reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam po dłuższej przerwie :tak: M kompa robił :tak: pogoda super więc co chwilę się gdzieś wychodzi :tak: z mieszkaniem idziemy jutro załatwiać, na kaucję mamy tylko musimy się dowiedzieć szczegółów :-) to tak bardzo w skrócie co u mnie :tak: idę coś zjeść i się kładę :tak: od jutra będę na bieżąco ;-)

reklama
witam się porannie.
u nas dziś zachmurzone niebo liczę że popada bo nie ma czym oddychać.
bartek wczoraj zasnął o 21.15 i spał do 6:baffled:
lyla zazwyczaj maluchy mniej jedzą;-)u nas akurat od 2 dni synek jakoś nie ma apetytu ale to też wina ząbków.
gimpelka a cóż to takiego?takie są uroki posiadania dzieci:-Dmi też siadał kręgosłup ale teraz już jest ok;-)
Beata powodzenia z tym mieszkankiem
As współczuje gipsu w taka pogode
Fanta a co tam u kubusia?
lena jak pisanie pracy?
justa humorek się poprawił?

Witajcie.

Ja nadal w gipsie,ale już po komunii małego.
Komunia wyszła super ,a komunista zadowolony :tak::tak::tak::tak:

I to najważniejsze.:tak::-) A noga pewnie ciąży i swędzi.:baffled:

zawsze jest baaaaardzo żywy to dziś przechodzi sam siebie....
i zaczęło się.:-D:-D:-D
Oczy dookoła głowy i nerwy na wodzy. :dry:
Cierpliwości!:tak: To chyba bunt się zaczął. :baffled: Kładzenie się na podłodze , na ziemi i ja z moją panną przechodziłam jeszcze kilka m-cy temu. :tak: Gdy widziała , że ja nie reaguję wszystko ustało, a młoda zapomniała o tej metodzie wymuszania czegoś. :tak:

Witam po dłuższej przerwie :tak: M kompa robił :tak: pogoda super więc co chwilę się gdzieś wychodzi :tak: z mieszkaniem idziemy jutro załatwiać, na kaucję mamy tylko musimy się dowiedzieć szczegółów :-) to tak bardzo w skrócie co u mnie :tak: idę coś zjeść i się kładę :tak: od jutra będę na bieżąco ;-)
Bea cieszę się , że mieszkanie wypaliło. :tak: Dość szybko i sprawnie Wam to wszystko poszło. :tak:

Zresztą zdrowe dziecko to głośne dziecko, ...i brudne:]
Zobacz załącznik 360914
O Tak! :tak::-D

A takie są skutki posiadania szybko rosnącego syna:] moje plecy wzbogaciły się o kolorowe paski.
Zobacz załącznik 360914
Gimpelka a co to? :confused::zawstydzona/y: Plastry łagodzące ból? Kosmodysk?:sorry2:

Witam wszystkie Mamusie;)
Strasznie gorąco się zrobiło, Mam pytanie, wasze maluchy podczas tych upałów mniej jedzą?
Zdecydowanie. Ale o wiele więcej pije :tak: Za to wieczorem nadrabia, gdy już się schłodzi. :tak:

justa humorek się poprawił?
:no::sorry2:
Do dupy !

Jakby tego było mało odjezdzając wczoraj od mamuśki za zakrętem 50 m. policja nas złapała.:dry: Szybko wsiadaliśmy do samochodu, bo burza się rozpętała i nie zdąrzyliśmy maluchom pasów zapiąć.:zawstydzona/y: Zdąrzyliśmy ruszyć i halt. :baffled:
Policjant popatrzył i mówi 350 zł. :szok::baffled:
Ł. mówi no ok. :dry:
A on obszedł jeszcze raz auto i na to ( patrząc ile mamy dzieci) : Skoro pan się nie kłóci dam pouczenie i 100 zł za to , że głównie najmłodsza nie zapięta. Bo to ona przede wszystkim powinna być zapinana, ze względu na to, że siedzi na środku . Mała kraksa i dziecko przez szybę wylatuje.
My : no zapinamy. :tak: Tylko tak teraz szybko, szybko i nie zdążyliśmy .:zawstydzona/y:
O i tak oprócz niezapłaconego światła , mam do kompletu jeszcze mandat.:baffled:

Justa współczuję mandatu :dry: dobrze że dał mniej :tak:

Witam. Wczoraj wieczorem popadało a dzisiaj gorąco znowu :tak: duszno mam w domu jak nie wiem co :sorry2: a na balkonie mam 35 stopni :szok: dzisiaj idziemy mieszkanie załatwiać ale chcemy jeszcze jedno zobaczyć :tak: Kuba ogląda sobie dorę a mi się udało neta włączyć :-) dzisiaj na obiad rybka, już się rozmraża :tak: a się ciepło zrobiło i jeść się nie chce :sorry2: drugie pranie już się kończy prać na balkon wyrzucę i szybko wyschnie :tak: głowa mnie coś zaczyna szmerać :baffled: mogła by ta pogoda się ustatkować w końcu :tak:

Witajcie dziewczynki.
Zdjęli mi gips ,ale założyli ortezę zamiast gipsu na kolejne 2 tygodnie:-D:-D:-D:-D:-D
wielka mi różnica.:-D:-D:-D:-D
jeszcze 2 tygodnie z usztywnieniem nogi mam chodzić i jeszcze na tydzień zastrzyki.
do tego ćwiczenia 3x dziennie i ma być dobrze.:tak::-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witam się i ja!
Nadrobiłam już zaległości w czytaniu. Więc wiem, co tam u Was <mniej więcej ;-)>. W Szczecinie się pogoda zepsuła <w sumie to dobrze>, odpicznie się trochę od tych upałów. Troszeczkę dziś popadało i od razu lepiej się funkconuje. Kubusiowego położyłam spać i mam troszkę czasu dla siebie :tak:. Planuję zarobić dziś pieczonego kurczaka, zupkę wiosenną i surówkę z pory bo T sobie zarzyczył. Jak narazie jestem w powijakach ale jak narzucę tempo, to do 15 się wyrobię. Widze, że znów się ruch zrobił na forum więc i u Was pogoda chyba się popsuła ;-).
Justa, Ciebie dopadł dołek a mnie mega leń :-D. Żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ;-). Mam nadzieję, że z kostką Amelki, to nie było nic poważnego. Współczuję mandatu. Ale to zawsze jest tak, że człowiek pasy zapina i wszystko sprawne, a jak mu się zdarzy raz, to od razu policja z nikąd się zjawia :-(. Znam to...
Aguska, mnie wczoraj mały namówił po swojemu na zakup gazetki z klockami lego. Zobaczył reklamę i pokazywał palcem krzycząc tiiiiii :-D. Więc poszliśmy do kiosku kupiliśmy gazetkę i mały ma klocki do kolekcji. I tak zbieramy powolutku te jego lego <oczywiście te większe> a że jest to wieczna zabawka to na długo mu posłuży :tak:. Uzbierał się już nam kartonik po butach tych klocków, a jak T się do nich z Kubą dopadną i zaczną układać to mam spokój na kilka godzin i mogę sobie książkę poczytać :tak:.
As, mam nadzieję, że z nogą będzie już wszystko dobrze :tak:.
Beata, fajnie, że załatwiliście sobie z tym mieszkankiem wszystko :tak:. Oby się wszystko udało. 3mam kciukasy!

Ostatnia edycja:
As współczuje z tą nogą
Beata u mnie też jest baaaaardzo gorąco w mieszkaniu
Fanta fajnie z tymi klockami;-)Bartuś też zaczął częsciej układać klocki a my mamy takie duże:-) jednak nie trwa to dłużej niż 2-3 minuty:-DMoże za 2 msc mój też tak będzie się bawił jak twój Kubuś;-)
U nas pogoda też coś sie zmienia wcześniej słonce grzało a teraz jakoś się zachmurzyło a duszno jest okropnie.Ponoć zapowiadaja u nas wieczorkiem burzę hm ciekawe przydałaby się.

Mały łobuz mi w końcu usnoł ufff i mam troszkę spokoju :-). Gotuję zupkę i ściągam filmy żeby było co w weekend oglądać, bo jak zawsze nie będzie w tv nic wartego uwagi :dry:.
Aguska, teraz u mnie wyszło słonko i zrobiło się duszno :-(. Ta pogoda robi się nie do zniesienia. Wczoraj też była burza <w sumie teraz to jest codziennie> więc wieczorkiem siedziałam w domu i trzęsłam tyłkiem :-D. Zobaczysz, że jeszcze troszkę i Bartuś też będzie bawił się klockami, dwa miesiące różnicy między dziećmi to sporo. Ostatnio byłam z Kubą w piaskownicy i była taka babcia z wnuczką. Byłam pewna, że ta dziewczynka jest starsza od Kuby, bo już całkiem nieźle mówiła i była taka rezolutna no i wysoka, a jak zaczełam z babeczką rozmawiać się okazało, że jej wnuczka ma 14miesięcy :szok:. W szoku byłam.

reklama
fanta zazwyczaj dziewczynki szybciej mówią za to chłopcy pod względem fizycznym szybciej sie rozwijaja;-) też mam przykład mój Bartek to istny kaskader ale mało mówi można powiedzieć że prawie wogóle nie mówi tylko kilka słów a koleżanki bratanica jest o miesiąc młodsza a już gada i nazywa niektore rzeczy:szok: za to nie jest aż tak ciekawska jak Bartek i czasem jak chodzi to sie jeszcze przewraca.
ja ogólnie ostatnio usłyszalam od kilku osób że bartek bardzo mało mówi z tym że ja się tym nie przejmuje bo widzę że w inną strone narazie się rozwija;-)
A twój Kuba to już półtora roku skończyl to juz prawie facet:-D jak wam idzie z nocnikiem?

Do góry