reklama

Mamy listopad 2013

reklama
Meago właśnie dlatego boję się o to zwolnienie, co prawda zapewnił mnie, że nie mam się martwić i wszystko będzie dobrze, ale póki co do piątku mam wielki zgryz. A do lekarza na nfz nie mogę iść, bo w tej chwili jest na urlopie, miałam mieć u niego wizytę w zeszłym tygodniu, ale z powodu choroby odwołałam i mam wyznaczoną dopiero na 24 czerwca. Jak się jeszcze okaże, że będę mieć problemy przez to L4 to chyba zwariuję.
Co do ruchów, to hmmm...bywa strasznie różnie i dlatego się martwię. Np od soboty zupełnie nic nie czuję, nawet lekkiego smyrania w brzuchu.

Jesli chodzi o badania to po pierwszej wizycie miałam zlecone wszystkie, hiv, toxo,cytomegalia,glukozę, krew, mocz (może o czymś zapomniałam), teraz miałam zrobić krew, mocz, tsh, ft4. Przy poprzednich ciążach zlecał mi co wizytę podstawowe badania i co kilka te wszystkie dodatkowe.

Co do wagi, to do ostatniej wizyty przytyłam 0,6 kg, teraz byłam pewna, że przytyłam, bo brzuch ogromny, ale byłam w aptece wykupić leki i przy okazji zważyłam się, waga pokazała o 1,4kg mniej niż na ostatniej wizycie.

Mi pępek zaczyna wychodzić, robi się taka kuleczka, pewnie jeszcze z miesiąc i już będzie się spod bluzki odznaczal. Kreska też się pojawiła, ale jeszcze bladziuchna;-)

Co do zainteresowania moją ciążą, to owszem mój ojciec, jego żona, siostra jak najbardziej interesują się, wspierają mnie. Natomiast kochana mamusia mojego m od momentu kiedy się dowiedziała milczy, nawet nie zadzwoni spytać się jak się czuję. Ale z tego to się akurat cieszę, im mam mniej z nią kontaktu tym jestem bardziej szczęśliwa

Co do piwa to w ciąży z Misiem byłam uzależniona, ale oczywiście od bezalkoholowego, piłam bavarię, zdarzał się lech free (ma do 0,5%). Teraz zdarzyło mi się wypić z 2-3 razy lecha free. Tym razem bardziej smakują mi wszystkie soki;-)

Ostatnia edycja:
Gdynianka1- nie przejmuj się tym że nie czujesz ruchów ja też poczułam już jakies smyranie 2 tyg temu i tak co 2 czy 3 później a teraz od soboty już bardzo wyraźne a brzuszek mam znikomy sama jestem chudzinka bo przy wzroscie 168 waże 50 kilo w ciązy zgrubłam tylko 1kg.Spytałam się gin kiedy moge czuć ruchy pierwsze i powiedziala kolo 17 - 18 bo jestem szczupła także warto się spytać ginekologa on oceni po wyglądzie i wzroście maluszka kiedy takie ruchy powinno się czuć.A dodam że to moja pierwsza ciąża czyli czuje dosyć szybciutko bo mam 18 tydzień.

Hej Dziewczynki,
martula dzięki za pamięć :) wczoraj znów miałam dwa skurcze , dziś jednak nie poszłam do lekarza bo ja naprawdę czuję się dobrze i zupełnie nie wiem co robić, chyba jak się nic nie nasili to pójdę do niego za tydzień.
Z dobrych wiadomości udało mi się zapisać na kolejne wizyty do września włącznie, wszystkie na początku miesiąca tak żeby mi gin mógł przedłużać zwolnienia. Kamień spadł mi z serca bo naprawdę się denerwowałam jak przychodziło do umawiania wizyt, a to brak terminu a to dodzwonić się nie można było:/
Co do badań ja na początku miałam full pack ;) na 7 probówek, a tak co miesiąc morfologię i mocz, teraz mi nie dał bo wiedział że się widzimy już za tydzień.
Pisałyście o piwku, raz wypiłam pół Karmi malinowego ale muszę koniecznie kupić to 0,0 bo mam strasznego smaka ;)
Ciekawe jakmaddlena i zwolineczka.

A jeśli chodzi o ruchy to ja nadal nic, coś niby szura i zakładam że to Ala, ale żadnych filmowych kopniaków ani pukania...:/

a ja za chuda nie jestem, wrecz odwrotnie i czuje od 18 tyg. wiec nic nie jest regułą, a najbardziej czuje jak sie zegne do przodu, pewnie wtedy dzidź ma niewygodnie i jak jem slodkie...i dam sobie rece uciac że to dziedź ;-)

narobie wam smaka a co !!!! IMG_0050.jpg zamiast obiadu galaretka malinowa z bita smietaną i truuskawkami :D

Załączniki

• IMG_0050.jpg
    IMG_0050.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 51
Czuje się jak petarda. Musze sie bardzo hamować bo juz powiedziałam m ze moze byśmy remont łazienki zrobili i mam pomysł co i jak ..... no ale mój m to do prac domowych typu przykręć przewierć, obetnij, to dwie lewe rece, wiec zasłania sie moją ciąża. Ja mu mówi ze zrobię to i to i zostanie tylko dla niego to i tamto.... ale jak sie zastanowiłam to robota prosta ale ja musze sie bardzo oszczędzać niestety...
Dostałam na dzień matki zmywarkę o której marzyłam ...ale ja juz musiałam zatroszczyć sie jak ja podłączyć ..wiec kupiłam złączki kolanka, przedłużki i rozgałęźniki i zrobiłam jak m był w pracy. Odkryłam ze nawet jest tam zaślepione gniazdko elektryczne, ale jak podłączyłam zmywarkę to musiała linia paść, bo szlag trafił gniazdko i podłączenie piecyka. Wezwałam na pomoc znajomego i udało sie. Pochwalił moje podłączenie zmywarki. Powiedział ze bardzo profesjonalnie... dzięki muratorowi ! bo tam szukałam pomocy!
Ochłonęłam juz niespodzianką Sandry ..teraz czekamy na decyzje młodych co będą robić. Chciała być dorosła wiec prosze bardzo! W środe mam wizytę w szpitalu zobaczymy co ze mną zrobią . Pod koniec czerwca mam wizyte w londynie i tam sie chyba dowiem czy bedziemy mieli Anie czy Antka :)

reklama
Gdynianka co do piwa to mi sie sni po nocy taki mega wielki drink mojito... taka mam ochote na alkohol ze nie pyatj! A przed ciążą wcale za alkoholem nie przepadałam ... piwo z sokiem, cider albo teqiula

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry