reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Aguska, nocnik narazie służy do zabawy :-D. Kuba woli sikać na meble i pod wanną <ostatnio to jego ulubione miejsce> więc go narazie nie zmuszam. Czy ja wiem czy z Kuby taki facet? Też nie wiele mówi <mama, tata, baba, ciacia (na ciocię i na dziadka>daa, tiii, maa, ta-tam kika, papa, ama, najlepiej wychodzi mu nie :-D> więc słownictwo ma nie za bogate. Raz mu się udało powiedzieć ide i raz cio :-D, a gada po swojemu ;-). Krzyczeć za to potrafi całkiem nie źle jak coś chce i pokazywać paluchem robiąc tiiii albo yyyyy :-D. Więc nie masz powodu do zmartwień, że Twój Baruś nie za dużo mówi.
Właśnie dzwonił mój T, że ma nadgodziny i mam mu nie robić obiadu...:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
fanta wiem wiem i sie nie martwię;-)tylko troszkę denerwuje mnie to pytanie a mówi?a co tak mało?
bartus jak narazie mwi:mama, tata, baba, a da-daj,ma-nie ma,de-idę a czasem nawet mu wyjdzie ide ale bardzo rzadko,oczywiście -nie -pięknie mówi:-D a tak poza tym to pokazuje paluszkiem i po swojemu gada:-) czasem też mu się uda co powiedzieć ale to nieświadome więc się nie liczy raz powiedział nic:-)
Co do nocnika to u nas tak samo;-)czasem usiądzie na niego ale jeszcze ani razu nic nie zrobił obiecałam sobie że jak skończy 18 msc to zacznę go regularnie sadzać np. zawsze rano i wieczorem bo jak narazie to jak on tylko chce.
a jak u was te ząbki?pisałaś że małemu już wyszły 4?a cae u góry wyszły czy narazie trochę je widać?bo bartu ma tak dziwnie polowę ma już cała ale tylnia część zęba jeszcze jest w połowie.fajnie napisałam nie wiem czy zrozumiesz:-D

Aguska, rozumiem, rozumiem :tak:. Kubusiowemu ząbki 2 na górze i dwa na dole wyszły ale to 5tki. Jak narazie mamy spokój z zębami. Zobaczymy na jak długo ;-).
Lenka, już na nocnik szybciutko ale puki co to mała napewno ma więcej frajdy bo raczej nie wie o co chodzi:-D. Czy wie?
Bąbel mój właśnie mi wstał i dam mu coś do szamania.
Później zajrzę ;-)

No właśnie je ale muszę nieźle się natrudzić żeby chociaż spróbowała, jak już spróbuje to je bez problemu.
Pić to pije i to takie ilości jak i ja chyba;)
U nas też zanosiło się na opady, ale ochlodziło się i przeszło bokiem;/

fanta Kubusiowi 5 wyszły?a nie 4?wiesz co ja też myślałam że Bartkowi wyszły 5 bo na samym końcu je ma ale dowiedziałam się tu na forum że 5 wychodzą zazwyczaj ostatnie i po 20 msc a te 4 wyglądaja tylko że są daleko;-)chociaż czasem bywa że ząbki wychodzą sobie nie pokolei;-)
As współczuje
Lena no to Gaja ma nową zabawke:-D
Lyla a ile ma twoja córcia?Mój synek też nie chętnie je ale je.
Bartek dziś przed 20 zasnął jak aniołek tylko go lekko przytuliłam i odpłynął:-)ja wcinam teraz kolacje
gorąco jest okropnie w domu mam nadzieje że popada

Lyla no to nie źle ci mała nie spała!widzę że mieszkasz nie daleko mnie;-)
A mnie coś wieczorem wzięło na oglądanie filmu i puściłam sobie Zmierzch uwielbiam ten film.dziś bedę oglądać kolejna część.Chciałabym kiedyś przeczytać książke ale niestety na to brak czasu.
Idę dziś z Bartkiem do ciężarnej koleżanki za miesiąc ma termin:-)
A i ja myślałam że u nas popada oczywiście nie padało:dry:

reklama
Cześć dziewczyny witam się w środę!
Dziś nie posiedzę za długo z Wami, muszę chatkę ogarnąć, teściu jutro ma urodziny, a 18 imieniny więc szykuje się imprezowo :-D. Kubulec mój dziś jest podejrzanie grzeczny :baffled: zobaczymy co będzie później ;-). Dopijam kawusie i uciekam brać się za robotę...
Aguska, widzę, że dziś pierwsza jesteś. Czyżbyś nie mogła spać? ;-). Jeśli o zęby chodzi, to nie wiedziałam, że to 4 byłam pewna, że piątki ale skoro tak mówisz, to tak jest. Co do filmu, to nie podobał mi się za bardzo, a książka jest poprostu super :tak:. Zresztą ja jestem molem książkowym i uwielbiam czytać jak mam chwilkę czasu. Teraz czytam: Dieta miłośniczek czekolady, a wcześniej czytałam Klub miłośniczek czekolady <tak jak by pierwszą część>. Polecam obie części :tak:. Fajnie, lekko i zabawnie napisana książka o 4 przyjaciółkach, które rozwiązują swoje problemy podczas wypadów do kawiarni i zajadając się czekoladowymi przysmakami :-D. Oczywiście żadna nie ma szczęścia w mołości... ;-)
As, jejku normalnie współczuję takiego bucika, ale może wprowadzisz nowe trendy w modzie ;-).
Lyla, witam nową mamę :tak:.
Acha wklejam Wam link dla zainteresowanych:
Ankieta farbowanie włosów - znajome
może uda Wam się wygrać darmowe farbowanie u fryzjera, a jeśli nie to może załapiecie się na dostawanie różnego rodzaju farb drogą pocztową ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry