reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Moja corka spi ciezko miala zasnac ale zasunelam rolety zewnetrzne i mial ciemno jak noca :))
Na jutro juz gotuje zupke co by sie nie przemeczac za bardzo:-D
Musze jeszcze pranie wstawic i bedzie ok.Prasowanie czeka moze jutro sie zlituje nad nim:baffled:Wczoraj troche walnelam a dzis deska stoi i czeka

Dowikla ja uwielbiam z brzoskwiniami jak jade do siostry to zawsze zamawiam.A jak bylam w ciazy to siostra mi do DE przywiozla:-DNie pamietam czy to blacha byla czy pol.Ale wiem ze byl pyszny:-D:tak::tak:Napewno babki w cieple wieczorki beda chetne na takie spotkanka:tak:

Mlinka a Ty co dzis taka bez zycia?? J wczoraj a Ty dzisiaj.Paczuszka widze duzo pozytywnej energii wytworzyla w domku.Co do wieczorkow bbskich to ja zawsze organizuje jak moj w PL bo tak nie wychodze wole polezec i sie poglaskac z mezem:-D:-D

Natalineczka mi sie wydaje ze lekarka sama na bilansie bedzie sprawdzala.Albo sie ciebie spyta.Mam corke to niestety ciemna jestem w tych sprawach:baffled:

ide do pralni

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
przepraszam ale wyobrazilam sobie to twoje pranie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Joanna

1. chyba wybujały nieco aloes
2 i 3 grubosz, tzw drzewko szcześcia
4, paprotka, ale jaka to nie powiem
5 i 6 niewiem
7 filodendron pnący

Paproć, drzewko szczęsxcia i filodendron, jak dla mnie nie wymagają zmiany doniczek, o reszcie się nie wypowiadam :)

No ale widzę, że już większość wiesz od Natalieczki :)

Dowikla sernik z brzoskwiniami, mmmmm... :p

Babski wieczór i mi by sie przydal, ale jakoś ciężko mi wyjść z domu... ciekawe czemu... :D

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...

:-):-):-):-)no to helenka ładnie mamie pomogła!!!!!!!!!!!;-)

hej, po kolei:
1; aloes, roślinka lecznicza
2 i 3 nie mogę sobie przypomnieć,a wiem ze babcia miala taki sam jeszcze popytam :tak::tak::tak::tak:
4; na pewno paproć ale czy to davallia czy nefrolepis :no::no::no: do konca nie jestem pewna powiedz czy wychodza górą takie jakby kudłate korzenie???
jesli nie to nefrolepis :tak::tak::tak::tak:
ale wszystkie paprocie traktujemy niemal identycznie duzo i czesto podlewajac, ra na tydz mozna podlac troszku mleka wtedy sa bardziej zielone :tak::tak::tak:, paprcie lubia ciasne donice:tak::tak::tak::tak:
5; nie moge odgadnac, to chyba jakas młoda sadzonka?
6; begonia mexicross,
7;filodendron,

jeśli chces wiedziec cos wiecej pisz na PW;-);-);-);-)
a to moj filodendron, niedlugo musze go zawinac spowrotem bo juz na kolejna sciane wchodzi :tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 223243
inne kwiatki sa po zimie w oplakanym stanie, az wstyd sie przyznac :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p

Ten pierwszy to grubosz drzewko szcżescia przypomnialo mi sie parotkę też mam a ta co piszesz ze młoda to ma takie czerwone kwitki jak kwitnie nie wiem na razie kupie ziemie i moze ze dwie doniczki i poprzesadzam zobaczymy co z tego wyjdzie w kzdym razie dzieki za pomoc :tak::-)

Ja jestem:-) JOANNA dziewczyny maja rację co do kwiatków podały własciwe nazwy i wcale tak źle nie wyglądają po zimie to normalne.Moim zdaniem nie musisz ich przesadzać kup tylko nawóz w płynie i podlewaj powinno pomóc.Ja osobiście uwielbiam kwiaty w domu mam tyle że do podlania potrzebuję 10 l wody na raz:szok: Grubosze tez mam jeden jest już taki duży że zajmuje cały blat w kuchni:szok: Dzisiaj się przezaziłam bo fikus benjamin zaczął gubić liście:no: patrzę a on ma ...sucho ,podlałam obwicie i zobaczymy.Mam cytrynę,palmy i kaktusy no i wiele innych ...ale się rozpisałam.
DOWIKLA rzeczywiście Twój Dominik to szczuplutki,moja ma trzy lata waży 18 kg i ma 96 cm,natomiast syn ma prawie 12 i waży zaledwie 30 a powinien co najmniej 40 ważyć.Jest najmniejszy i najchudszy w klasie:no::wściekła/y:

reklama
Pamiątki to znaczy co? Ja dostałam obrazek i katechizm, to niech będzie 50 zł A coś więcej wymyślają??
Klaudia miała obrazek,katechizm,różaniec i srebrny łańcuszek :sorry2:

AS
Dobrze zrozumialam ze Ty spalas dzisiaj we wannie:confused::szok::szok::szok:No niezle:-D:-D:-D

No to sie witam
U nas przebija sie sloneczko z czego bardzo sie ciesze:tak::tak::tak:Mlode wstaly kolo 8 znowu ale jak sie bawily to udalo mi sie jeszcze na chwilke usnac i w sumei to niedawno wyszlam z wyrka:tak::tak::tak:Dziewczynki sie juz ubraly wiec zaraz bedziemy szykowac jedzonko:tak::tak::tak:Wszystkei jestesmy troszke zasmarkane,a Dominik cos mi kaszlal:no::no::no:

Tak dobrze zrozumiałaś.:tak::-D:-D:-D
Dużo zdrówka dla Was.

Witam kochane środowo :happy2:
przeczytałąm wszystko ale nie dam rady narazie odpisać więc w skrócie Antek miał noc masakra budził się milion razy Adam wstał o 5.30 wyspany i mu się nudziło więc obudził Julię ta niewyspana więc zła opierniczyła go na czym świt stoi a że głosik ma donośny to obudziła nas i Antka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wstałam z mega bólem głowy bolącym gardłem katarem i bólem wszystkich mięśni:no: za oknem ponuro i kropi deszcz:dry: Antek marudzi Julka przysypia w fotelu przed tv Adam na rekolekcjach Pietruszka w pracy w domu burdel a mi się nic nie chce poza spaniem:-:)-:)-:)-:)-:)-( wpadnę za chwile jak nastawie zupe i odgruzuje kuchnie :dry:
współczuję nieudanej nocki.:baffled::baffled:

witam z rana:-)

My juz na nogach
Laura wcina saniadanko to ja hop na komp :)

Iwcik duzo drowka i uciekaj do lekarza!!!
AS fajnie ze zaoszczedzilas godzinke.Tak bys byla niezle zaganiana a tak spokojnie skonczysz dzien pracy o 17.Fajna baba z szefowej:tak:
Anabuba doczytalam ze mialas wycieczke po przedszkoilach.Ja tez bym zapisala do obu a potem by sie zobaczylo.Super ze babki mile
Dowikla dzieki za info odnosnie Kerny
Tak Aniu szefowa to super babka,ale Kuba zachował się tak,że mi było za niego wstyd wobec rodziców.:baffled::baffled::baffled:
Muszę coś wymyśleć na przyszły tydzień,bo tak mi dał dziś czasdu ,że żyć mi się nie chce.:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najchętniej zapadłabym się pod ziemię,żeby na nikogo nie patrzeć.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry