reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak: Kuba wczoraj padł o dziwo po 20 :-) myślałam że dzisiaj zrobi pobudkę o 6 ale spał do 7.30 więc w miarę się wyspałam ;-) teraz już bałagani i wszędzie auta :-D M chciał sobie zrobić dzisiaj na 14 do pracy ale niestety musiał iść :sorry2: także mieszkanie załatwiać będziemy po południu :tak: mam nadzieję że tym razem będzie facet w pracy :tak: dzisiaj na obiad wyciągnęłam cyckę ale nie wiem co zrobię :sorry2: chyba kotlety bo nie chce mi się myśleć i kombinować :-) dzisiaj muszę pojechać na cmentarz umyć nagrobek babci i dziadka bo 10 rocznica babci a ciotka na pewno nie pójdzie posprzątać :dry: dobrze że wczoraj sobie posprzątałam w domu i pranie zrobiłam bo dzisiaj mi się nic nie chce ;-)

reklama
Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak:QUOTE]
Beata, u mnie pogoda taka jak wczoraj, niby, to pochmurno ale słonko przebija się przez chmury, wiaterek fajnie wieje. Pewnie dziś znów będzie burza :-(. Wybraliście już mieszkanko, czy idziecie zobaczyć to drugie?
Lenka, sałatki jakieś zrób, to najlepiej idzie :tak:. A sukieneczka różowa?
Gimpelka, z tego co się orientuję, to jeśli dziecko nie mówi do 2 roku życia albo nawet do 2 i pół to należy wybrać się z nim do logopedy żeby zobaczyć czy prawidłowo się rozwija.
Co do filmów to zazwyczaj ściągam komedie :tak:. Tj.: "Duże dzieci", "Licencja na miłość" - fajny film, "Super tata", "Spotkajmy się w więzieniu", oprócz tego ściągłam: "Lincz", "Pociąg z forsą", "Papieżyca Joanna"- też bardzo mi się podoba ten film, "Mr.Nobody":tak:.

Ostatnia edycja:
Witam. Pogoda trochę się popsuła :tak: chłodniej się zrobiło i fajnie się dzisiaj spało :tak:QUOTE]
Beata, u mnie pogoda taka jak wczoraj, niby, to pochmurno ale słonko przebija się przez chmury, wiaterek fajnie wieje. Pewnie dziś znów będzie burza :-(. Wybraliście już mieszkanko, czy idziecie zobaczyć to drugie?
Lenka, sałatki jakieś zrób, to najlepiej idzie :tak:. A sukieneczka różowa?
Gimpelka, z tego co się orientuję, to jeśli dziecko nie mówi do 2 roku życia albo nawet do 2 i pół to należy wybrać się z nim do logopedy żeby zobaczyć czy prawidłowo się rozwija.
Co do filmów to zazwyczaj ściągam komedie :tak:. Tj.: "Duże dzieci", "Licencja na miłość" - fajny film, "Super tata", "Spotkajmy się w więzieniu", oprócz tego ściągłam: "Lincz", "Pociąg z forsą", "Papieżyca Joanna"- też bardzo mi się podoba ten film, "Mr.Nobody":tak:.

Sukienka bedzie biała a dodatki czerwone;)
Co do sałatket to chyba z wedzonym łososiem i druga z makaronem ryzowym bo na to z gyrosem rzyg...a macie jakies fajne??

Lenka, sałatka z ananasem? Ale zamiast kurczaka szyneczka :tak:. Pierwszy raz zrobiłam ją na chrzciny małego, a teraz proszą mnie na każdej imprezie bym ją zrobiła :-D i jeszcze z tuńczyka :tak:. Przepis chcesz?

Lenka, sałatka z ananasem? Ale zamiast kurczaka szyneczka :tak:. Pierwszy raz zrobiłam ją na chrzciny małego, a teraz proszą mnie na każdej imprezie bym ją zrobiła :-D i jeszcze z tuńczyka :tak:. Przepis chcesz?

nie u nas z ananasem oklepana a z tunczykiem nie wiem czy ma sens jak bedzie z wedzonym łososiem??
kurde myslałam cos bardziej wykwintnego bo raczej chcemy zrobic taki mini bankiet:)

No skoro tak to się nie uperam ;-). Jeśli o tuńczyka chodzi, to on daje sałatce taki posmak <bo tuńczyk jest dobrze nasączony tym sosem>, nie wiem jak to będzie z tym łososiem wędzonym, bo on jest raczej suchy. Tak mi się wydaję.
Lenka, myślałaś nad zrobieniem koreczków np. z owocami? Dajesz truskaweczkę, banana, może być jabłko, ananas, kiwi, dajesz owoce które lubicie, a i małej Gai zasmakuje :tak:
Wklejam Ci linki do różnych wykwintnych sałatek może znajdziesz coś ciekawego.
http://www.przepisy.pl/przepisy/t/38/Sa%C5%82atki?gclid=COWN5pbppakCFUGHDgodUWL9tQ#./Sałatki?&_suid=778

http://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-pomidorow-po-indyjsku
http://prymat.pl/kuchnia-sezonowa/zima/boze-nardzenie/wykwintne-saatki
http://www.gotowanie.v9.pl/salatki/wykwintna_salatka_z_awokado_i_kurczakiem.html

Ostatnia edycja:
U nas piękne słoneczko.:tak:

Wczesnym rankiem młoda kawka wpadła nam do filaru :szok: i nie pospaliśmy, bo atrakcji było co nie miara.:tak:

Na bilansie 2-latka pediatra sprawdza , czy dziecko prawidłowo się rozwija. I wtedy kieruje w razie czego do specjalisty. :tak: Właśnie po bilansie dostałam skierowania na kompleks badań, bo Amelka słabo przybiera na wadze.:tak:

Lena popieram fantę. Koreczki owocowe na pewno sprawdzą się.:tak:
A może coś odpowiedniego w naszych przepisach znajdziesz? https://www.babyboom.pl/forum/mamy-bedace-w-domu-f123/spis-potraw-z-ksiazki-kucharskiej-16145/

Ja osobiście polecam tą: https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...-obiady-kolacje-6559/index54.html#post4683799 U mnie migiem znika.:tak:

As, jejku normalnie współczuję takiego bucika, ale może wprowadzisz nowe trendy w modzie .
:-D:-D:-D:-D
Taki skwar w obcisłym bucie.:baffled: Ale jak mus, to mus! :dry:

Koniec roku szkolnego zbliża się wielkimi krokami.A Julka z Kacprem nadal w książkach siedzą.:baffled: A ja razem z nimi. :dry: Co nie zdążyła klasa zrobić w czasie roku szkolnego , to teraz nadrabiają.:no:
Cieszę się jedynie z faktu, że tabliczkę mnożenia oboje mają w jednym paluszku. :tak: Sama pamiętam jakie to było męczące.:sorry2:

Obiad ugotowany, chałupka posprzątana, pralka kończy wirować.
Okna po przedwczorajszej burzy proszą się o umycie, ale zasłoniłam zasłonki i nie męczą mojego wzroku. Muszą poczekać na moją wenę.:-p

Czesc MamusiE!

?Ja tez siedze z amłym w domu, i juz powoli na glowe dostaje:(
A jak wy sobie radzicie?
Ja mieszkam w szkocji, a tu pogoda taka ze sie odechciewa wszystkiego, choc dzis slonko wyszlo, puszcze Dominka na dwór.
Pozdrawiam!

reklama
Witam nową mamuise:-)
lena dziewczyny dobrze ci radzą z tymi koreczkami a w taki upał to sałatki się napewno sprawdzą;-)a torcik pewnie sama robisz?
Gimpelka to teraz Wojtuś będzie ci się obracał w tym łóżeczku i akrobacje robił:-D Mój bartek to do cyrku powinien iść bo śpi w takich pozycjach że szok:-Dja mam nawyk od czasu gdy Bartek zaczął się tak przekręcać że zawsze w nocy do niego wstaje i patrze czy nie jest czasem przysłonięty kołderka(teraz śpi bez niej).
A dziś w nocy Bartek obudził się usiadł spojrzał się na mnie bo do niego podeszłam uśmiechnął się zrobił mi papa i poszedł dalej spać-urocze to było:-D
Justa a ile waży Amelka?i ile ma wzrostu?
coś mój Bartek przestał teraz rosnąć:confused:
Dobra kobietki ja sie zbieram bo do koleżanki idziemy a mały teraz śpi to mogę sie ogarnąć.

Do góry