reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy marcowe mówią - wątek o wszystkim

reklama
Ale paskudnie za oknem... znowu.. Podobno od czwartku albo środy mają się u nas zacząć upały.

Jakieś pomysły na zabawy z dziecmi w taki deszcz w domu?

U nas sie sprawdza, że " (...)w czasie deszczu dzieci się nudzą, to powszechnie znana rzecz(...) " :-) Ja nie mam naprawdę koncepcji. Chyba znowu ruszymy na jaką samochodową wycieczkę. To Wojtek uwielbia.

magdajucha witamy:-) przykro z powodu choroby:(

blu, ewelina nam też jakoś te pieluchy nie uwierają.. Ale widzę, że u Wojtka może być problem. On juz świetnie wie o co chodzi, wie że idze kupa albo siku bo woła ale nie chce wtedy usiąść na nocnik i za skarby świata się go nie
przekona. Wrzeszczy i na tym się kończy. Dzisiaj jadę po nakładke na sedes. Może to zda rezultat.

blu a mi się podobają oba:))

fredzik no własnie tak sobie myślałam ,że w tych pokojach może nam być w czwórke trochę za ciasno. A poza zważywszy na głośnie spiewy Wojtka ( ostatnio na tapecie "Bobu kup mi auto "czy jakoś tak- chorwacka piosenka zapodana przez babcię) wolałam nas troche oddzielić od reszty wczasowiczów:))

sandi i jak mała?

roksi
jej, Ty już w połowie ciąży. Jak ten czas szybko leci.
Przygotowujecie jakoś młodą na pojawienie się rodzeństwa już?

A ja cichutko powiem ( bo się ciągle boje zapeszyć),że z Michałowym nocnym wybudzaniem trochę lepiej.
Na wakacjach tak dał mi popalić, że w drodze powrotnej postanowiliśmy z M już definitywnie, że po powrocie od przyszłego weekendu zaczynamy stosować 3-5-7.

I młody, jakby słyszal naszą rozmowę, bo od pierwszej nocy w domu - co prawda się wybudza ale rzadziej. A jak już sie wybudzi to chwilę pojęczy i zasypia. No cud jakiś po prostu.
Nie chce cycka, chociaż w ciągu dnia jeszcze jest na cycku. Dziwne. Ale niech tak trwa. Tak dobrze sobie pospać ciurkiem np 6 godzin. CUDOWNE. Myślałam, że to nigdy nie wróci.

Ewelina a jak Piotruś?

Witam:tak:
leje, leje, burza, leje:wściekła/y:
Kaskada mówimy N że będzie rodzeństwo ale chyba zrozumie jak zacznę zwozić wyprawkę od mamy:tak: a z czasem to prawda leci strasznie:szok: poprzednia ciąża była dla mnie bardzo długa a ta nawet nie wiem kiedy to minęło:szok:

U nas dziś też okropna pogoda, słyszałam, że do piątku ma lać, ale ma być małe ocieplenie, a w sobote i niedzielę zapowiadają upały ok 30 stopni ale bez pogody i ma być burzowo... :/

kaskada nie naciskaj na swojego malucha, u nas sie to nie sprawdziło, ja ponaglałam, a mój Krzyś robił woje, a za kilka tygodni sam zaczął wołać i od tamtej pory nie zdarzyło mu się posikać w majtusie ;) nawet w podróży

Ostatnia edycja:
hejo;-)

u nas zapowiada się ładny dzionek:tak:, my dziś wybieramy się na kontrolę do dermatologa z łapciami Piotrka, bo jeszcze są ślady, a już nie wolno mi uzywać maści bo za długo i pani doktor musi to zobaczyć:sorry2:

kaskada u nas ze spaniem lepiej, ale nie wiem , czy to nie zbieg okoliczności z uczuleniem, bo dostaje na noc allertec, a lekarka wspominała coś o ospałości:baffled:, zobaczę po odstawieniu leku:confused:

kaskada, ja tez myślałam że dla małego nakładka na kibelek będzie jakąś atrakcją, a ten, jak zobaczył co się święci, to histerii dostał:szok::baffled::no:, nie mam pojęcia dlaczego:confused:, zostajemy przy nocniczku:tak:

Hello :-)
Znowu spałam z synkiem tej nocy :zawstydzona/y:. Budziła go burza i wołał "mama, przytul mnie" :sorry2:. A było już tak pięknie - kilka nocek przespanych :baffled:

dlatego ja cieszę się z faktu, że Piotrek robi siku i kupkę do nocnika i nie ma oporów, kiedy juz na nim siedzi:tak:, no czekam tylko kiedy sam zawoła:sorry2:
No właśnie, dlatego nie mam parcia, bo u nas nie ma z tym problemu - Karol nie boi się nocnika, robi i kupę i siku, a kupę woła od wielu miesięcy.

Blu, skoro ściana żółta, to chyba jednak ten drugi lepszy:tak:, zapytaJ Karolka;-)
To wybierze oba :-D

blu a mi się podobają oba:))
No właśnie mi też i w tym problem :-D. Ale skłaniam się ku temu z samym Zygzakiem i napisem Piston Cup.

Jejku, jakie to szczęście, że mój nie ma problemy z siusianiem na kibelek i na nocnik, ale za to mamy problem z jedzeniem, zwłaszcza świeżych owoców i warzyw, a także różnych nowości :/

ale za to mamy problem z jedzeniem, zwłaszcza świeżych owoców i warzyw, a także różnych nowości :/
My też. Z owoców jada jabłka, truskawki, banany (pod warunkiem, że ma ochotę), z warzyw pomidora na kanapce (samego nieraz trochę podziubie do obiadu) i warzywa gotowane zmieszane z mięsem, albo w zupie.

reklama
hej!

ja na szybko bo atywne wakacje mam;-);-)

juliajestem w trakcie studiów logopedycznych więc ośmielam się poradzić Ci bys poszła do logopedy:tak::tak:
faktycznie nie powinno się zwracać uwagi, nie mówić: "nie denerwuj się, powoli itp" tylko cierpliwie czekać aż dziecko się wypowie.
Istnieje rozwojowa niepłynność mowy, która sama mija, ale nigdy nie wiadomo czy to samo minie czy przerodzi się w jąkanie dlatego należy zadziałać od razu:tak:
Cwiczenia oddechowe, relaksacyjne powinny pomóc.
Do pediatry bym nie szła chyba, że po skierowanie jeśli potrzebujesz.

magda oj przeraziłaś mnie chorobą:-(

fredzik gratki dla Szymka!!!:-)
Jak u Was adaptacja przebiegała?
Dziś było lepiej, jutro może zostanie na chwilę sama.

Zosia lubi wszystkie owoce:-) warzywa mniej:confused:

Do góry