reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

zabki zabki ja tez nie moge nazekac bo przechodzimy całkiem dobrze jak sie mały robi marudny to tylko podaje mu czopka Viburcol a najlepsze to jest to ze 1 widac ze ida ......ale szybciej wyjda mu kiełki ,i to jest ciekawe zjawisko ;D

a teraz spadam do mezusia hihihihihi

reklama
Wczoraj mialam problemy z wejsciem na ten watek..ale dzis minely wiec Witam wszystkie mamuski i wasze dzieciaczki.

U nas JUla drugi dzien dosc dobrze przesypia nocke.Budzi sie na cycunia 2 razy .Dosc pozno chodzila spac ale wczesniej tez wiec moze to juz jakas poprawa.Wczoraj poszla spac dosc pozno bo i wdzien spala dwa razy po 2h i wstala dzis po 9 wiec nie ejst zle..Hurraaaa..byle tak dalej.

Olka 21 Gratulujemy wychodzacego zabka!!!!

A u nas ząbków ani widać ani słychać, Majka juz całkiem zrezygnowała z piersi, więc chyba koniec mojego karmienia, poza tym je całkiem dobrze. Teraz śpi, tylko zobaczymy jak długo. Zrobiło się chłodniej więc mi już zaczyna być zimno, jednak wolałam te upały ;D ;D ;D

Ja też mówię wszystkim DZIEŃ DOBRY.Właśnie wcinam śniadanko ;)Miluś śpi. Jak wstanie to na spacerek.Trzeba wrócić do normalnego rytmu, bo przez tą pogode to siedziałyśmy ostatnio cały czas w domku.
Metoda samodzielnego zasypiania sprawdza się w 100 %. Teraz to już nawet nie wyobrażam sobie, żeby jej nie kłaść jak jest śpiąca w jej łóżeczku. Zazwyczaj już po krótkiej chwili śpi. :D

Anaconda No to i tak ładnie karmiłaś, według różnych źródeł, różnie podają czas do kiedy dobrze jest karmić, a w wielu powtarza się 6 miesięcy. Widocznie Twoja Majeczka ma już ochote eksperymentować z innymi smakołykami. Może lepiej że sama zadecydowała, niż miałabyś mieć problem z odstawianiem.  ;)

Joanna MK Dzięki. Sama jestem z siebie zadowolona, a też muszę przyznać, że mąż stał murem ze mną. A w sumie to obawiałam się że on zmięknie pierwszy, bo faceci to taaaaacy twardziele ::) ::) ::) ;D ;D ;D

Też się cieszę że samo się jakoś tak zakończyło tym bardziej że jak czytam co ludzie robią żeby zakończyć karmienie to mnie aż ciarki przechodzą. A u mnie z tym samodzielnym usypianiem to jest różnie, raz sama szybciutko zasypia, to znów płacze i za nic nie chce usnąć, ale też nie tracę cierpliwości tym bardziej że tych gorszych dni jest malutko. Za to nie wiem czemu w nocy zaczyna się budzić coraz częściej ( 2-4 razy), a wcześniej nigdy tak nie robiła, no i oczywiście o godz.7 pobudka i czas na zabawę (podczas gdy ja chętnie bym jeszcze sobie pospała) ;D ;D ;D

Jak wiesz,że nie jest głodna , a budzi się w nocy to nie powinnaś do niej wstawać, a w każdym razie wyciągać z łóżeczka. Chociaż wiem ,że to trudne, tym bardziej,że w nocy wszystko słychać głośniej.
Ja jak sie mała obudzi w nocy, chociaż na szczęście zdaża sie to bardzi rzadko, mówie do niej szszsz, śpij aniołku itd. i wtedy zasypia znowu. A co do usypiania to nie patrze czy płacze, czy nie .Jak wiem ,że jest zmęczona, najedzona, sucha itd. czyli,że nic jej nie brakuje to wtedy do łóżeczka, karuzelka, i nawet jak płacze to wchodzę tylko co jakiś czas, powiem coś cichutko, żeby wiedziała że jestem i wychodze. A rezultaty przerosły moje oczekiwania. Teraz mam czas zrobić tyle rzeczy nawet wtedy jak ona leży w łóżeczku i próbuje zasnąć, nie wspominając o wieczorze, kiedy moge o 21.00 usiąść z mężem, zjęść spokojnie kolacje, obejrzeć tv itd. Teraz wiem, że przy następnym dziecku tylko tak będę robić. ;)

reklama
Od dwuch dni moja Jula zsypia z tatusiem.Ktory opowiadal jej wczoraj bajeczke o czerwonym kapturku a ja sie kapalam i chyba ja znudzilo bo dosc szybciutko zasnela.fakt ze pozno juz bylo ale spala w ciagu dnia dwa razy po 2h.Zato dzis spalysmy do 9-20

Do góry