aga29
Fanka BB :)
C o do wczesniejszych zakupow, to mysmy w pierwszej ciazy rowniez kupili wozek dwa miesiace przed rozwiazaniem. Po prostu chcialam byc rowniez przy jego wyborze i zdecydowac razem z mezem. Zabobony sa i beda, ale nie dajmy sie zwariowac. Szczegolnie nasze mamy i babcie sa na tym punkcie uczulone, kto chce niech poslucha a kto nie chce zrobi po swojemu i tyle
.
.
) ale po 6 dniach znowu plamiłam..Na szczęście znowu tylko przez 1 dzień...i później wszystko się uspokoiło.i po 3 tygodniach spędzonych w domu wróciłam do pracy...przepracowałam tydzień i pewna osoba mnie tak zdenerwowała że znowu przyplamiłam i znowu wyladowałam na L4.plamiłam 3 dni...bałąm sie bardzo o dziecko...ale uspokoiło się
i od tamtej pory nie zamierzam do pracy wracać.. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów typu wymioty, słabości, zgaga itp.Jednak wtedy też plamiłam tyle że przez okres 3 tyg z 1-2dniowymi przerwami. i przeszło mi.dodam że brzuch mnie wtedy nie bolał. ale pod koniec 6 miesiąca trafiłm do szpitala z powodu otwarego ujścia, niewydolności szyjki macicy i leżałam na klockach do końca ciąży.Julię urodziłam 3 tyg przed terminem, ale była zdrowa i duża(3050g i 54cm).
ale na szczęście wszystko mi przeszło od mniej więcej 3 tyg jem normalnie i w końcu przytyłam aż 1,5 kg
:-)
na ulotce jest napisane, że wpływa na wady płodu, ale moja mama mówi, że to normalne że ciężarnym podaje się relanium i ona też dostawała