło, ostatnio ok 21 zasypia. Tylko teraz mi się wierci ciągle i nie wiem czy się nie obudzi na dobre przy nawet delikatnym hałasie :/ oby nie...

chyba oficjalnie weekend można uważać za rozpoczęty bo pustki tu dziś straszne ;)

w takim razie miłego, ciepłego i słonecznego!

e: właśnie zauważyłam, że mam już 4 kwadraciki przy nicku i awansowałam na entuzjastkę :) chyba będę świętować z tego powodu :)

Ostatnia edycja:
reklama
Juhu,
My na wyjeździe u rodziny męża, więc nadrabiam co tam u Was bo mały śpi. Wczorajsza nocka masakra - 3 pobudki, nie wiem dlaczego - czy nowe miejsce, czy nadmiar wrażeń czy wszystko na raz... oby dzisiaj było lepiej...

vii - gratki dla ząbka :)

Izuniek - biedna Lencia :( ale dzielna babka z niej :)

anias - kurcze że tak długo Nadię trzyma... czyli nici ze spotkania? :(

chciałam podziękować pluszaczkowi za posta a tu widzę, że nie ma już podziękowań? o co kaman?

Marzena - ja też niedawno zmieniłam kolor włosów i nie mogę się przyzwyczaić :/ ale na razie chyba nic z tym nie zrobisz... muszą się sprać niestety.

sallis - brawo za entuzjazm ;P

Wiem że jestem tu największym laikiem i chyba mam potrzebę was przepytać:-)
Dziewczyny a wy też tak miałyście pod koniec że was piersi piekły i coś się z nich sączyło, taki przezroczysty płyn?? Poza tym słyszałam że kilka tygodni przed porodem obniża się brzuchal, jak to u was wyglądało, 2-3 tygodnie wcześniej?? chodzi mi o pierwszą ciąże bo widzę że jest tu też kilka bardziej doświadczonych mamuś:)) A i jeszcze jedno wy też tak ryczałyście w ciąży bez powodu, bo ja już sobie czasem nie radzę, mam wkręty, że nikt mnie nie rozumie, i beczę jak koza. Błagam powiedzcie że to normalne, bo mi się czasem wydaje że zaczynam wariować:-(

siw@ - beczenie jest najzupełniej normalne :) płyn z piersi też :) obniżenia brzucha raczej nie zaobserwowałam, ale ponoć tak właśnie jest , że 2-3 tyg przed porodem się obniża.

Hejo:)

Salis faktycznie dzisiaj lepszy dzień:) Filo już radośniejszy:)

Katoryba jak nowy kolor????? Stanowczo za długo się nie widziałyśmy!

Anias, Szczęśliwa zdrówka dla Was i dzieciaczków:*

Izuniek widzisz, jednak żłobki nie dla naszych dzieci...

Paula Filo bardzo zafascynowany:) Chociaż bardziej niż pozycję na grzbiecie woli pozycję na przeciw głowy zebry:) Kręci sobie cały czas, żeby my grało i melodyjki wygrywało:)

Vii i ja gratuluję! Jak już jedna jedynka wyskoczyła, to druga zaraz będzie:)

Mroźne pozdrowienia z Jeleniej Góry :)

siw@ ten płyn to siara - wczesne mleko.. które Twoje dziecko będzie jadło zaraz po narodzinach. :)

nadrabiam Was sumiennie.. życzę zdrówka Wszystkim i przesyłamy buziaczki.
Co do wspólnych spacerów i spotkań - jesteśmy z Majką chętne zaraz po powrocie :)

witam się wieczorową porą ;)

marzena moja mama też farbowała sobie ostatnio tą farbą (nie wiem jaki ty miałaś odcień ) i też jej wyszły czorne ;/ ale teraz po dwóch tygodniach ładnie się wypłukały ;) więc myj kochana włosy ile wlezie ;p a na wypadanie polecam ten olejek Olejek do Włosów Sesa 90ml mi mega pomógł tylko trzeba go stosować około miesiąca aby pomógł

paula dużo zdrówka ;* będzie dobrze

szcześliwa, izuniek, anias zdrówka dla pociech

siw ja miałam kiedyś taką sytuacje że rozmawiałam z koleżanką przez telefon i się rozpłakałam totalnie bez powodu... po prostu zrobiło mi się smutno ;p mnie piersi bardzo bolały pod koniec, co do brzucha mi szybko opadł, ja urodziłam trzy dni po terminie ... choć z na każdym usg mówił gin że urodzę wcześniej ...

vii gratki dla Hanulka za ząbka
u nas coraz lepiej z pokarmem :-)choć raz się ugiełam i dałam mu MM bo strasznie płakał wieczorem ale tylko 50 ml i spał po nim 6 h super fajnie jak dla mnie ...ale będę MM używać tylko w kryzysowych sytuacjach ;) moje dziecie jest dzisiaj bardzo grzeczne usneło o 20:-) przed chwileczką zbudziło się z jeść i dalej w kimę ... tak to bym sobie życzyła codziennie
a zapomniałam Błażej zaczął na całego gaworzyć ;) takie to słodkie dla mnie ;) nie mogę się doczekać już pierwszego "mama" ;)

witajcie weekendowo:))
nadrabiam sumiennie co pisałyście :)
ale jak 2 zmiana w pracy i wracam ok. 19:30 do domu to już tylko w locie dziecię kąpię, karmię i w końcu sama padam ;p

zdrówka dla wszystkich choruszków!!

Gogoja ja też na początku dawałam MM w kryzysowych chwilach, najpierw to było 90ml, potem 40ml, potem 10ml :D aż w końcu butelka poszła w kąt i teraz obrosła kurzem :D
Emri superowy Filipek na tej fotce :)
Zawalka już dawno o tym pisałaś ale nie miałam okazji- ja też karmię małą w nocy, wcale mi to nie przeszkadza, wtedy je spokojnie i więcej niż w dzień bo jest cisza, spokój, na razie nie chcę tego zmieniać ;)
Siw@ tak jak pisze Katoryba- beczenie jak najbardziej normalne, siara z cycków też, mi leciała od 20tc.
Katoryba są podziękowania :) po prawej różowe ;p

Dziewczynki udanego weekendu :))

Ostatnia edycja:
Dzięki za uspokojenie:) Jak o cokolwiek pytam mamę to tylko słyszę że nie pamięta bo to tak dawno było... A mi się wydaje że ja tego wszystkiego nigdy nie zapomnę...Widzicie ja sie cały czas boję że urodzę za wcześnie:/ i byle co się dzieje to już w tym wypatruje przedwczesnego początku... A chciałabym żeby Wojtuś jeszcze chociaż do tego 37-38 tc wytrzymał. Dzisiaj rano też coś ze mnie chlapnęło aż mi spodnie przemoczyło i już panika od rana;/ Na razie nic się nie dzieje i mam nadzieje że tak zostanie bo nie chcę wracać na patologię.

Pozdrowionka i miłego dnia wszystkim.

reklama
Hej ho,

a ja się jednak wczoraj wybrałam na kurs i jutro od 9 będę kontynuowała zabawę w dokształcanie się :) dobrze wyjść do innych ludzi :)
Dziś dzień rodzinny, czekam tylko aż M. wróci z pracy... Potem obiad, porządki... :P Zleci za szybko...

Katoryba - to jaki teraz masz kolor? :>
Emri - właśnie się zastanawiam, czy tylko moje dziecię tak łapie choroby... Przy najbliższej okazji muszę pogadać sobie z panią ze żłobka...
Siw@ - obniżenia brzucha nieodnotowałam i ja, całą ciążę wydawało mi się, że mam go nisko :P a płaczliwość...była i została :/
Gogoja - przyjemnie będzie Ci się budzić gdy usłyszysz gaworzenie synka :)

Weekendujcie i uśmiechajcie się! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry