reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Malinka dzięki za info;-)
gimpelka ja rodziłam przec cc więc krwawiłam przez 4 tyg a okres pierwszy dostałam po 2 msc od porodu z tym że ja bardzo krótko karmiłam.Jeśli karmisz często to sie nie przejmuj okres wkońcu wróci a ciesz sie jego brakiem:-)A co do czasu to ja pamiętam jak Bartuś by maleńki to też czytałam i nie mogłam sie doczekać kiedy sie przekręci kiedy usiądzie zacznie raczkować wyczekiwałam tego a teraz moje dziecko codziennie czymś mnie zaskakuje i nawet nie wiem jaki dzień tygodnia a czasu ciągle na coś brak i z moim synkiem zazwyczaj sie spóźniamy.
Justa ładne te laurki:-)
fanta jaki rozmiar ubranek nosi twój Kubuś?bo ja nie wiem jak oni robia te ubrania że rozmiar rozmierowi nie równy i że bartek mino że do dużych dzieci nie należy to musze mu już kupować na 2 latka ubranka:szok:
As ślicznie napisane

Mały właśnie zasnął coś go dziś troszke brzuszek bolał i zrobił troche nie ciekawa kupke ale chyba jest już dobrze.

reklama
Malinka to u Was padało wczoraj :confused: ja miałam taką duchotę że nie dało się wytrzymać :sorry2:
Gimpelka link A do pierwszej ramki gdzie nad nią pisze edytuj sygnaturę i dajesz zapisz :tak: a z prezentem to moim zdaniem skoro chce coś dla dziecka to najlepiej jakieś pierdoły typu termometr, jakieś kosmetyki i coś dla mamy z kosmetyków które będzie mogła używać po porodzie :tak:
Justa to fajnie że został wyznaczony do darów :-)

Witam. U mnie raz słoneczko raz chmury i strasznie duszno jest na dworze :sorry2: mam nadzieję że dzisiaj padać nie będzie bo na żary chce jechać :tak: może padać w nocy ;-) Kuba sobie je chrupaczki i ogląda dorę więc mam spokój na razie :tak: drugie pranie się kręci i coś mi pralka ostatnio za głośno chodzi :dry: mam nadzieję że się nie zepsuje bo nie mam kasy na nową :baffled: nie wyspałam się dzisiaj, coś zasnąć nie mogłam, dopiero padłam jakoś o 1.30 :baffled: ale na szczęście moje dziecko dało pospać i wstał po 8 :-) trzeba by było do sklepu po chleb iść ale mi się nie chce jak nie wiem co więc M kupi jak będzie wracać z roboty :-p

Powiedzcie mi który kod gdzie am wkleic? Bo mi się przypomniało ze sygnaturke chciałam:]
Nazwałam kody A,B,C,D zeby było łatwiej.

Który?
Zobacz załącznik 353470

gdzie?
Zobacz załącznik 353471

Kod A wkleić tutaj: screen.jpg ( tylko to akurat mój profil)

Na górze w pasku masz opcje screen1.jpg Kliknij na "Operacje" , a następnie na "Edytuj swój Profil ".
Po lewej stronie wyświetli Ci się pasek z zadaniami m.in. Edytuj swój profil, Edytuj zdjęcie... Znajdź Edytuj sygnaturę, kliknij , w okienko screen.jpg wklej adres suwaczka i zatwierdź.:tak:

Edit : W to Twoje duże okienko .:tak::tak::tak::tak:
Suwaczek wkleiłaś w swój profil , ale jako obrazek:tak:. By wyświetlał się pod każdym postem trzeba wkleić go w to okienko na górze i zapisać Sygnaturę.:tak:

Ostatnia edycja:
gimpelka gratulacje;-)
u nas chyba burza będzie bo cos tak duszno i dziwnie sie zrobiło.
Mały ma dziś biegunke ale nie jakąś ostra tylko dziś już 4 razy robił kupke i troche rzadką i tak myśle od czego to może od zabków i przez tą pogode?bo je normalnie ma apetyt dużo pije tylko rano go troche brzusio bolało ale tak jest ok

WITAM:-)
mMnie ostatnio dopadlo jakieś straszne lenistwo co do pisania bo wchodziłam tylko co jakiś czas i czytałam i nie mnialam natchnienia na pisanie:-) Atak poza tym ostatnie dni dużo spędzaliśmy na dworze więc mało czasu spędzałam przed kompem:-) Moje dziecko jest już po antybiotyku i jest juz zdrowa:-) Atak poza tym dzisiaj była u nas burza i padało ale teraz juz nie pada i jest w miarę ciepło:-) Jutro jak nie będzie padało wybieram się do Głogowa na rynek po jakies ciuszki dla siebie i dla małej i mam nadzieję że coś kupię bo to jest giełda i nie zawsze się trafi na fajne ciuszki:-)

gimpelka śliczna masz ta sygnaturkę :-) wkońcu się udało hihi

Justa zapomniałam napisać że ślicznie tam działasz z tymi karteczkami (nie wiem jak to się nazywa)
no a ja sobie radze z dziewczynkami , nie płacza , są grzeczne :-)
Viki kocha siostrę jakn nic.. zacałowałaby ją jakby mogła hehe
nawet czasem nakarmić jej nie moge bo całuje i całuje:-D
na szczęscie nie ejst zazdrosna i nie mam z nią większych problemów....:tak:

Witam piątkowo kochaniutkie!
O dziś piątek 13-stego ale na szczęście nie jestem aż tak przesądna :-p.
Mam dziś mega lenia na pisanie ale już zdąrzyłam nadrobić wasze posty :tak: <znów 3 strony:-D>.
Wczoraj wyciągłam koleżankę nad jeziorko <bo u mnie jakieś 2 km od domu odkryłam fajną polankę i jeziorko:tak:> i teraz mam gdzie spacerować, dziś też miałyśmy iść ale niestety pogodę mamy taką jaką mamy :-(. A już robiło się tak fajnie...
Gimpelka, gratuluję suwaczka :tak:, w końcu się udało.
Aguska, mój Kuba ma 84 cm wzrostu <w środę go mierzyłam>, a wczoraj kupiłam mu 3 pary bodów z krótkim rękawem na rozmiar 80 i są ciut za duże. Więc ta rozmiarówka jest do d... Jak się czuje Bartuś? Biegunka przeszła? Daj znać kochana co u Was.
Barbara, ja też mam lenia do pisania jak nigdy :zawstydzona/y:.
Beata, co tam u Ciebie?
Justa, jak tam po komuni? Ostatnie dni białego tygodnia Wam chyba już zostały? :tak:

Dzień dobry.
Aczkolwiek pochmurny.

aguska2017 i jak mały? A temp. nie ma?
BARBARA01 przez ten tydzień pogoda była piękna. :tak: Nie dziwię Ci się , że wybrałaś słoneczko.;-)
ViKamcia to chyba o te laurki w ramach podziękowania dla babci i dziadka od Julki Ci chodziło?:-D Cieszę się, że dziewczynki zdrowe.:tak:
A co u reszty mamusiek? Meldować się.;-):-)

Justa, jak tam po komuni? Ostatnie dni białego tygodnia Wam chyba już zostały? :tak:
Uff... :tak::tak::-D
Nogi mi już do d* wchodzą.
O 17.30 majówka, o 18:00 godzinna msza, o 19 : 00 zaczyna się 1,5 h próba Kacpra do rocznicy I komunii Św. :baffled: I tak minął nam tydzień prawie. :tak:
Dziś jeszcze tylko odbiór fotek pozowanych i obrazków.:tak:
W sobotę jedziemy na wycieczkę I komunijną : Łagiewniki- Wadowice -Kalwaria Zebrzydowska.:-) Tam w Łagiewnikach msza z udziałem naszych dzieci komunijnych i nas, rodziców o błogosławieństwo. :tak: Potem zwiedzanie domu Papieża JPII w Wadowicach, i Sanktuarium w Kalwarii.:tak:
Byliśmy tam rok temu z Kacprem, super wycieczka i co najważniejsze tanim kosztem , bo tylko za przejazd płaciliśmy autokarem ( 40 zł od osoby).:tak:
W tym roku zostało funduszy ze składki na kościół i dzieci jadą gratis. :-)

Słuchajcie szkarlatyna u nas panuje.:baffled::baffled::dry:
Moja od kilku dni gorączkuje, ale nie jest to jakaś znowu wysoka gorączka. :no: Myślałam , że to trzonowce idą, bo dziąsła ma rozwalone... Wczoraj patrzę jej na język a ta ma jakiś taki malinowy z drobniutkimi krosteczkami. Typowy dla szkarlatyny. Jedynie brak było białego nalotu.
Do tego psipsia i paszki wysypane krosteczkami. :errr: Myślę, no nic dopadło moją kruszynę to świństwo. :-(
Poleciałam z nią do lekarza:tak:.
Pediatra obadała i mówi, że jak na jej oko to zęby , a co za tym idzie to lekko czerwone gardło.
Pytam a co z językiem i psipsią? :confused:
Stwierdziła, że gdyby była to szkarlatyna Amelka miałaby bardzo wysoką gorączkę , ponad 40 stopni, a wysypka pojawiła by się najpierw na szyi i klatce piersiowej.
Przepisała na wszelki wypadek antybiotyk i kazała obserwować. :tak:
A psipsię smarować clomatizolum , być może to od proszku do prania. :tak: Moja Julka tak miała w dzieciństwie.:tak:
No i teraz sama nie wiem co to.:dry:

Ostatnia edycja:
reklama
witam :-( mam w koncu samochód zrobiony dzis rano odebrałam jupi :tak:nawet bardzo duzo nie wziął :tak:sporo zrobił a myślałam ze bedzie więcej
Jutro juz miesiąc mija jak mój Misiu odszedł :-:)-:)-:)-( w niedzielę msza w jego intencji zamówila sąsiadka nasza TRoche sie wkurzyłam bo wczoraj był mój tesc i moja mama samo chcac zaprosiła ich na obiad w niedzielę Ale widziała ze sie wkurzyłam bo mialam inne plany a tu przy garach trzeba stac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kupiłam juz łopatki zrobię albo pulpety w sosie albo kotlety mielone Jutro planuje pospac bo jestem wykonczona :-:)szok:potem bede doprowadzac dom do porzadku :-:)tak::tak:
AS piękne pożegnanie napisałas :tak:
Zdrówka życzę chorowitkom i miłego dnia :tak:

Do góry