reklama

Mamy majowe 2009

reklama
Ja od dawna nie chodze do kościoła i przeraża mnie fakt ze bede musiałą ochrzcić swoje dziecko narażając się an docinki jakiegoś klechy tylko dlatego ze nie jesteśmy z M małżeństwem .

na temat kościoła nie będę się wypowiadać, po prostu szkoda tępić sobie języka :tak:
chciałam ci tylko napisać o przypadku wśród moich znajomych...
też byli bez ślubu, urodziło się dziecko, postanowili ochrzcić.....
.....i.....
ksiądz zażądał podpisania oświadczenia że w przeciągu 6 miesięcy od daty chrzcin wezmą ślub... :rofl2: :rofl2: :rofl2:

oczywiście ślubu żadnego nie wzięli, nadal żyją ze sobą jak małżeństwo - tyle tylko że bez papierka ;-)

no ja już jestem po pobraniu krwi na toxo, na wyniki mam czekać do piątku...

byłam też w szpitalu - tradycyjnie podniosło mi się ciśnienie :baffled: po co oni umawiają na jakąś godzine, jak i tak w kolejce czekasz co najmniej 1,5 godz!! :wściekła/y:
znów trafiłam na tą samą położną co ostatnio, więc tematu oczu nie poruszałam :no: zmierzyła ciśnienie, posłuchała bicie serca, wymacała brzuch i to wszystko :sorry2: :sorry2:

wiedziałam że tylko czas strace :-(
pokazałam jej wypis z mojego ostatniego usg (z polskiej przychodni), tam lekarz napisał o tym niskim łożysku.. powiedziała że cyt "mam się niczym nie przejmować, bo wszystko jest ok", no i jeszcze tylko zapytała się czy krwawie - jak nie to znaczy że moja ciąża jest "perfekt" :crazy:
oszaleje tutaj kiedyś wrrrrrrrr

w recepcji szpitalnej zapytałam o możliwość wizyty z ich okulistą, na co dostałam odpowiedź "w tym szpitalu niema okulisty" :confused:

brak słów, normalnie brak słów.....

emi88 dzięki ..pochwal się jak wózeczek dojdzie ;)

barmanka79 dobre :D ja w ogóle boję sie tego chrztu, jakbym mogła to nie chrzciłabym wcale...mój syn sam by wybrał wiare w przyszłości. Niestety rodzina mnie tak zakrakała ze nie mam wyjścia :/

Confi-piekna kolekcja rzeczy dla maluszka.

Ja tez juz mam tego sporo, ale jeszcze szafki na nie nie mam:-)od m-ca mamy sie za to zabrać ale jakoś tak nam schodzi:):):)i zawsze są jakieś inne pilniejsze potrzeby.
Ale chyba tak naprawde nie chce mieć juz wszystkiego, bo za czym bym wtedy chodziła????a chodzenie po sklepach i kupywanie przedmiotów dla Synka sprawia mi taką straszną frajdę.:-)

Ksieza podobno zawsze sprawiaja problem jezeli chodzi o chrzest maluszka ktorego rodzice nie maja papierka potwierdzajacego legalizacje ich zwiazku :angry: Juz niedlugo przekonam sie na wlasnej skorze jak to bedzie :baffled: Moim zdaniem chyba powinni sie imbecyle cieszyc ze decydujemy sie na chrzest i wychowanie dziecka w wierze chrzescijanskiej ale oni wiedza lepiej....Szkoda slow... Ciekawe tylko co taki ksiadz mowi dziewczynie ktora zostala zgwalcona badz z innej przyczyny dzidzius nie ma ojca i chce malego ochrzcic?? :no:

emi88 mało tego ...księża potępiają jak zgwałcona kobieta chce usunąc taką ciążę do czego ma pełne prawo każą rodzić na siłę a potem odmawiają chrztu. To świadczy o ich chorym , skostniałym podejściu ...

Confi prawdziwa dekoratorka wnetrz z Ciebie :-) Super to sobie wymyslilas i ile jeszcze miejsca zostalo dla raczkujacego w przyszlosci szkraba ;-) Pieknie
My tez bedziemy musieli zmiescic kacik dla dzidziusia w naszej sypialni gdzie glowna role gra nasze ogromne lozo Ale jakos to bedzie :-D

reklama
Confi na temat ksiezy i kosciola dluuuugo mozna by polemizowc Ja powiedzialam mojej "tesciowej" ze jak nam ksiadz w parafi bedzie robil problemy to najpierw mu powiem kilka slow a pozniej poszukam innej bo nie wszyscy ksieza na szczescie sa tacyu sami :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry