reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy lipiec 2013

Ewelina my mieliśmy dentinox i był ok :-) a teraz w sumie mu nie smaruję. mały spi i oby tak całą noc a i mnie też coś bierze. Oby ta cudowna pogoda już nam została i szybko lato przyszło:-)

reklama
Ewelina my nie używaliśmy nic ale moja siostra synkowi podczas ząbkowania podawała Camilie
My byliśmy dziś u lekarza mały kaszle ma katar i ropieją mu oczka. Osłuchowo czysto przez katar mały ma bakterie w oczkach i dostał krople.
Mam pytanie u nas było dziś 15 stopni jak ubrać dziecko w taką pogodę czy kurteczkę już wiosenną i czy przykrywać kocykiem jak dziecko siedzi.

wydaje mi się że taka troszkę cieplejsza kurteczka a jak cienka to bluza pod spód i kocykiem nakryć będzie dobrze. Też mam z tym problem ale wydaje mi się że w kombinezonie trochę za ciepło.
Moj mały dostał jakiejś wsypki na klatce i tak się zastanawiam czy to od leków chociaż wydaje mi się że byłoby szybciej albo tzw 3 dniówka. W sumie nie ma gorączki i zastanawiam się czy wyjść z nim na spacer i jeszcze poczekać . ehhh sama nie wiem co robić

Tuśka, ja zakładałam kurteczkę już jak była temperatura na plusie do tego kocyk i było ok. Teraz jak jest tak ciepło, że ciężko wytrzymać w rozpiętej zimowej kurtce to mam dylemat, żeby z jednej strony nie przegrzać dziecka, a z drugiej tego przegrzania nie przewiać:/

A powiem Wam szczerze, że już zauważyłam u mojej Gwiazdy potówki przy szyi. Ludzie jak nie urok, to "potówki"

Dziewczyny jak zdrówko Maluszków? u nas już jest całkiem ok - jutro tylko kontrola.

Jest tak piękna pogoda, że żal mi spędzić ten dzień w pracy. Miłego Mamy!

Hej, co do ubioru to już pisałam na fb, że my ubieramy body z krótkim rękawem, bluza i lżejsza kurteczka, a dół rajstopy i cieplejsze spodenki. Hmm a co do butów to kupiłam małej z F&F takie na wzór emu i po 30 sekundach już ma je ściągnięte, dlatego ubieram ciepłe papcioskarpetki:-)

Tak zarejestrować się teraz do lekarza to jakiegoś cudu trzeba. Mój m jest chory już od poprzedniej środy, chciał się zarejestrować do lekarza to pierwszy wolny termin jest na tę środę godz. 10,15. Przecież to jakieś żarty są.

Tuśka a te potówki to tylko na klatce ma?

Małgosia a Ty do której w pracy siedzisz?

Na moje to nie są potówki, teraz śpi wiec sprawdzę go jeszcze jak wstanie, ale ma je na klatce i na plecach ale tak nisko bliżej pupy.
Udało mi się zarejestrować na 17 wiec może się czegoś dowiem

reklama
Tuśka - wiem coś o tych pediatrach. Ostatnio cudem się nam udało zarejestrować... swoją drogą ciekawe co to jest. Moja koleżanka ma podobny problem z synkiem, tyle, że ma wysypkę na policzku i konsultowała to u różnych lekarzy włącznie z pediatrą alergologiem i każdy powiedział, że to łojotokowe zapalenie skóry, ale oczywiście nic im nie pomaga...

Ewelina - sytuacja z butami jest mi doskonale znana:-D nasze Maluchy chyba nie przepadają za obuwiem, a ja nie mogę znieść jak mała Zu siedzi boso. Ja mam zboczenie na punkcie butów. Kocham butki i mnie aż nosi jak widzę, tempo w jakim je ściąga z nóg:)
Z moją pracą jest tak, że mam przepracować 8 godzin dziennie, a przyjść do pracy mogę od 7 do 9, więc wychodzę od 15 do 17. Powiem Wam, że rano jest mega ciężko się wygrzebać z domu:eek: dlatego też później docieram do pracy.

Prija HOP HOP!!

Do góry