Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A bierzecie wit D3? Ja mam brac do konca ciazy.
Swoją drogą zastanawia mnie to, jak to jest możliwe, że nagle wyższy tydzień ciąży, skoro wiem np. kiedy miałam miesiączke?? Eh, medycyna...
@quchasia i co takie masaże olejkami miałyby uchronić krocze przed pęknięciem, czy jak?
Laski macie problem z zaparciami?
Hej :-)
guchasia - najważniejsze, że z dzieckiem wszystko w porządku, a usg na kiedy teraz masz?
dziewczyny a do kiedy planujecie prowadzić samochód?
Jak dziś jechałam młody mnie tak mocno kopnął, że aż się za brzuch złapałam i tak mnie naszło... niedlugo się skurcze zaczną i to
. Sama stłuczka to nic, bo ja i tak z pasami jeżdżę (ale zakładam tylko "połowę", tą co przez ramię do zapięcia idzie, część pasową mam za sobą). Nie wyobrażam sobie jechać bez pasów w ogóle. Ale ta poduszka... Po prostu o tym nie myślę. Już i tak poszłam na ustępstwo i jak tylko jadę z mężem to pozwalam mu prowadzić
. Z drugiej strony - nawet jak siedzę jako pasażer z przodu, to też w razie W poduszka wystrzeli.Mam tak samoZozzolka pisze:Ale nam wpisana w karte ciazy dwie daty z om i usg
. 19.12. z OM a 29.12. z USG. No i mojej wiedzy na temat dnia poczęcia ;-). Na początku gin brała pod uwagę tylko datę OM, ale później USG potwierdziło moje informacje
. I szczęśliwie cały czas USG leci wg daty poczęcia, +/- 3 dni. To już jest kwestia dokładności pomiaru.A to też proste. Wystarczy, że kilka dni przesunięcia w owulacji miałaś :-). Albo zarodek dłużej krążył po jajowodach w drodze do macicy aż sobie miejsce znalazł.Domi pisze:Swoją drogą zastanawia mnie to, jak to jest możliwe, że nagle wyższy tydzień ciąży, skoro wiem np. kiedy miałam miesiączke?? Eh, medycyna...![]()
![]()
W witaminach dla kobiet w ciąży zawsze jest witamina D3. Ja dodatkowo już nie biorę. Na opakowaniu moich twierdzą, że 1 tabletka zaspokaja 200% dziennego zapotrzebowania na wit. D3. A Ty bierzesz witaminy? Czy tylko D3 masz zaleconą.Betix pisze:A bierzecie wit D3? Ja mam brac do konca ciazy.
Ale zrobie po nowym roku wiec sie nie martwie gdzie potrzeba tam maz wozi
polezalam ze 2h na lewym boku i przestalo ale sie wystraszylam bo jak wstawalam to kroku nie moglam dac tak z prawej stro ny ciagnelo
ale jutro mam polozna to jej powiem jak bedzie zainteresowana moja osoba bo jak bedzie tak jak ostatnio to zloze skarge na nia bvo to byc tak nie moze ze ona z koleznka przez tel rozmawia a nie ze mna .
milego dnia mamuski:-)
Hey dziewczyny u mnie termin z om wychodzi 8.12 a z usg na 12.12 i oni sie sugeruja u nas tym drugim wiec od tego odliczyc 3tyg w stecz i cc mi zrobia ale postaram sie pogadac zeby zrobili 2tyg przed terminiem bo to zawsze tydzien dluzej ale jak sie nie da to nic nie poradze.