reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Lunka no ja zmartwiona moim małym bo to nasza pierwsza choroba a on prawie nic nie je..ma ochotę i jest głodny ale tylko buzię otworzy to macha głową i bije sie po uszkach:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: biedny. Ale ja też zaniosłam jego wyniki w tym gospodarka wapniowo-fosforanowa, żelazo oczywiście i powiedział, że odpukać wyniki ma jak u starego chłopa:-) idealne:-) a miał anemie ponad rok:confused2:no i udało się. A ja już tak martwiłam się, że taki malutki ale teraz to jest fajowo jak wiem że nic mu nie jest.
No a przepisał Ci cos na te uszka, a jakbyś mu wacika z kamforka wsdziła? ale to niech dzewczyny jeszcze powedzą, czy oki, bo ja tego nigdy nie miałam w domu a coś mi się o uszy obiło

No przeca wiem;-):tak::-D:-D,siedząc od 2 lat na BB to mi się normalny tok myślenia i kojarzenia wypaczył:-p;-):tak::-D:-D:laugh2::laugh2:.
:-D:-D:-D

o mamo w koncu nadrobilam ale pewnie zanim odpisze to wszytskie sie zwina

Zapomniałam się pochwalic.
Darek dziś kupił mi atłasową sukienkę i zestaw 3 par kolczyków na święta :szok::szok::szok::szok:.
Normalnie byłam w szoku jak przywiózł zakupy i kazał mi przymierzyć wręczając reklamówkę.:szok::szok::-D:-D:-D
Lubię takie niespodzianki :tak::-D:-D:-D

super!zazdroszcze!
podzielisz sie?????????:happy:

:szok::szok::szok::szok: matko c zyli jednak istnieją faceci..hehehe ja od mojego niczego nie oczekuje:no: niestety..jużtyle lat jak nie dostałam żadnego prezentu że się nie napalam...a sorki!!!! Tydzień temu dostałam prezent!!! M wróciłz roboty i mi ogłosił że ma prezent dla mnie:-) chwila nie pewnosci i z worka wyciągnął........wałek do malowania:confused2::confused2::confused2::confused2: myślałam, że go zabije.......a on się zdziwił że się nie ciesze:crazy:
:-D:-D:-D:-D:-D
a;le Cie urzadzil
zeby Ci dal taki zwyklu walek zebys go po lboie tlukla to ok:-D:rofl2:

a z tymi pampkami to, to są takie sme peenir jak z innych marketów:tak: ja kupuję biedronkowe i na zmianę z pampkami zakładam. Sa do zniesienia, chociaż szczerze ja nie chciałąbym mieć kartonu między nogami. Ale to są te przepuszczające powietrze??? Kiedyś lukaląm na te z tesco i wychodziła mi taka sama cena więc dałam sobie spokój.

no ja ttez te biedronkowe a te w tej samej cenie.moja juz tyllko na noc wiec moze miec karton:-):-):-):-):-)

no ja mam fioła z gotowaniem na parze:-) wrzucam posypuje i gotowe:tak: Ale w piekarniku myślę żze też bez problemu...tylko uwarzaj na folie aluminiową:tak:

no wlasnie mozna tez na blaszce od cista upiec

witam laseczki po weekendowo:happy:
nie nadrobie co pisałyście bo pisałyście jak szalone jakby to nie weekend był:szok:
u nas mrozi nieźle a do tego dziś sypie mocno śnieg:tak:
w sobotę cały dzień było -13 a w nocy -18 w niedzielę - 13 w dzień i bardzo silny wiatr dlatego miało si,e uczucie jakby było z -20:szok:
e tam,u mnie ostatnio bylo zimniej
dzis rano bylo -13 o 9:rofl2:

Napiszę Wam co Darek wczoraj zrobił :-D:-D:-D:-D
Mieliśmy wczoraj przestawiać narożnik i stoły dla naszej choinki i mój kochany małżonek usiadł przy narożniku ,na środku pokoju by odpocząć,położył głowę na rękach i tak siedział.
Gadam z nim sobie gadamo dupie maryny dośc długo .Gawędzimy sobie ,ale ja , jak to ja nawalam jak karabin maszynowy a on coś mi nie odpowiada.
W końcu mówię Darek słyszysz a Darek nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Powtarzam pytanie -ten nic
Podchodzę do niego ruszam go a ten Chrrrrr......
no usnął skubany na podłodze przy łóżku :-D:-D:-D:-D:-D:-D

to zes chlopa uspala:-)

WITAM:confused2:

zdycham:confused2:

wczoraj było super- ale sie schlałam:szok:
wróciłam o 5 rano:szok:
ale wlasnei sobie przypomniałam dlaczego nie pije:confused2::confused2:
ogrrrrrrrrrrrromniasty kac:crazy:
wychlałam 0,5 litra żubrówki i 3 piwa:szok:
to chyba za ten rok nie picia:confused2::confused2::confused2::confused2:

zrobie sobie herbate z cytryną i ide spać dalej:confused2::confused2::confused2:

hehehe
grunt ze impreza udana akac przejdzie
ja kaca cola lecze albo czyms innym gazowanym:tak:

Dzień Dobry!
Ja tylko na chwilkę, bo od rana ogarniam po-weekendowe skutki tajfunu spowodowanego przez moich chłopaków. :-D:-D:-D:-D
Nie nadrobię, bo za dużo, a w weekend pracowałam, więc nie miałam czasu zajrzeć, no ale mam nadzieję, że wybaczycie! :tak:
Oprócz tego, że kiblowałam w pracy, rozglądaliśmy się też za lodówką, którą bardzo chciałabym kupić przed świętami, bo do tej starej mi się wszystko nie zmieści. Mam kilka na oku i może dziś albo jutro się na którąś zdecydujemy. :sorry:
Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i Piotruś jest absolutnie zachwycony - co jakiś czas podchodzi i woła "ho ho ho" - tak po mikołajowemu :-D:-D:-D
Ach i jeszcze w weekend uzupełniliśmy prezenty gwiazdkowe, więc to już mamy z głowy. :tak:
Za to jeszcze przede mną mega zakupy. :eek: Wprawdzie w domku spędzamy tylko wigilię, a resztę świąt u rodzinek, ale chcę od razu zrobić zapasy aż do Sylwestra. :tak:
Zmykam sprzątać dalej. Jak skończę to może uda mi się do was na jakąś kawkę wpaść. :-)

hej kobieto
a Ty jeszcze pracujesz?????????
masz sile?
WEronika jak pytam jak robi mikolaj to mowi "ho ho":-D:rofl2:

Wszystkie zawzięcie sprzątają przed świętami :-D:-D:-D
Ciesz się, że Oliwka jeszcze idzie na drzemkę od czasu do czasu. Piotruś od jakiegoś miesiąca już nie chce spać w dzień nawet kiedy jest bardzo zmęczony, a co za tym idzie marudny :confused2: No więc wyobraź sobie co przeżywam codziennie :sorry::wściekła/y:
A nasza choinka wygląda tak:

moja w dzien to juz ze 3 mies nie sypia,tzn czasami spi,zalezy o ktorej wstanie,ale ja juz sie przyzwyczailam

M obrazony:confused2: on sie Maksem zajmuje i nawet rosół robi:rofl2::rofl2: chyba z mysla o mnie zebym na kaca miala:rofl2:

niech sie stara:-)

