reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

vii dzięki za przepis chyba jutro zrobię tylko jakiego sera używacie takiego z pudełka jak do sernika czy innego? przepisu nie mam na bigosik:(
MamusiaNoesi aż mi ślinka pociekła-muffiny z czekoladą mniam mniam

coś wam chciałam napisać ale co?umknęlo mi...

reklama
Cześć wszystkim :)!

Dzisiaj pogoda znów nie ciekawa nasz spacer ogranicza się przez to tylko do wyjścia na zakupy do biedronki ;/ .... dzisiaj muffinów część druga bo wczoraj zjedli mi wszystkie w ciągu godziny :D .... Teściowa wpada i zapowiedziała się od razu, że na babeczki :p więc robię dzisiaj muffiny zwykłe białe z konfiturą truskawkową i czekoladą i czekoladowe z konfiturą wiśniową i czekoladą... Noemi już 2 dzień mi w domu fiksuje, nie dość, że jej ząbki idą przez to jest marudna to jeszcze jak się zbliża godzina spaceru to już w ogóle daje popalić!

Hej ho,

po hardcorowym weekendzie (L. postanowiła rozpoczynać dzień o 5, bo miała tatę przez całe 2 dni), wróciła ku mej radosci do normy ;) choć znów ją głód nocny ogarnął, bo je nawet 2 razy (ta 5ta godzina jej się utrwaliła na drugą porcję mleka :/). Dziś jednak przy pierwszej butelce (po 1szej) podałam jej Ibufen, bo wydaje mi się, że to zęby ją wybudzają i spałyśmy do 7 z haczkiem :D
Przy Was rozwijam się kulinarnie :D:D:D O dzięki Wam!!! ;-)
Ciastek jeszcze nie robiła, twaróg zjadłam z rzodkiewką, bo miałam sporo z ogródka :p
Dziś już rosół zrobiłam i przygotowałam cukinię do smażenia... Normalnie nie poznaję siebie!

Słonecznie pozdrawiam w taki dzień... :)

Witajcie:)

U nas po imprezie urodzinowej Jaśka dochodzimy do siebie i dodatkowo Jaś dostał w prezencie (chyba od taty) katar i bidulkowi teraz lecą smary wprost do buźki i nie nadążam z wycieraniem. Frida pomaga na chwilę. Smary są przezroczyste z żółtym momentami. Podaję mu na noc Ibum, ale i tak się budzi co 1,5 godziny i drze się tak, jakbyśmy go torturowali. Sąsiedzi pewnie niedługo naślą na nas opiekę społeczną.

Ale się kulinarnie zrobiło na forum:) Ja też się Wam pochwalę, że na ur. Jasia zrobiłam polędwiczkę w kurkach i wyszła pycha - wszyscy byli pod wrażeniem - ja też, bo pierwszy raz robiłam coś takiego. Trochę miałam problem z sosem, ale jakoś pozbyłam się grudek:)

Jak tam nasze ciężarówki się czują w taką pogodę?

A i jeszcze pochwalę się Wam jakiego mam szczodrego męża:) Ostatnio wrócił ze sklepu i kupił sobie chipsy i piwo. Pytam się go, gdzie ma coś dla mnie, a on na to: kupiłem Ci płyn do mycia naczyń o smaku malinowym:)

Plan obiadowy na ten tydzień: resztki z imprezy Jacha:)

Miłego dnia wszystkim:)

hejka

vii przepis na bigosik: kapustę młodą poszatkowaną do gara zalewam rosołkiem, wodą (w zależności co mam), wrzucam ziarenka ziela angielskiego, pieprzu i listek laurowy wszystko duszę pod przykryciem aż będzie miękka kapusta jeżeli trzeba podlewam bulionem i mieszam. Jeżeli masz ochotę z mięskiem to kiełbaskę podpiekam z cebulą na patelni dodaje do tego przecier potem wrzucam to do kapustki, duszę razem wszystko jeszcze chwilkę doprawiam solą pieprzem i słodką czerwoną papryką i bigosik gotowy ;)

zawalka super że impreza udana ;)

mamusianoesi gratki za super babeczki ;) podziwiam cię że znajdujesz czas na pieczenie jeszcze ;)

siw ja kilka razy kupiłam owoce z baby dream ale B. nie przypadły do gustu nic inne nie próbowałam ;)

izuniek łącze się w bólu nie przespanych nocy ;/

co do picia mleka przed snem niestety B. bez mleka nie uśnie wiem że źle robię walczyłam z tym przez jakiś czas ale walkę wygrała niestety wygoda ;/

my do południa w domu się kisimy popołudniu jak jest cieplej to choć krótki spacer trzeba zaliczyć ;) A tak po za tym nic ciekawego, B. zwiedza wszystkie kąty w domu nie usiedzi na miejscu ani chwili, martwi mnie troszkę to że nie siada sam, z siadania od razu wstaje, nie przewraca się z boku na bok, nie raczkuje chociaż coś tam próbuje ale szybko się zniechęca. Porozmawiam z pediatrą na ten temat....

buziaki

Gogoja- generalnie to mam grzeczne dziecko tylko teraz ma jakieś gorsze dni, ale śpi nadal dobrze czyli ok 2h wiec czas na pieczenie jest :D

A się wam pochwalę dziewczyny firma Kris Line zatrudniła mnie i Noemi będziemy jechały na 20 czerwca na 3 dniową sesję zdjęciową do katalogu :) i mam nadzieje na dalszą współpracę ...

sorki ja tylko na chwilke informacyjnie - cierpie na chroniczny brak czasu:

Zdjęcie: Baby Szafing

zawalka - u nas na katar Pani dr kazała kropić 3 razy dziennie biodacyną do nosa (biodacyne używa się na ropiejące oczka) i troche pomaga

pozdrawiam

cosa83 - ja nie wyszukuje, znajoma pracuje u nich jako modelka, i akurat menadżerka jej wspominała, że szukają dziecka dziewczynki najlepiej z mamą bo wtedy dobrze dziecko pozuje bo nie jest skrępowane i ona pokazała jej zdjęcia moje i Noesi i ona się na nas zdecydowała tylko to są zdjęcia do katalogu z bielizną bo Kris Line to firma produkująca luksusową bieliznę ;p i tak się zastanawiałam czy się zgodzić bo dziecko ubrane normalnie tylko jako dodatek w sumie do mamy reklamującej bieliznę dla kobiet po ciąży i normalną też. a nie ukrywam miałam opory bo w bieliźnie mam sobie zdjęcia robić, ale koleżanka mi powiedziała, że to przecież tak jak w stroju kąpielowym tylko materiałem się różni hehe :D no i raz koziej śmierci dałam odpowiedź, że się zgadzam uzgodniłam stawki dojazd zarezerwowałam apartament :D ale się boję co z tego wyjdzie :-)

reklama
zawalka ale sie usmialam z tym plynem do naczyn!!! prezent ci zrobil wspanialy;) super, ze urodzinki sie udaly!!!

ja mialam dzis zrobic babeczki co vii podala ale tesciowa wpadla i przyniosla ciasto wiec juz bez sensu by bylo;)
cos sie rozpogodzilo teraz, mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej! bo dzis nie zdolalismy z domu sie ruszyc na spacer:(

Do góry