reklama

Mamy majowe 2009

Pralka zużywa 60 litrów na cały cykl czyli całe pranie łącznie z późniejszym płukaniem. A ile na samo pranie pobiera wody to tego raczej nie wiadomo. A u mnie na szkole rodzenia położna bardzo polecała pranie w płatkach mydlanych. Też chciałam je kupić, ale jeszcze w sklepie nie znalazłam.
Elus trzxymam kciuki. Ja mam wizytę jutro.

To juz bardziej realne :-)
Jakbys miala gdzies w poblizu TESCO, to ja wlasnie tam kupilam. Zaraz rzuce okiem jaka to firma.

Nazywaja sie BEBI. Takie z owieczka ucieszona jakby jej ktos do kieszeni narobil :-D Firma Barwa Laboratorium. Mozna jeszcze kupic sobie plyn od nich, ale w moim sklepie mala butelka kosztowala ponad 12zl, wiec odpuscilam sobie. Wzielam platki... Koszt jakies nie cale 5zl. za 200g.

reklama
To juz bardziej realne :-)
Jakbys miala gdzies w poblizu TESCO, to ja wlasnie tam kupilam. Zaraz rzuce okiem jaka to firma.

Nazywaja sie BEBI. Takie z owieczka ucieszona jakby jej ktos do kieszeni narobil :-D Firma Barwa Laboratorium. Mozna jeszcze kupic sobie plyn od nich, ale w moim sklepie mala butelka kosztowala ponad 12zl, wiec odpuscilam sobie. Wzielam platki... Koszt jakies nie cale 5zl. za 200g.
Dzięki. Mam niedaleko Tesco. Jak mąż w końcu z trasy wróci to muszę go na zakupy wyciągnąć, więc się zaopatrzę wówczas, bo koło mnie w żadnym sklepku nie było.

Słonko ja właśnie piorę w płynie Bebi. Już przy starszaku używałam. Jest dość drogi ale wydajny i uważam, że wart swojej ceny. Z płaykami mialam nieprzyjemne doswiadczenia (niewypłukiwały się i Mati miał uczulenie) a płyn sprawdził sie świetnie.
Pranie pachnie cudownie małym bobaskiem jak otwieram szafke z ubraniami małego to az miło:tak:.Mateusz oswiadczył, że on tez chce mieć pachnące ubrania więc czeka nas test czy płyn Bebi spiera plamy z atramentu?(Od tygodnia w szkole piszą pióem:-))

Witam majóweczki ja właśnie wróciłam ze szpitala w piatek o 3 w nocy dostałam skurczów i wyladowałam w szpitalu dostałam kroplowe na podtrzymanie ciązy i na szczeście skurcze ustały teraz mujsze dużo wypoczywać mam skrócona szyjke także moge w każdej chwili znowu dostać skurczów teraz zaczne nadrabiać zaległości

Słonko ja właśnie piorę w płynie Bebi. Już przy starszaku używałam. Jest dość drogi ale wydajny i uważam, że wart swojej ceny. Z płaykami mialam nieprzyjemne doswiadczenia (niewypłukiwały się i Mati miał uczulenie) a płyn sprawdził sie świetnie.
Pranie pachnie cudownie małym bobaskiem jak otwieram szafke z ubraniami małego to az miło:tak:.Mateusz oswiadczył, że on tez chce mieć pachnące ubrania więc czeka nas test czy płyn Bebi spiera plamy z atramentu?(Od tygodnia w szkole piszą pióem:-))
Wlasnie juz jestem po wieszaniu prania i musze potwierdzic! Platki nie wyplukuja sie mimo, ze byly wczesniej moczone w wodzie goracej.... :baffled: Pranie zapachu nie mialo, poprostu wyjete z wody ciuszki. Chyba juz na kolejne kupie plyn. A platki beda ewentualnie na potem do prania jakichs malych rzeczy recznie. Bedzie pewne, ze sie rozpuscily. Moze nawet swoje majtaski bede w nich prac :laugh2:

elus77 i za Ciebie trzymam kciuki! Choć pewnie wszystkie już po wizycie. Dajcie znać jak Wam poszło :happy2:

madzia to nieciekawie :baffled: odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Ja na Twoim miejscu bym spanikowała, a Ty widzę, że twarda jesteś mimo wszystko :szok: A jak wyglądały te skurcze? Tzn. były regularne, bolesne czy jakie?
Ja też mam skróconą szyjkę.W książeczce ciąży widnieje zapis"ocena szyjki macicy: 1 /2 /1,5 " do tej pory cały czas miałam: 2/0/0

madzia to nieciekawie :baffled: odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj! Ja na Twoim miejscu bym spanikowała, a Ty widzę, że twarda jesteś mimo wszystko :szok: A jak wyglądały te skurcze? Tzn. były regularne, bolesne czy jakie?
Ja też mam skróconą szyjkę.W książeczce ciąży widnieje zapis"ocena szyjki macicy: 1 /2 /1,5 " do tej pory cały czas miałam: 2/0/0
W tych okienkach w karcie nie mam nic! :baffled::eek:

Słonko pewnie dlatego nie masz, ze wszystko jest ok. Ja mam 1/2/2 i szyjkę skróconą o połowę.
Madzia współczuję nocnego"dramatu".Szanujmy się(pograbiłam dzisiaj cały ogródek a w nocy pewnie będę umierać:-(.Instynkt gniazda silniejszy!).
Kaatharina nie damy się tym naszym szyjkom!

reklama
madzia wypoczywaj sobie:tak:, jak dotrwasz do 37 tygodnia to juz spoko:tak:, poniewaz ciaza donoszona:tak:
Ja rowniez mam skrocona szyjke, w ksiazeczce ciazy mam napisane, ze szyjka jest krotka. Ponoc w drugiej ciazy szyjka najpierw sie otwiera, a pozniej skraca, u mnie chyba odwrotnie, bo jest zamknieta. Ciesze sie jednak, ze skrocona, to i porod bedzie szybszy:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry