reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy 2011

Vii, ale super! Michałki to fajne chłopaki, wiem co mówię, bo mój mężuś to Michał:tak::-)
Paulineczka, witaj:)

Ja dzisiaj miałam pecha, opiszę najśmieszniejszą hist tego pechowego dnia...
Kupiłam dziecku zabawkę , następnie zakupiłam kupiłam baterie, ale okazało się, ze zabawka działa tylko w sklepie- w domu niet a w sklepie tak i pani z M., który pojechał rekalmować nawet na dwór przed sklep wychodziła i tam też działała a w drodze do domu już nie! Babki miały ubaw, bo M. 3 razy się z nią wracał... Za każdym razem działała w sklepie bez zarzutu a w drodze do domu już nie... I kuźwa mamy niedziałającą zabawkę za 4 dyszki!:wściekła/y:

reklama
Dzięki za mile przyjęcie;-) postaram się zaglądać w wolnej chwili:-)
sallis o proszę. My od stycznia mieszkamy w świdnicy i jakoś tak tęskno za miastem, nie znam tu nikogo:-/ jakby co do południa. To będzie można się umówic na spacer;-) chodź tu nie ma gdzie tak chodzić jedynie to co idę to do parku;-)
To co wcześniej jeszcze przeczytałam to
Vii gratuluję synka;-) widzę parka będzie. Super
I przepraszam dziewczyny za pismo ale pisze z telefonu:-o

hejka ;)

Ja się zbieram za pisanie ale jakoś nie wychodzi ;/ A w niedziele posta mi zeżarło ;/

Aestima ale historia z tą zabawką a może coś się w niej obluzowało/ przestawiło i dlatego nie działa ;)

Siw buziaki dla Wojtusia ;)

Karolaq co za historia a używałaś gdzieś allegro poczty poza domem?

Izuniek z tymi rozmiarami to jest jakaś masakra, ja ostanio przymierzałam B. kryte butki rozm 22 i za małe były ;/ a tak normalnie 21 nosi

szcześliwa śliczne wymiary ma twój synuś ;)

vii Gratulacje ;) Potwierdzam Michały super chłopaki ;) To teraz czas komponować wyprawkę dla chłopczyka ;) jak będziesz chciała fajne kombinezony na zimę t mam kilka na zbyciu ;)- taka mała reklama ;)

pauliczeka witam ;)

u nas przez te kilka dni rewolucja ;) Błażej nie chce iść na drugą drzemkę, leży sobie kilka minut regeneruje siły po czym jest gotowy do zabawy ;) - brakuje mi strasznie tej drzemki i z niczym nie mogę się wyrobić;/
druga rewelacja Błażej zaczął raczkować choć myślałam że już to nie nastąpi
aaa dzisiaj zaczął sam chodzić ;pp chodził już przy meblach itp ale dzisiaj pokonał dosyć spory dystans sam i kilkakrotnie to powtarzał ;P i ostania rewelka dla mnie - śpi w nocy, nie buzi się na jedzenie ;)))
A to wszystko w przeciągu czterech dni się wydarzyło ;) zadziwia mnie strasznie ;)

gogoja Blazejek dorasta:) jak juz rezygnuje z jednej drzemi to naprawde duuzy chlop z niego hehe

aestima obseruj zabawke moze jeszcze sie definitywnie zepsuje wiec ja oddacie wtedy. ale wiesz ja mailam taka sytuacje w plyta grzewcza ceramiczna. ktoregos dnia poprostu nie chciala sie wlaczyc. zawiezlismi do reklamacji i tam ja za jakis czas podlaczyli i dzialala. poznije u nas w domu tez ale zdarza sie raz na kilka miesiecy, ze przestaje dzialac.

musze prosic was o rade:) zwlaszcza mamy, ktorych dzieci nie pija mm i nie uzywaja butelek. cos mi sie zdaje, ze moj dawidek rezygnuje znow sam z piersi. no i zwykle budzi sie 5/6 rano i dawalam mu cycka, do lozeczka z powrotem i w kime. a co jak cycusia nie bedzie? co mu podac tak wczesnie na szybko zeby poszedl jeszcze spac?

Ostatnia edycja:
Beti niestety nie pomoge. Nie mam pojecia co mozna podac kiedys jak moja mala miala jelitowke i Lekarz powiedzial zeby jak najmniej kachy dawac to w nocy normalnie chleba dawalam ale to zaraz rozbudzona byla i wogole nie chciala tak jesc tego ale tak zeby na codzien niewiem, moze kaszke z butli.

Gogoja Gratuluje Blazejkowi dzielny chlopak;) a ja na allegro nigdzie nie wchodzilam tylko u mnie w domu ewentualnie u rodzicow;/

Aestima niezla historia z ta zabawka;)

Paulineczka witaj;)

vii wspolczuje. tez ostatnio przerabialam goraczke i u nas raz w nocy 39,9 bylo i prawie zawalu dostalam. wiesz ja szczerze mowiac podaje przy takiej duzej goraczce leki co 3h na przemian paracetamol i ibuprofen. pewnie ty tez. ale ja podaje 150mg paracetamolu na kg ciala i ibuprofenu tez wiecej troche niz na opakowaniu i akurat zbijalo sie do 37+ i wzrastalo lekko po 3 h ale wtedy nowa dawka. kiedys ogladalam wywyaid z pediatra i on mowil, ze jak goraczka nie spada albo na bardzo krotko to trzeba podac wieksza dawke leku. mowil, ze np. w niemczech jest dopuszczelna duzo wyzsza dawka lekow pzeciwgoraczkowych niz w polsce.

Beti ale nie lubi mm czy nie może? MOże jak odstawi cycka to polubi mm??? A jak nie to sama nie wiem co tak na szybko, żeby się nie rozbudził... jogurt naturalny?:confused: A może mleko sojowe lub kozie polubi??

No z zabawką jaja, bo w sklepie 4 razy bez zarzutu a w domu nic a nic. rano Michał poprzykładał do tych magnesików ( bo to układanka dźwiękowa) metalowy nóż i... działa:-D WIdzocznie w sklepie te bramki jakoś na nią wpływały:confused: Już nie wiem, grunt że działa.

Mój pech nadal trwa, dziś mamy 3 rocznicę ślubu a ja pokłóciłam się wczoraj wieczorem ostro jak nigdy z M.:baffled: Na szczęście jak wychodził rano żegnaliśmy się już w miarę ciepło... Ten stres przeprowadzkowy nas wykończy:no:

Witajcie! U nas ząbki dalej męczą małą, ale jest dobrze a do tego zauważyłam, że lekko pokaszluje. Od rana zaczęłam terapię anty chorobową czyli herbatka z miodem i cytryną ;) powinno zadziałać zawsze tak robię jak widzę, że jakieś osłabienie ja bierze i nie chorowała mi w sumie ;P

Aestima z tymi ząbkami to naprawdę musieliście mieć w tedy sajgon ... a co do zabawki to śmiesznie rzeczewiśćie, ale obserwuj może coś się zmieni i da się jakoś zareklamować. No i oczywiście bardzo gratuluję i bardzo zazdroszczę własnego mieszkanka!! :)*

Vii Gratuluję Michałka parka będzie to teraz i tatuś i mamusia będą spełnieni ;)*! I wielkie buziaczki dla Hani i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia ;**!

Karolq wspołczuję i w ogóle jak to jest możliwe ;(?

Paulineczka również się witam ;)*!

Beti moja Noesia jak pół roczku skończyła to przeszła na mm bo mi pokarm zanikł ;( i teraz w dodatku odrzuciła mm jakoś czas temu a normalnego krowiego mleczka napije się tyko z kakaem, więc jak się przebudza o 8 to daję jej kakao i idzie dalej nyny do 10 a potem to już cherbatka i jakaś kanapeczka czy coś ;))

A no i kobietki tak na koniec nie mam pomysłów co robić na śniadanko i kolacje Noemi jak macie jakieś propozycję to bardzo proszę. U nas zazwyczaj chlebek lub jajko gotowane bądź jajecznica ew kaszka.

reklama
No to dziewczyny ja się dziś na razie przywitam, bo jesteśmy z mała po za domem i później was sobie poczytam;-) bo ja znów pisze z telefonu;-) a to dla mnie pisanie nie do ogarnięcia co kto jak:-)
Miłego dzionka dla was wszystkich;-)

Do góry