• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Dziewczyny, mam pytanie... a raczej chęć poradzenia się Was....

Od kilku dni myślę o odstawieniu Gaby od cycka. Mam kilka powodów i jak je tak analizuje to wydają mi się raczej egoistyczne:
- wstawanie do niej co godzinę w nocy, w konsekwencji Gaba ląduje u nas w łóżku, więc ja raczej czuwam niż śpię,
- za miesiąc wracam do pracy i chciałabym żeby niania mogła ją nakarmić, a tak myślę, że póki jest przy piersi to nie zaakceptuje mleka modyfikowanego,
- Gaba ma skazę więc od ponad 7 miesięcy jestem na ścisłej diecie...
- chciałabym czasem wyjść bez niej na dłużej nić godzinę bez wyrzutów sumienia,
- Gaba bardzo słabo przybiera na wadze, jeszcze nie przekroczyła 7 kg,
- chciałabym czasem wypić jakiś %, zapalić, wyjść z mężem na piffko...
- byłoby przyjemnie spać bez stanika i przemoczonych wkładek...

Jestem straszna, co? Powiedzcie szczerze, nie obrażę się!!

marzenko przepraszam, że od razu nie powiedziałam!! Wybacz :-) Zajmowałam się dziećmi, gotowałam zupki dla Gaby, przeglądałam allegro w poszukiwaniu prezentu dla dzieci, rozmawiałam z babcią :-)

reklama
mamstud powiem ci że ja sobie założyłam że będę karmić do 6 miesiąca i tak też zrobiłam z wielu podobnych powodów jak ty i nie uważam że to jest egoistyczne , karmiłyśmy nasze szkraby wtedy kiedy było to im najbardziej potrzebne i to jest najważniejsze to moje skromne zdanie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry