reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oli chce doladowac konto bo z nia pisze :tak:
ale mnie adam do szału doprowadził:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:odrabiał wczoraj ta słynną matmę piotrek kazał mu przepisac bo nakreślił i byków na robił powiedział ze przepisał i ok dzisiaj sprawdzam zeszyt a tam 3+ z zadania domowego nakreślone nic nie przpisał no jak smietnik a nie zeszyt do matmy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:do szkoły znów zapomniał spakowaxc zeszytu od polskiego i przyrody no myslałam że wyjdę z siebie i stane obok z nerwów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a darłam sie na niego tak że chyba pół osiedla słyszało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
siedzi teraz przepisuje zeszyt robi porządki na biurku w piórniku zadanie z techniki no cholera mnie zaraz weźmie na niego gówniarz jeden najlepiej zero obowiązków a max przyjemności:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz ***** mać:wściekła/y::wściekła/y:musiałam to z siebie wyrzucić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a z rzeczy pozytywnych to mamy za oknem piękne słoneczko:tak::tak::tak:
wiesz co znam skads takie zachowanie...
moi rodzice tez obydwoje pracowali i ciezko bylo upilnowac dzieci...
i co chwile przychodzili z pala albo brakiem zadania albo uwaga....
nie szlo sie za nich wziac bo nie mial kto nad nimi stac...
ale na szczescie juz jest lepiej :tak:

nie umiem doladowac konta z iPKO :eek:
Sobie umiem ale na Orange nie.... nie wiecie czemu??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
u adama ta 3+ z matmy t ewidentne lenistwo bo co innego sprawdzian no nie umiał nie skupił sie nie zrozumiał no ok jakoś to można wytłumaczyc ale zadanie domowe:wściekła/y:wykorzystał gnojek moment ze ja w pracy a piotrek nie sprawdził no to hulaj dusza piekła nie ma:wściekła/y:ma teraz karę na kompa i bajki ma zrobić porządki moze go to czegoś nauczy będę mu to tyle tłukła do głowy aż zrozumie:tak:
dowiklus wiesz co nasze dzieciaki sa tak do siebie podobne ze czasami jestem w szoku:szok::szok::szok:adam też miał faze na głupie wykłócanie sie ze mna o takie właśnie oczywistości ja mówię że czarne on ze białe a myślę że robił i robi tak dlatego że wie że mnie to wkurza :eek:

Moj Dominik tez sie taki robi-no masakra:no::no:Wczoraj sie ze mna klocil ze 4+3 to nie jest 7 tylko 8 i nie dal sobie przetlumaczyc:no::no::no:Bo mi opowiadal ze w szkole byly tylko 3 dziewczynki i 4 chlopcow,wiec Jemu powiedzialam ze bylo Was malutko bo tylko 7 i tak sie zaczelo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ostatnio to wykloca sie o wsyzstko

U nas tez jest sloneczko:-)
hehe przypomniala mi sie sytuacja jak kiedys uczylam sie tabliczki mnozenia a ja z maty to noga jestem i mama mnie pyta Pati ile to jest 6 * 5 mowie do niej ze 30 i pyta mnie dalej i dalej i za chwile a ile to jest 5 * 6 a ja ?? i mysle i mysle ... licze ale nie umiem dojsc do wyniku i zapytala mnie czy juz wiem a ja ze nie wiec mi przystrzelila w glowe i na opamietanie powiedzialam eureka 30 :laugh2::laugh2::laugh2:
o Boze ale jaja jak to wspominamy teraz :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

u adama ta 3+ z matmy t ewidentne lenistwo bo co innego sprawdzian no nie umiał nie skupił sie nie zrozumiał no ok jakoś to można wytłumaczyc ale zadanie domowe:wściekła/y:wykorzystał gnojek moment ze ja w pracy a piotrek nie sprawdził no to hulaj dusza piekła nie ma:wściekła/y:ma teraz karę na kompa i bajki ma zrobić porządki moze go to czegoś nauczy będę mu to tyle tłukła do głowy aż zrozumie:tak:
dowiklus wiesz co nasze dzieciaki sa tak do siebie podobne ze czasami jestem w szoku:szok::szok::szok:adam też miał faze na głupie wykłócanie sie ze mna o takie właśnie oczywistości ja mówię że czarne on ze białe a myślę że robił i robi tak dlatego że wie że mnie to wkurza :eek:
bo jajko zawsze madrzejsze od kury :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

moj maly pewnie za niedlugo wstanie :confused2:
ja koncze zupke mniam ale pycha...
a potem moze pojdziemy na spacerek bo cos sie tam jakby rozjasnia :sorry:

Edit:
a Wy gdziescie pouciekaly :oo::oo::oo::oo::oo::oo::oo::oo:

no to ja zmykam jak nikogo nie ma ;-)

Moj Dominik dzisiaj byl wazony i mierzony w szkole:-)Jak Go zapytalam ile wazy to mi powiedzial ze piec sto osiem:szok::szok::szok:Jak na Niego dziwnie spojrzalam to powiedzilam ze tak jakos w srodku bylo 100 no tak sie interesuje:-D:-D:-D

Ide sobie zrobic kawke i zjesc rogalika

Witam,

U mnie rano pogoda była ładna więc pognałam z dziewczynami do parku :tak:

Teraz śpia więc mam 5 min na lenistwo :tak:

Zakupiłam dziaj nowy piec gazowy do domu, Nie mogę się doczekać montażu :tak: Może w końcu będzie normalnie woda lecieć :tak: i za gaz troszkę mniej przyjdzie :sorry:

jak Ty robisz ten syrop??????????:sorry::sorry::sorry:
No w prawdzie nie mnie pytano, ale odpowiem. Ja biorę max słój kroje do niego cebulę dośc drobno, ale bez przesady. Jedna warstwa cebuli, jedna warstwa cukru. Odstawiasz na noc. Zeby szybciej się zrobił możesz wstawić do garnka z cieplą wodą.
Uwaga, nie może stać za długo, bo się psuje.

Pati panele śliczne, widziałam je.

hehe
mamuska teraz bierz szmate i te siuski sprzataj :-D:-D:-D:-D
co sie obijasz :-p:-p:-p
Słuszna uwaga:-D:-D:-Djuż posprzątane:rofl2:

Dowikla - WYLĘGI-no wyje po prostu.

Obrzydlistwo!!!

Dowikla, nie chwaliłaś się że masz takiego chłopa w domu, toć to dąb!!!, hihihi
MH pochwal się później, czy działa jak marzenie, bo ja za to będę kciuki trzymać.

A moja nadal śpi, nie wiem ile to już czau, ale kurcze sporo chyba

jejciu jak u nas jest na dworze bosko :-)jak dla mnie taka pogoda mogłaby być cały rok:tak:cieplutko 18 stopni słoneczko lekki wiaterek no bosko ni to letni upał ani zimowy mróz ja chcę tak cały rok:tak::tak::tak:
u mnie kurczok po meksykańsku kończy sie robić zaraz dzieciaki zjedzą nakarmię antośka i będe oglądała rozmowy w toku:tak:
a co do karmienia tak dużego dziecka piersia to pamiętam jak z madziula miałyśmy praktyki w żłobku jak kończyłyśmy studium medyczne i przychodziła mama po dziewczynkę bodaj że martynkę i karmiła ją cycem na korytarzu i nie było by moze w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że dziewczynka miała ponad 3 lata była w najstarszej grupie i była naprawdę duza i powiem wam że mnie to sie wcale nie podobało:no:bo rokosznie wygląda takie maleństwo przy piersi ale takie duże dziecko już jakoś nie bardzo:no:moja sąsiadka u której mieszkanie wynajmujemy ma córkę oliwke i karmi ja cycem mała ma już 2.5 roku super mówi biega i nagle staje i woła mama cyca i to juz tak dziwnie jakoś :sorry:bez obrazy bo sa mamy które chcą długo karmić ale moim zdaniem dziecko prawie 3 letnie je wszystko a pierś mamy to juz chyba noiewiele daje to raczej już tylko przyzwyczajenie:sorry:

Dowikla, nie chwaliłaś się że masz takiego chłopa w domu, toć to dąb!!!, hihihi
MH pochwal się później, czy działa jak marzenie, bo ja za to będę kciuki trzymać.

A moja nadal śpi, nie wiem ile to już czau, ale kurcze sporo chyba
wiesz lunka mąż na wyjeździe to się dowikla boi chłopem chwalić nawet jak to aż tak wyrośnięty syn:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
Doczytałam połowę bo na więcej jak na razie nie ma czasu.
Maja śpi i ja też razem z nią zdrzemnęłam się godzinkę, teraz mi głowa nawala i chyba kawkę sobie zrobię:tak::tak:
Maja cały czas ma zapchany nosek aż jeść nie może bo jej przeszkadza, a mnie nadal gardło boli

A ja wyobraźcie sobie dopiero firany powiesiłam, no masakra jakaś dziś, tyle czasu jedną rzecz robić. Tzn ściągnąc, wyprać je i powiesić. Szok. Teraz szale wrzuciłam. Ciekawe ile to bede upinac. A gdzi epodłogi??? A tak leniwie dzis mialo byc, mała ciagle mi dupe zawraca. Co odwaliła. Rozebrała sie i sika d nocnka, no pięknie, cudnie, a później nóżki w tym myje!!! I po chacie mi te siuchy roznosi, no myslalam, ze rozszarpie, ale co dziecko winne, uwielbia sie kąpać.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

jak Ty robisz ten syrop??????????

Kroję cebulę, dodaję pokrojony czosnek i miód i czekam aż sok wypuści, każdy chwali że to ponoć działa no i to babcine mikstury to może faktycznie działa:tak::tak::tak:

ale mnie adam do szału doprowadził:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:odrabiał wczoraj ta słynną matmę piotrek kazał mu przepisac bo nakreślił i byków na robił powiedział ze przepisał i ok dzisiaj sprawdzam zeszyt a tam 3+ z zadania domowego nakreślone nic nie przpisał no jak smietnik a nie zeszyt do matmy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:do szkoły znów zapomniał spakowaxc zeszytu od polskiego i przyrody no myslałam że wyjdę z siebie i stane obok z nerwów:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a darłam sie na niego tak że chyba pół osiedla słyszało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
siedzi teraz przepisuje zeszyt robi porządki na biurku w piórniku zadanie z techniki no cholera mnie zaraz weźmie na niego gówniarz jeden najlepiej zero obowiązków a max przyjemności:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nosz ***** mać:wściekła/y::wściekła/y:musiałam to z siebie wyrzucić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a z rzeczy pozytywnych to mamy za oknem piękne słoneczko:tak::tak::tak:

Tak to już jest jak dzieci dorastają, ja to jestem przerażona jak sobie pomyślę że Maja pójdzie do szkoły:tak::tak::tak:
U nas za oknem pada i teraz już wiem czemu taka śpiąca byłam:tak::tak::tak:

Do góry