reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

vii - z montażem drożej wychodzi a w sumie to przyklejanie to proste jak budowa cepa :)
A mówiłaś, że Hanię na tym siedzonku kąpiesz...
Raczkowanie coraz lepiej :) przemieszcza się już migusiem, Tylko z siedzeniem gorzej - przewala się na boki ciągle, ale ćwiczymy wytrwale i coraz lepiej mu idzie. A jak Hanula sobie radzi w tych tematach?
Zaczynam we wtorek ;)
Bardzo dobrze, że Hania będzie u siebie - przecież ma swój pokój ;P A G. niech sobie karimatę rozłoży pod jej łóżeczkiem - szybko mu przejdzie :)

reklama
Dzień dobry!!
Wstawać;)

Dzięki dziewczyny za odp. ja się już naczytała i zaczęłam panikować. Niby wiem, że zezowanie jest normalne ale nie robiła tego wcześniej i tak nagle. a że ja mam na tych moich oczach narąbane ostro to się juz nawkręcałam że mała taż coś ma. Jestem mega niewyspana, nie moglam spać dzisiejszej nocy. A o 5 wstała Betka i już po spaniu, suma sumarum spałam może ze 2 godziny.

Vii i jak była noc u siebie:>?

Paula jak samopoczucie?

Miłego chociaż wery brzydki się zapowiada ten dzien!

Wielkie dzieki za odpowiedz mysle ze juz wszystko wiem ale i tak napewno czegos zapomne znajac moje szczescie
Urodzic mam dziewczynke Gabrysie. W 34tygodniu z usg wazyla 2981 g strasznie sie boje bo podobno ma przekroczyc 4 kg i nie wiem czy poradze sobie z porodem choc wiem tez ze pomiary z usg sa czasem niemiarodajne ale moja pani dr mierzyła ja az 4 razy i zawsze wychodziło tak samo

Bry dzień,

a co to za angielska pogoda? :/
My się weekendowaliśmy u moich rodziców, ale przez pogodę antyspacerową czuję się bardziej zmęczona niż zwykle. Wczoraj L. miała bunt na jedzenie i wogóle nie wołała o butlę, trzeba było na czuja podstawiać i testować czy już chce jeść :/ Po kąpieli za to dostała kaszkę bananową, wypiła 200ml!!! O 3:30 zawołała o mleko :( o 5:30 się obudziła, najpierw troche się powierciłą i śpiewała, ale nie mogła zasnąć, zaczęła krzyczeć jakby ją ze skóry obdzierał kto :( usypiała mi na rękach, próby odłożenia do łóżeczka nie powodziły się, więc zabrałam ją do siebie i wtulone spałyśmy od 6:40 do 7:30... Tyle, że ja byłam wygięta i teraz mnie wszystko boli...
Oj, zęby Nam się zbliżają... Paluszki w buzi to standard nocny, który uniemożliwia zasypianie :(

e: gdzie zamawiałyście rolety kasetowe na okna? Mnie natchnęło, by to się za to zabrać i choć na jakiś czas firany zlikwidować...

Ostatnia edycja:
Hej
Witam się z rana w tym ślicznym dniu :-) W który będzie ostatnim dniem deszczowym :-D I za to trzymajmy kciuki :-)

Cosa - witaj :-) Pomiary z USG raz są dobre raz nie :-D Czasem i dziecku płeć inną niż ma wmówią :-D Więc wszystko możliwe :-)

Vii - hihihih pamiętam że to ja jestem jedną z winnych - która pisała kupuj 62 :-D Po Starszaku - który od razu od rozmiaru 62 zaczął :-) Już nic mnie nie zdziwi :-)

Pozdrawiam

hej,
kurcze codziennie czytam a jak juz mam odpisac to cos mi przeszkodzi :) i koniec koncow nie pamietam co u kogo :/

cosa - co do szpitala to jak ja teraz bylam to np koszule same nowki sztuki byly wiec nawet swojej z torby nie wyciagalam, dla dziecka wszystko jest, nawet smoczek w tych paczkach z probkami, wiec bierz tylko rzeczy dla siebie

vii - u nas Majcia spi od pierwszego dnia sama u siebie i zawsze ja slyszymy i zdazymy dobiec

eh przez ta pogode jakas ciagle przymulona chodze, przydaloby sie slonko. aaa zapomnialam...mala wazyla w pt 2,950 i odpadl jej pepek wiec wszystko super poki co :)

izuniek znam te niewygodne pozycje przy spaniu z dzidzia:) dzieci w siodmym niebie a nas bola plecy;)

vii spokojnie daj jeszcze Hanii czasu na przemieszczanie sie. jak to wszyscu mowia bedziesz pozniej zalowala, ze mloda nie lezy bez ruchu:) i nie martw sie u nas tez D. ani przewrotow ani turlania nie wykonuje a tym bardziej pelzania:)

cosa mi maly w 9 miesiacu przybral nawet nie 500g i tak chyba jest, ze dzieci pod koniec zwalniaja co laski? u mnie akurat pomiar sie zgadzal, u gina 3 dni przed porodem bylo jakos 2980 a ju w szpitali cos kolo 2800. D. mial 3020. ale fakt jest wiele przypadkow spoorych bledow:) coz przekonasz sie jak urodzisz dopiero:)

u nas noc makabra:) pobudka o 23 nie wiem po co:) chyba zeby nas zdenerwowac. pozniej o 2.45 i koncerty do 5.00 :/kto chce sie zaopiekowac moim dzieckiem na 24h? :) bo przysiegam jesli dzis tez tak bedzie to chyba wyjde z siebie...

Marudny czas nastał na forum :p Mamuśki narzekają, dzieci marudzą...

Marzena - Majcia szybciorem przybierze kolejne gramy i kilogramy ;-) I już po kikutku hihi super :-)
Mysza - też trzymam kciuki za jutrzejszy pogodny dzień!

Hejo:) A nasz synale nie odbiega od kolegów i koleżanek ze spaniem... wczoraj znowu zasnął o 19, tylko, ze tm razem obudził sie o 4, 40 min. zabawiał się w łóżeczku. Jak do niego wstałam po tym czasie to myślałam, ze tornado tam przeszło;) Próbowałam go położyć, ale on nie, na brzuch i heya:) Na szczęście po jedzonku zasnął o 5 i pospaliśmy jeszcze. Wczoraj Filuś odwiedził swoich dziadków, J rodziców. Wrócili, J mówi, ze fajnie było bawili się z nim, młody szalał:) Wieczorem dzwonią do mnie i mówią, ze tak ich umęczył, że to jakiś szatan jest:) Ze żłobka najprawdopodobniej go wyrzucą:) Ale się uśmialiśmy, babcia nie mogła wyjść z podziwu, ze on taki szajbusek jest:)

Marzena gratuluję pępuszka:) Chyba jesteś jedyna, która zdecydowała się od razu na osobny pokoik. też o tym myślałam, ale w koncu wyszło, ze spał u nas w sypialni i w sumie nie żałuję, bo jak miał okresy, ze wstawał co godzinę to tylko wstać musiałam , zeby go wyciągnąć i potem odłożyć.

Vii Ale Wy zatroskani rodzice jesteście:) Nic Hani nie będzie:)

Beti dostrzegam niezły wnerw (oczywiście inne słowo pasuje tu bardziej;)) Jeszcze nie jeden raz będziemy chciały wyrzucić nasze dzieci przez okno:) Jak chcesz to mozesz do nas małego podrzucić, ale jest jeden warunek, Dawidek ma zabrać ze sobą mamę:p

reklama
witam sie po weekendowo:)

nadrobilam wszystko ale juz nic nie pamietam mala marudna ze hoho znowu bylismy nad jeziorkiem i tam lepiej spi nawet jak taka pogoda eh.

Jeszcze troszku i bede chciala malej cos wprowadzic. jakie sloiczki dajecie dzieciom? Wszystkie sa po 4 miesiacu a wiem ze niektore z was szybciej daly. Mam problem karmienia mlekiem malej jest glodna a niechce ciagnac z butli musze machac i wogole dopiero jak pociagnie troche to juz je. Wczesniej tak nie bylo ja niewiem

Do góry