reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Witajcie:)

My dzisiaj na USG bioderek byliśmy. Na 13.00 było zarejestrowanych 15 dzieci i wszystko szło sprawie i szybko do momentu badania Jaśka:). Gdy miał robione USG popsuła się drukarka i nie można było zdjęć drukować. Zabawiliśmy w gabinecie jakieś pół godziny, bo panie szukały przyczyny awarii a potem biegały po innych gabinetach w poszukiwaniu innej drukarki i na koniec i tak zdjęć nie wydrukowały:). A myślałam, że skoro Jaśko w czepku urodzony to będzie miał mnóstwo szczęścia w życiu.
Po kąpieli Jachu przeszedł na pieluchy nr 3. Ciekawe, czy nic mu nie wyjdzie bokiem:)
A z rana umyłam kolejne okno. Jeszcze tylko balkonowe mi zostało.

Anias - kiedy wyjeżdżacie? Potrzebujesz jeszcze tą maść?

E_v - zmobilizowałaś mnie do dalszych prób chustonoszenia. Jutro go trochę pomęczę:)

Emri - jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak Ty Fila na plecy zarzucasz. Muszę to zobaczyć.

Marzena - mój wózek też skrzypi, ale od tego dźwięku Jachu szybciej zasypia na spacerze, więc nic z tym nie robię.

Byłam w tej aptece w galerii Graffiti i zapłaciłam o 10,50zł mniej, niż zapłaciłabym w aptece doz.pl za te same produkty. A kupiłam tylko 3 produkty.

Ostatnia edycja:
reklama
hej wieczornie,

nasmarowalismy wozek i poki co jest ok, zobaczymy na jak dlugo :)

zawalka - gratki z drugiego okna, serio za tydz zapraszam do mnie ;)

katoryba - wlasnie o to mi chodzi zeby za duzo kasy nie wydac na ciuchy chrzcinowe bo to wiekszego sensu nie ma ;)

a wlasnie laski, moze ktoras z was ma ciuszek, ktory chcialaby pozyczyc/odsprzedac. jakas sukienunia tylko nie przesadnie strojna bo mnie przerazaja takie rzeczy :) tylko rozmiar 56 albo 62 choc nie wiem czy przez miesiac zdazy tyle urosnac :) sweterek i rajstopki biale mam, wiec ewentualnie jeszcze jakis becik

a po wizycie poloznej: Majka wazy 3,190 :)

marzena ja niestety tez miałam pożyczona także nie pomogę

moim oknom tez by się przydało mycie

dziewczyny gdzie chodzicie na instruktaż wiązania chust?

anias - to jak zabierasz katorybę to mnie też poproszę :)

katoryba - no dziś zdecydowanie brzmi mniej optymistycznie :/ kurczę jeszcze Ci goście na dobitkę. ale ale dziś piątek :) dwa dni wolnego przed Tobą -wypoczywaj :))

zawalka - Jaś w czepku urodzony, bo z bioderkami wszystko ok. olać drukarkę;) a Ty mnie mobilizujesz do mycia okien :/ brudne są że nic już przez nie nie widać, ale to może w przyszłym tyg, bo w tym jeszcze jedno dziecko mam na głowie i z dwójką to już nie żarty - dlatego szacunek dla mam które już mają dwójkę swoich tak na codzień...

a ten becik do chrztu powinien być? jest przydatny? bo my mamy 24.09 ustaloną datę i tak się zastanawiam bo po pierwsze zakładam że będzie ciepło a po drugie nasze dziecko już takie duże a za 1,5miesiaca będzie jeszcze większa i czy ona się do beta zmieści/da zawiązać...

E_v - wydaje mi się, że becik możecie sobie podarować; to dobre dla malutkich, lekkich dzieciątek. Wygodniej trzyma się dziecko bez dodatkowych "kołderek" ;)
Marzena - pare cm z pewnością Majci przybędzie, a jak ładnie na wadze przybiera :) my dopiero teraz ubieramy się w sukienki rozm. 68, więc nie służę pomocą...
Zawalka - najważniejsze, że bioderka są OK :) a nie wiedziałam, że dają zdjęcia... Gratuluję zacięcia okiennego! Niech się dobrze noszą Jaśkowi te "3" hihi
Katoryba - niedługo i u nas będzie równouprawnienie do wstawania w nocy ;) I też będę pewnie notorycznie niewyspana... Aaaaa!!! Zaczynam się stresować powrotem do pracy...

Młodej tak się podoba przewracanie na brzuch, że we śnie już się przekręca :/ i oczywiście długo tak nie wytrzymała i się obudziła marudząc :/ Nareszcie zrobiłam minizapas obiadkowo-owocowy. I biszkopty mam, i chrupki kukurydziane :D
Dobrej nocki :)

katoryba coz ciesz sie, ze juz weekend:) fajnie, ze B. sie juz uregulowal. u nas w dzien mamy swoj harmonogram i mlody zasypia sam za kazdym razem a mimo to ostatnio pogorszylo mu sie i budzi sie czesciej:/

izuniek a L. je biszkopty czy jak? bo ja ostatnio dalam mlodemu do raczki to troche polizal i nie zakumal co ma z tym robic a jak mu wkruszylam do deserku to wypluwal i ja w koncu musialam zjesc:)

cosa pytalas o ten smietnik. moim zdaniem ekstra wynalazek. widzialam u kolezanki i nawet uzywalam:) ja mam taki zwykly i jak sie go otworzy to jedzie rowno;) zwlaszcza teraz jak D. dostaje jedzonko dorosle. no ale wiadomo nie jest to rzecz niezbedna.

emri a te woreczki to gdzie kupilas? na pieluch ymam na mysli:) zapomnialam ci dzis powiedziec, ze wlasnie wypralam stroj na chrzciny i oddam ci jakos na dniach.

marzena a moze zajrzyj do zyrafy bo ostatnio tam widzialam, ze bylo troche strojow na chrzest ale nie ogladalam wiec nie wiem co i jak. a co do tych becikow to one sa dla maluszkow a jak dziecko ma 2 miesiace to nie chce juz lezec na plasko w czyms takim:)

Witajcie weekendowo:)

Dzisiaj z rana dostałam wspaniałą wiadomość od koleżanki. Wczoraj przed północą urodziła Julkę, waga 3800 i 58 cm długa. Kolejna laska dla Jaśka będzie rosła:). Od wtorku leżała na patologii w tym samym pokoju co ja i nawet na tym samym łóżku. Ładnie nam się sobota zaczęła:)

Beti - ja też mam te pachnące woreczki. Widziałam je w Tesco ostatnio.

Miłego dnia wszystkim:)

reklama
dzień dobry:)

u nas znowu noc do bani, wieczorem dałam jej mleko modyfikowane, które popiła cycem . Zasnęła przed 20 i spała do północy, po cycu zasnęła i obudziła się o 4, zmieniłam pieluszkę, Nadia pogadała i po przytulaniu zasnęła koło 5 . Ostatecznie wstałysmy o 7.

katoryba-próbowałam z tym -3-5-7 czasem się udawało czasem nie. Przegrało z moim brakiem cierpliwości.

paula_zg- może faktycznie to ząbki i stąd takie zachowanie;/ trzymam kciuki za naturalny poród:)

zawalka-dziękuję Ci bardzo i przepraszam za zawracanie głowy:sorry2: kupiłam już i smaruję babie. Gratuluje zacięcia i umycia okien;) Moje poczekają...aż wrocę;-)

marzenka- Majcia świetnie na wadze przybiera;) Nie ma to jak wikt maminy:tak:

zmykam do pakowania , miłego dnia

Do góry