Hejka:-)
(...) W szkole rodzenia położna mówiła, że dziecko do 34 tyg powinno sie obrócic ale bywa tak, że w ostatnich tyg przekręca sie dlatego jeśli kobieta jedzie z planowaną cesarką bo ułożenie pośladkowe sprawdzają czy się nie przekręciło więc Kokoszka jeszcze wszystko może się zmienic
*Aga* mnie też uspokoiłaś póki co

Nie ma to jak wiadomości ze szkoły rodzenia - dzięki:-)
Wiecie co pierwszy raz poczułam co to czkawka nigdy wczesniej mój synuś nie miał a w nocy obudziłam się a mały na dole brzucha jakby stukał i tak z 15 minut w regularnych odstępach to chyba czkawka nie? Heh ale fajne uczucie
Też dopiero niedawno zorientowałam się że mała ma czkawkę:-) tylko kurcze ona strasznie długo trwa

początkowo myślałam tak jak tikanis czy to nie tętno mojej księżniczki, ale za duże odstępy miedzy uderzeniami :-)
M@dz1@ i Nina - te Wasze odczucia przypominają mi moje.. Tzn. ja myślałam, że to bicie serduszka dzidzi czuję

ale mierzyłam i wyszło coś około 80 uderzeń na minutę..też dosyć długo je czułam - co najmniej kilka minut..pytałam mojej polskiej pielęgniarki i ta powiedziała, że to raczej czułam swoje tętno - bo żyły na brzuchu są teraz bardziej wyczuwalne

(chociaż nie mam aż tak bardzo widocznych żył) i stąd czasem można czuć swoje bicie serca.. ale do czkawki tego nie porównała..więc myślę, że to musi być inne uczucie.. raczej właśnie skaczący brzusio - tak jak pisała
Confi..
Asia812203 - to dosyć drogo

we Wrocku 4D kosztuje 150zł.. Jak coś się więcej dowiesz to proszę napisz - dzięki
Kokoszka - mnie też czeka przeprowadzka i początkowo planowaliśmy w moim 9 miesiącu ale coraz bardziej myślę właśnie, że to byłaby masakra..więc po urodzinach dzidzi raczej się przeprowadzimy. Powodzenia i nie dźwigaj czasem nic!
Slonkoonline - jak byłam w 21 tygodniu na 4D to już było widać buźkę ale doktor powiedział, że właśnie im późniejszy tydzień tym lepiej widać dlatego chciałam jeszcze raz zrobić za parę tygodni

a jeśli chodzi czy robić 2D czy 4D to każdy ma inne zdanie.. Ja wolę 4D bo jest 4-wymiarowe, więc obraz jest bardziej rzeczywisty niż 2D.
Paula7 - pokoik śliczny aż szczęka opada...
Barmanka79 - kosz wydaje się być wypasionym

ale nie dałabym za niego 165zł, tym bardziej, że widzę potrzeba do niego specjalnych wkładów.. a dzidzia wiadomo używa mnóstwo pieluch, więc jak dla mnie zbędny wydatek - nie kupiłabym go..

szkoda kasy.