reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mały śpi, ciasto się mrozi, jabłka kończą się prażyć, a ja wcinam barszczyk:-).
Ja czasem też bym chciała mieszkać z rodzicami, mogłabym choć na chwilkę gdzieś wyskoczyć sama:-(.
Idę też oglądać supernianię, może kiedyś się przyda:-D.
J@god@ - witamy:-)

reklama
oglądałam najlepiej to jak ta babka poszla do sklepu i jechala srodkiem drogi jedno dziecko w nosidełku na brzuchu i 3w wozku ja w sklepie czasem z moim małym wozeczkiem mam klopot a co do piero z takiem
a w lipcu 2006 urodzily sie trojaczki widzialam zdjeci na forum nie wiem czy widzialyscie ale rodzice maja radoche :-)

dziękuję za miłe przyjęcie :happy:,
ja też nie mam tutaj nikogo do pomocy i przyznam że do zeszłego tygodnia kiedy zaczęła przychodzić niania na 2-2,5 godzinki dziennie wogóle nie czułam w jakim kociokwiku żyłam, a teraz to normalnie na wakacjach jestem :-), niania przychodzi ok.9.30 zabiera małego na spacer wraca po 12 i mały od razu zasypia na 2-3 godzinki a ja nie wiem co z czasem robić :-p.
Codziennie podłogi myję :szok:, nigdy takie czyste nie były :cool2:.

zuzia1- ja mam jeszcze rodziców pracujących także jak około 16:00 wracają do domu to też nie chce za bardzo onciążać ich opieką nad Oskarkiem ale np.weekendy są spoko bo rano mama zabiera Oskarka a ja odsypiam cały tydzień :-D

J@god@ Witaj!
Wlasnie byl kurier i przywiozl zabawki:-) Jak na razie rozpakowalam tylko stoliczek edukacyjny.Jest super a moja corka zachwycona.Przynajmniej na razie:-) Zaraz sprawdze czy auto kompletne.

Kurcze wy piszecie o pobudkach w środku nocy, a ja o 4.30 już musiałam się zwlec.

Kasiulamatula - mączka ziemniaczana to to samo co mąka ziemniaczna

Kasiulamatula, Mija - załamałyście mnie, że mam do wiosny czekać z odstawianiem od cyca. A ja właśnie zaczęłam się powoli wycofywać z karmienia (przynajmniej w dzień). Mam ogromny problem, bo Agnieszka zasypia tylko z cycem w buzi i to zarówno w dzień jak i w nocy.

Iwonka2006 - nie wmawiaj sobie, że jesteś wyrodną matką, bo chcesz roczne dziecko od piersi odstawić! Wychodzę z założenia, że karmienie powyżej 12 miesięcy nikomu już nie służy. Dziecko tylko niepotrzebnie chorobliwie uzależnia się od mamy. Co do "Kto tu rządzi?" - to tatuś super sobie radził z "obsługą" tych trojaczków. Czyż nie?

Piszecie, że po karmieniu zostały z was tylko skóra i kości. Też bym tak chciała. Niestety przytyłam 22 kilo i jeszcze 4 mi zostało. Odstawiłam teraz pigułki anty, bo myslę że przez nie nie udaje mi się schudnąć. Przecież na to ile ja karmię (w dzień+kilka razy w nocy) i ruszam się przy dziecku powinnam być sucha jak wiór...a tu d...a.

reklama
Magda wiem o tym ale czasem tak to wyglada jak rozlaszczona jestem i mowie ze kolejnego dziecka nie bede karmic juz wcale piersia.Ale odstawic odstawiam jak tylko katar sie skonczy:tak: a czy ktos moze slyszal o czyms takim moze jest co by sie smarowalo brodawki jakims preparatem zeby dziecko zniechecic do ssania:confused:
Dobra ide robic obiadek poki moja corka sie bawi :-) :tak: a beda schabowe :-D z bigosem i ziemniaczkami.

Do góry