reklama

Mamy majowe 2009

slonkoonline - autko godne pozazdroszczenia!!! super!!!
ja mam kombiaka (Lancia Lybra) i też nie jest zły - ale Wasze bardziej mi się podoba:-D

a co do Teściów - to moja Teściowa też nie jest taka zła do końca (ona jest po prostu męcząca!!! no i lubi wściubiać nos wszędzie gdzie popadnie + do tego najlepsze porady pod słońcem).. Fakt - wspólne obiadki odpadają (od 5 lat nie mieliśmy żadnego wspólnego obiadu, nie licząc tych świątecznych), ale jeżeli o pomoc dla nas - ZAWSZE jest do naszej dyspozycji i nigdy niczego nie odmówiła!

W styczniu wymyśliła sobie, że chciałaby nam zrobić wspólny prezent (urodzinowo-imieninowy) i stwierdziła, że kupi nam jakąś super kamerkę i aparacik (tylko mamy sobie wybrać bo ona się nie zna).. Także super!

A teściu - już na weselu był moim "nowym papciem" :-D cudowny człowiek :tak::-D

reklama
dzięki Malgoss za informację - na mojej szkole rodzenia, położna zachwalała tą herbatkę pod kątem pięknej szyjki macicy, że niby wspomaga przejście dziecka przez kanał rodny, no i są mamy, które dzięki niej uniknęły cięcia krocza (ale ja chyba i tak będę wolała, żeby mnie nacieli jak już.. wolę cięcie niż pęknięcie)

dzięki ankzoc :)) wiesz ja już tyle się nasłuchałam o tych "pęknięciach", że... ostatnio nawet ze swoją gin rozmawiałąm na temat nacięcia krocza - i ona stwierdziła, że jest "ZA", bo ponoć później po latach tyłek strasznie wygląda "BEZ", hehe.

A ta herbatka, cóż.. polecają ją różne osoby - kosztowała niecałe 4 zł

Acha i kupiłam dzisiaj herbatkę z liści malin - i mam dylemat - nie wiem czy mogę ją już teraz pić czy przed samym porodem? Nie chciałabym sobie wywołać przez przypadek porodu już teraz (36 tc) :baffled:

tez mam herbatkę z liści malin i piję od wczoraj - u mnie jest już 37. tydzień. Ale położna na szk.r. mówiła, że od 36. można juz śmiało pić. Ona nie przynosi natychmiastowego efektu.

A powiedzcie mi z jakiej firmy macie te herbatki? I gdzie kupiłyście? Bo ja się rozglądałam w sklepie, ale nie było z liści malin. Z owoców malin to i owszem. Całe mnóstwo, ale z liści nic...

Marzena80 - ja ją kupiłam w sklepie zielarskim. Producent - DARY NATURY. Za 25 g zapłaciłam dokładnie 3,90 zł.

Zastosowanie: herbatka z liści malin bogata jest w wiele witamin i soli mineralnych. Ze względu na swoje właściwości może być stosowane jako środek oczyszczający organizm z toksyn, regulujący przemianę materii oraz wspomagający w wydalaniu szkodliwych produktów przemiany materii.

Widzę Malgoss, że mamy tą samą herbatkę :)))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry