• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy listopad 2013

Co do zupy ... to uwielbiamy zupe krem(niestety) ziemniaczano porową, zupę z zielonego groszku i miety, szparagową z pieczarkami, Hiszpańską pomidorową (ale ze pikantna to moje dzieci nie jedzą). Minestrone klasyczna włoska zupa jarzynowa polecam bo osobiście uwielbiam. Zupa ziemniaczana z chorizo. To tyle mi teraz wpadło go głowy.... a moze kalafiorowa z koperkiem ? Ja dziś mam znowu ogórkową bo tak strasznie mi smakuje :)

reklama
ja polecam krem z groszku, ew. krem z pomidorow mniam mniam :P bo do tego mozesz fajne grzaneczki z bagietki z serkiem i po klopocie :)
moja tesciowa ostatnio zaserwowala a'la krem z serku topionego i z pulpetami tez calkiem dobra :)

ja juz mam smaka na diabollo pomidorro! z Wami to jest :-p:-p:-p albo jakies kurcze pieczone no!

O mamo, dziewczyny jakie Wy odczyniacie magiczne rzeczy w kuchniach....ja gotuję standard pomidorowa, rosół, ogórkowa, pieczarkowa i jarzynowa. Czasem "przyszaleję" i kupuję paczkę mrożonki hortexu i tam są jakieś wymyślniejsze smaki ;)
Mamo Kangura właśnie mi narobiłaś smaka na ten Ser w ziołach :/ a mam samego vifona w domu ;) odkąd jestem w ciąży M sobie czasem zapas kupuje żeby mieć w sytuacji kryzysowej :P
No i ładnie teraz to już chcę Twixa i Ser w ziołach.... o tortilli z Mc'a nie wspomnę :confused:

Kurcze ja bym zjadła, ale nie mam co prosić M. o kupno zupki chińskiej, bo skończy się wykładem o truciu naszego dziecka ;D Czasem czuję się jak inkubator, bo: "moje dziecko musi zdrowo jeść". O losie, z tymi chłopami...

reklama
mam pytanie odnośnie tej całej glukozy. Któraś z Was robiła je na NFZ? Jeżeli tak, to trzeba mieć swoją kupioną w aptece glukozę, czy dostaję ją na miejscu?
Sama też się zastanawiam jak to jest jak się idzie na nfz do badania cukru czy trzeba mieć swoją glukozę czy nie.
A jaka to ma być glukoza?
Zupy vifona to wiadro glutaminianu sodu więc nie szalejcie z takimi "dobrociami"

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry