reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Olciastrzelec ale zaskoczenie:tak: ale najwazniejsze ze zdrowe:tak:
Ja tez nie mam pewnosci 100% co do pluci ale zawierzylam lekarzowi wiec mam wyprawke dla dziewczynki dobrze ze dostalam wiekszosc:-D
Domi szkrabek ma racje zes sie narobila to teraz odpoczywaj:happy:
W sumie to ja tez dalam popis dopiero posprzatalam lazienke od gory do dolu kuchnie odkurzylam kurze starlam na dole i umylam podlogi a teraz pranie ide wieszac i nastepne wstawic pozniej tylko obiadek dzis pomidorowa specjalnie dla Mai i kurczak tikke masala z ryzem:-D uwielbiam:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
Dzag no ja tez zawsze wylewam swoje zale na meza ze butow na polke nieodstawia a jak sie w lazience rozbiera do zamiast ciuchy do kosza to obok a mnie to tak denerwuje i mowie zawsze ze po co masz robic przeciez sluzaca jest w domu itd a on na to ze itak mnie kocha i sie smieje a mi rece odpadaja:-p I masz racje co do domi jej tesciowa to gorzej niz po cesarce bo po cc jest mala rana a tutaj to chyba jak u mojej sis przez caly brzuch wiec bedzie dochodzila dlugo do siebie bo szwy w srodku miesiac sie beda goily.

Cos pralka mi sie zaciela bo wywirowac nei chce a ja musze jeszcze jedno pranie wstawic z mundurkami malej do szkoly bo juz niemam koszulki zadnej:eek: Ale sie juz narobilam i nico mi sie nieche ale z=mezus wroci to pleki wymasuej:-D

Kika dzieki kiedys Maja dawal sie czesac jak tylko chcialam zawsze innaczej i pieknie a teraz tylko kucyk albo kok az czasem jej groze ze obetne jej te wlosy do ucha i bedzie spokoj:-p Ja tez co jakis czas robie porzadek jak ty w zabawkach lalki do lalek itd ale u Mai porzadek nie potrwa dlugio niby sprzata ale nie na miejsce wiec szybko sie balagan robi a pozniej placze ze nie moze czegos znalesc:-p ale przecierz to moja wina ajjj te nasze dzieci:happy:

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

OlaSzy to miałaś wrażenia, kurde...
Szkrabek, też mnie już raz tak złapało w nocy, obudziłam się z takim bólem tylko w prawym boku, szok
Dziś też nie wyspana, 4 razy do łazienki.... o 17 idę na spotkanie z położna, ciekawe ile mi krzyknie.
Myślę żeby zapytać ja o tę bolącą pierś, bo to już długo trwa.

Myślę żeby zapytać ja o tę bolącą pierś, bo to już długo trwa.

pewnie, ze pytaj:)

Dziewczyny, ale miałam wczoraj wieczór - już myślałam, że będę rodzić wcześniaka:eek:

no to Ola miałaś przeżycia.. ale coś z tą dzisiejszą nocą było, bo ja też miałam jakieś bóle brzucha! tylko, ze tak jak mnie obudziły, to zaraz usnęłam, znowu się obudziłam przy tym bólu i usnęłam- jakoś tak dziwnie..

No niby starsza ciaza o tydzien ale w 8 miesiacu to najgorzej rodzic podobno... :(

Domi to takie jakieś utarte gadanie, które wcale nie jest prawdą. Dla dziecka wazny jest każdy dzień w brzuchu mamy!

Dzag odwiozla core do zlibka i zajechalam do lidla. Jeszcze nie otwart a juz po 8. Ludzi masa pod sklepem, caly parking zajęty. Jak otworzyli drzwi ludzie zaczęli gonic jak wariaty :0. Weszlam na końcu, a tam masakra rizdzieranie workiw wymowanie Wszystkiego. Rozmiarow 104 bylo malo, mam ten brzoskwiniowy i kurtke w gwiazdki wzielam, nad spidniami myslalam ale odlozylam bo kupilam przeciwdeszczowe ostatnio, one cieplejsze. Te kurtki i kombineziny nie są zbyt grube. Patrzylam na małego rozmuar 62-68 ale one bez stupek i raczek to odlizylam. Z lumpka mam zabudowany to wystarczy, na corke potrzebuje na zmiane bo ona sie lubi w kałuży staplac.

Zozzolka, u nas to samo było :-D. A że nie za gruby ten kombinezon to nawet dobrze, bo ja wolę na cebulkę ubrać. I też tylko z myślą o starszaku kupowałam. Ale spodnie wzięłam, mieliśmy też w ubiegłym roku i były super. Mam więc na zmianę spodnie i kombinezon, bo na sankach na pewno przemoczy. A kurtki też nie grube, bo to wszystko narciarskie były. Narciarskie to tak naprawdę taka warstwa, która ma tylko trzymać temperaturę i chronić przed wiatrem, pod to się polar zakłada czy inną ciepłą bluzę. Tak samo jak dla dorosłych.

@dzag82 no masz racje, ona nic nie zrobi. To ja tu najwiecej sprzatam odkad przyjechalam i chyba kazdy to wykorzystuje. A teraz mam tez na glowie sprzatanie mojego mieszkania. Nikt sie nie rwie. Tesciowa i tak w domu malo sprzata, predzej jej mąż ale jak jej nie bylo to tylko raz podloge umyl a z reszta czekal az ja zrobie. I jeszcze psa mam wyprowadzac i jedzenie ich dziecku robic? A on sobie wypije flaszeczke i tv pooglada. O nie nie, zona wrocila wiec niech sie kochany maz zajmie domem i pochodzi kolo niej. Ja mam dosc. I oczywiscie rozumiem ze trzeba jej pomoc, ale pomoca domowa nie jestem, ma męża ;) a po mnie i moim facecie sprzatam wszystko.
Hehe a z ta kolka nerkowa to fakt mialas zamieszania haha. No ale skad moglas wiedziec czy to juz czy nie.

@Kika7878 no wrocila i jest zamieszanie. Krzyki i awantury. W sensie kloci sie z mężem bo nie zachowuje sie jak powinien...

@Gosia25 ah ide myc szafe i ukladac ciuchy. Bo w tym stresie otaczajacym mnie na pewno urodzw szybciej ;) byle do 1listopada i bede miala spokoj wraz z G. On tez ma dosc...

Trzymaj się Domi jeszcze dwa tygodnie i spokój psychiczny na swoim jak dobrze zrozumiałam, myślę że między wami też będzie super bo co sami to sami.
Z tym lidlem to zeczywiscie szopki...ja tylko przy okazji jak jestem to wchodzę i szperam w koszach ale z brzuchami naszymi to istna szkoła przetrwania ;-)

Domi tylko sie nie przemeczaj :tak: ja za duzo na raz zrobilam i plecy bola straszelnie :eek: a juz nie dlugo i bedzie na swoim to i miedzy wami lepiej sie ukladac bedzie :-D:-D czego ci ogromnie zycze milego popoludnia ide odpoczywac i czekam na meza niebawem powinien wrocic:-) pozdrawiam
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
OlaSzy mysle ze te skurcze to przy biegunce, skurcze jelit, mialam tak nie raz.

Bole i klucia w boku raz lewym raz w prawym tez mam.

Kurka z ta plcia to jaja niezle..za kazdym razem lek mowi mi ze chlopak i siurka pokazuje ale widac ze mozna sie pomylic.

DomiPolka ostatnio gdzies ogl program i mowili ze to nieprawda ze 7 mc jest lepszy dla wczesniaka niz 8 kazdy dzien, tydzien jest dla dziecka korzystniejszy, im dluzej tym lepiej. Obysmy wszystkie w 9 calym rodzily:-)

Do góry