Hej Kochane. Przepraszam że nie zaglądam ale przed świętami ktoś musi mamie pomóc i jeszcze Kubek na głowie to już kompletnie nie daje ostatnio rady :no: nie nadrobię bo od ostatniego posta to mam 10 stron :szok: Kochane a Wy co przed świętami nic nie robicie tylko na BB siedzicie? :-D:-D:-D Wiem wiem uzależnienie :tak: a tu dla Was Kochane bo nie wiem czy dam radę zajrzeć przed świętami jeszcze. Trzymajcie się cieplutko :tak::tak::-D:-D
Wesołych bombek, złotych trąbek, anielskiego włosia i pieczeni z łosia. Makowca z sosnowca, rolady z szuflady i udanej Pasterki bez żadnej usterki. Wesołych Świąt! ! !
_________________________')
__________________________('))
_________________________(((')))
________________________(((('))))
_________________________(((')))
_¶¶_____________________•×.│.ו
___¶¶____¶¶____________*•.¸_¸..•*
___¶¶¶¶_¶¶_____________*•.¸_¸..•*
_____¶¶___¶¶___________*•.¸_¸..•*
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶__¶¶*•.¸_¸..•*
___¶¶¶__¶_¶¶_¶¶¶¶¶__¶¶_*•.¸_¸..•*
________¶¶¶¶__¶¶_¶¶¶¶__*•.¸_¸..•*
______¶¶¶_¶¶__¶¶_¶¶_¶¶¶*•.¸_¸..•*
_________¶___¶¶¶¶___¶¶¶*•.¸_¸..•*¶¶
__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶_____¶¶¶____¶¶¶¶___¶__¶¶
_______¶¶¶¶¶___¶_¶¶¶¶¶_¶__¶¶__¶
_¶¶¶¶¶¶___¶¶¶__¶¶_¶¶¶_¶¶¶¶_¶_|
____¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶__¶¶_¶¶¶¶¶___|
¶¶¶¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶_¶¶____| _____|
________¶¶¶¶__¶¶_¶¶____| _____|
¶¶¶¶¶¶__¶_¶¶_¶¶¶¶¶_____| ___i۝۝
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶_____| __i۝۝۝
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______| ___i۝۝
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_____i۝۝
______¶¶_¶¶___|_____i۝۝۝
_____¶¶___¶¶__|______i۝۝
______________|
______________|
____________i۝۝
___________i۝۝۝
____________i۝۝

oj kochanaa nie narzekaj bo ja sama mieszkam i mam 2 dzieci a achlop zapracowany wiec sama musze wysztko
:-D

No to ja bym napewno szalu dostala:no::no::no:
Moj tez nie za bardzo lubi sie klocic ale ja łoooo nie pozwole sobie i koniec:-p

Popakowalam troszke prezentow a reszty nie mam jzu w co:szok::confused2:I bede musiaal dokupic papier albo pjde na latwizne i pokupuje torebeczki;-):-)

no ja mialam dzis ale mala pozno usnela i juz mi sie nie chcialo
jurtro....

hej laseczki:happy:
my po zakupach śnieg wali dużymi płatami jest cudnie choć jak pchałam wózek to się spociłam:-Djest -3 i bosko jest jak dla mnie mogło by tak być do marca snieg lekki mróz super:tak:
Tonisław zasnął w wózku i śpi teraz u dzieciaków przy otwarytm oknie:tak:ja robię bigosik i obiadzio i musiałam zajrzeć co u was;-)/QUOTE]

mi tez sie dzis wozke bardzo ciezko pchalo
jak droe do szkoly pokonuje w 20minut to dzis prawie 40:szok:

Nareszcie ma chwilkę żeby tu zajrzeć :tak:
M juz gdzieś poniosło :tak:

Od rana sprzątam, gotuje, kupiłam choinkę, stoi już ubrana :tak:
Ale, że się nasprzątałam to wcale nie widać :eek:

Niki już prawie raczkuje :-D śmiesznie wygląda, jak próbuje rozpędzić sie w miejscu :-D:rofl2:

Dodam jeszcze, ze u mnie -16 i sypie...

-16?????????
chyba Ci sie termometr popsul
u mnie w dzien bylocoraz cieplej a o 16 bylo -6 stopni
a moze zle spojrzalas?:-D:-D:-D:rofl2:

MH twoja Niki to jeszcze mała i z butli zupke moze jeść ale mojego kuzyna zona to karmiła córę zupa z butli do 2 lat miała smoka z odciętą górą miksowała jej zupy i do butli mała nie umiała gryźć jak sobie to przypomnę:sorry::sorry::sorry::sorry:a do 8 lat w nocy przez sen dawali jej 2 butle kaszy bo niby nie chciała jeść:sorry:ale tak logicznie jak dzieiak w nocy wypije 2 flachy kaszki na gęsto tak około 600ml to nic dziwnego że rano nie chce jeść:sorry:a jej druga córa ma teraz 5 lat i tez kaszę dostaje z butli w nocy:sorry:
moi długo sie z butli karmić nie dali:no:adam szybko sam jadł łyżeczką i kanapki kochał jeść julina podobnie a Toniek nigdy nic prócz mleka z kaszką np i picia z butli nie pił on nawet papek nie bardzo chciał jeść tylko rozgniecione widelcem a teraz to wiadomo zęby ma to gryzie:-D
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

A jak u Was z okresem Świątecznym:sorry::errr:?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
u mnie bedzie poswiateczny:-D:-D:-D:-D

to co wy wypisujecie to wszsrtkoco robicie na święta czy tylko cześć?
j

no aj na wigilie tez duzo robie:-D
ide do tesciwo i do rodzicow:-D:-D:-D:-D:rofl2:

kurcze jak to jeszcze nie dosżły??? :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:no przecież wysłałąm priorytetem:cool: kurcze co jest grane?wkurzyłm się na prawde :tak::tak::tak::tak:

no w koncyu dzis doszly
a dostalam tez druga paczke ktora tydzien temu proirytetem poszla:szok::szok::szok:

ANABUBKA
A co tam u dentysty?Bolalo?Mma nadzieje ze to jzu koniec:tak::tak::tak:

no zyje ,dzieki za pamiec
weszam do ganietu i taka rozmowa
"poprosze znieczulenie"
ona-do czego
ja-no do tej 6
ona-a po co?
i taka gadka
i na zywca mi wierci
na szczescie zab sie jednak zatruul,wiec robila mi kanalowke i tylko w jednym kanale jeszcze cos jest i lekko mnie zakulo,ale nic wielkiego
powiedziala ze zab juz w czesciowej zzamartwicy i ze mozna go wyrwac,ale wole jeszcze jakis czas miec sowj:tak::tak::tak:

M
Anabuba,chyba na miotle dziś latałaś,że tyle obleciałaś.

bo to miotla z turbodopalaczem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no zyje ,dzieki za pamiec
weszam do ganietu i taka rozmowa
"poprosze znieczulenie"
ona-do czego
ja-no do tej 6
ona-a po co?
i taka gadka
i na zywca mi wierci
na szczescie zab sie jednak zatruul,wiec robila mi kanalowke i tylko w jednym kanale jeszcze cos jest i lekko mnie zakulo,ale nic wielkiego
powiedziala ze zab juz w czesciowej zzamartwicy i ze mozna go wyrwac,ale wole jeszcze jakis czas miec sowj:tak::tak::tak:
No to chociaz tyle dobrze, że się nie nacierpiałaś.

No to chociaz tyle dobrze, że się nie nacierpiałaś.

cale szczescie:-)
no i moge jesc slodkie:-D
za tydzien ide znow
jak nie bedzie bolalao to zaklei juz
zapowiedziala ze mam 120zl szykowac:sorry::sorry::sorry:
ta ciekawe skad ja na to wezme
nic nie wziela za zdjecie szwowo to pewnie teraz doliczyla
ale cos dzis nie w humorze byla

Może bedzie za tydzień i opuści z ceny
Ale mi pycha zypka wyszła, kurcze, gdyby nie było tak późno, to bym zjadła
A mała mi noce bombową szykuję, budzi ise co chwile z płaczem, a jka spi t o płacze NIE NIE , cos paskudnego jej sie sni
A jutro z rana do mamy na wigilie skonczyc szykowac...

reklama
Do góry