reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy Nastolatków - pogaduchy

witam sie i ja :)
MOja nastolatka to Monika 12 lat. pyskol jakich mało ale kochane dziecko:) czasem mam wrażenie ,że ma dwie osobowości-jednego dni awstaje juz zła na cały swiat a innego anioł nie dziecko. zreszta to nie tylko z rozpoczeciem dnia wciala sie w nią diabeł. potrafi byc kochana a za pięc sekund cos jej siada na łepek i na odwrót-teraz pyskuje a za chwile przytula sie i mówi jak mnie kocha:szok:
Monika szybko zaczeła dojrzewac -okres dostała w wieku 10 l wiec pewnie jest teraz na tym etapie dojrzewania-dorastania. jest juz wyzsza ode mnie o pół głowy :)
a co do szkoły-to len straszny!
miłego dnia .buziaki

reklama
Moje dziecko chodziło na ciekawe zajeci szachowe oraz przeprowadzało eksperymenty w Podróżniku, wyprawie w świat nauki, www.wyprawanaukowa.pl. Mojemu dziecku bardzo się tam podobalo i polecam wszystkim. Moje dziecko nauczyło sie wiele nowych, ciekawych rzeczy.

Ostatnia edycja:
Beata no u mnie tez ostatnio bylo spokojnie,a po tej ciszy cora znowu zaczela fikac,ale na razie poki co mam nad nia przewage i da sie ja utemperowac :tak:
a wrzesnia tez sie boje,bo ona taka jak twoj syn...nowa szkola przed nia...i tez przedzial wiekowy tutaj mnie przeraza :szok:

witam
u Was cisza przed burzą a u mnie malutka burza dzis nawet odnotowałam opady łez....... coś gnębi to moje dziewcze---wiadomo - gimnazjum - trzeba się uczyć---a dzis mi wypaliła ze chce szkołe zmienić bo juz nie daje rady--- jakieś tam spiecia z kolezankami---ale zeby to z klasy---nie - w klasie oki - tylko z innego rocznika--- dużo rozmawiałyśmy---potłumaczyłam---kazałam inaczej spojrzeć i że ucieczka nie jest rozwiązaniem---ze zycie takie jest--- i nie zawsze jest słodko---troche się uspokoiła-ale wiem ze to trudny wiek-i dużo problemów pozniej u młodzieży ---a ja z takową pracuję wiec wiem na co uważać.....mam taką nadzieje-----właśnie mądrze rozmawiać........

w ogóle jak słysze o gimnazjach i co się dzieje to az jestem w szoku----nie wiem---za moich czasów nie było tylu zagrożeń....

sempe - to nezle Twój czyta - fajnie - moja kiedyś też się tak zaczytywała
madlen, beatka - jak to jest za granicą--- tez ta młodziez taka rozwydrzona---papierosy piwko--środki uderzające???---może 11-12 lat to jeszcze nie ale rok dwa pozniej to u nas takie rzeczy się dzieją:szok:

hana31 ile moje córa łez już wylała przez dzieciaki w szkole, a to dopiero 4 klasa podstawówki, aż się boję co to będzie w gimnazjum. No ale tłumaczę, jest lepiej, już tak do siebie tego wszystkiego nie bierze jak w poprzednich klasach.

reklama
Czesc

Hana tu panny szybko zaczynaja zabawe na maxa.
w UK jest najwiecej nieletnich matek - jedne usuwają ciążę , jest to legalne i darmowe. Inne rodzą a za chwile znowu są w ciąży , ile dzieci tyle ojców ...:eek:
Młodzież w UK gdzies ma naukę - zazwyczaj emigranci sie uczą, Anglicy maja to gdzies - potem idą do fabryki za stawkę 6,20£ na h a resztę dostaną od królowej . Bardzo wygodne i leniwie społeczeństwo - moim skromnym zdaniem.
Dzieci w szkole leniwe, praca domowa to zło.
moj Oskar w każdy czwartek ma zadane do domu 2 zadanie - z ang i matematyki, jako jedyny przynosi na drugi dzień zrobione zadanie domowe. Reszta klasy przynosi w pon lub we wt albo wcale.
W połowie maja ma test 6klasisty i juz dzieciaki w szkole protestują .
uwazam ze aż w roku brytyjska młodzież powinna przyjechać do Pl szkoły na tygodniowy obóz.
mlodziez - leniwa, niechlujna, pała papierosy , biorą narkotyki, sex dla zabawy - chore społeczeństwo .
ale to moje zdanie- inni mogą mieć inne spojrzenie na angielska mlodziez .

Do góry