reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Popatrzcie jakie cudeńka dostałam od Bodzi. :-)

Zobacz załącznik 446998

Ale cudeńka!! Bodzia muszę się do Ciebie ślicznie uśmiechnąć :-D

Brat godzinę temu wystartował. Z dziewczyną wyjechali do Holandii do pracy przez jakiegoś pośrednika. Nie powiem, nerwa lekkiego człowiek ma:baffled:. No mam nadzieję, że szczęśliwie dojadą.

To trzymam kciuki by wszystko wyszło ok :-)

Witam się ja

Wróciliśmy ze szczepień młodego. Wszystko ładnie pięknie, ładnie się rozwija nawet szybciej niż trzeba, śmiał się do lekarki i pielęgniarek, waży 7,5 kg czyli w 1,5 miesiąca do przodu 2 kg poszło. Szczepienia zniósł dzielnie, przy pierwsze popatrzył się miną "ale o co wam chodzi", przy drugiej raz chlipnął, i przy 3ciej najgłośniej zapłakał bo było jej najwięcej, ale jak igła została wyciągnięta spokojny chłopak.

Ja oczywiście rano nerwy, ledwo zjadłam dwie kanapki, bo u mnie jak nerwy to kompletny ścisk żołądka. W poczekalni to mnie mdłości falami nachodziły. Wyszliśmy uspokoiło się, nie na długo. Weszliśmy do Biedrony, P spotkał kolegę i rozmawiał, a mnie tak zamuliło, że myślałam że puszczę pawia dalekosiężnego. Nie wiem co to, może nerwy dalej trzymały, uspokoiło się jak byłam na powietrzu, pod domem raz mnie lekko złapało i teraz mam spokój, pewnie za pół godziny poczuje straszny głód.
Muszę się z tym do lekarza przespacerować, bo to mdłości typowo z nerwów, człowiek ma jakieś ważne wyjście to prędzej ducha wyzionie...ehh
Kupiłam test na wszelki niedźwiadek, jak zachce mi się siusiu to polecę i zrobię.
Ale przez całą drogę straszyłam P następnym dzieckiem.....ehh.....

Niech mnie ktoś przytuli :-(

reklama
Dobry
Ael zapraszam na bloga.:-)
Justa ja sie musze do Ciebie pięknie usmiechnąć bo chętnie bym dla siebie i na prezenty takiego króla uszyła :-) W końcu ja TO :-p
Fifi pokazał paluchem fotke Lolka i mówi 'Bab'
biggrin.gif

Mówie "Tak kochanie to brat' a on usmiech od ucha do ucha i powtarza "Bab" Więc jest szansa, że zacznie mowic wcześniej niz Lolo
p.gif

Ael dzielny Wiktorek;-)
ja zrobisz test to od razu napisz co i jak;-)

A moja mała cholera nie chce gadać niby coś zaczynał i teraz znowu tylko podstawowe:sorry: I tak jak dziś pytam sie go o coś a on po swojemu albo coś tam jęknie i bądź tu mądrym o co chodzi:sorry:
Za to świetnie robi na nocnik praktycznie już nie ma wpadek oczywiście nie woła za każdym razem tylko ja go pytam i zaprowadzam do nocnika ale za każdym razem zrobi 1 i 2:-)

Kochane no nie uczynię was ciociami :-)

Jedna super ekstra krecha. Trzeba poczekać no kompletne zakończenie laktacji. Wczoraj przed myciem wycisnęłam kropelki ale to mleko było tak gęste i lepkie.

Lenko ja firany moczę wpierw w domestosie albo ACE, dodaje sodę oczyszczoną do wody. Tak mi się wymoczy z dzień, po czym dopiero piorę i podwójnie płuczę.

Ostatnia edycja:
ja w Vanishu piorę;-)

Ael no widzisz tak myślałam że to nie ciąża;-) ale jak lżej na sercu co?:-D
ja nastawiłam obiad a moje dziecko szaleje ze swoim robotem nawet kładł sie z nim spać ale na drzemkę to nawet nie mam co liczyć:sorry: bo on i tak nie zaśnie
mnie coś głowa boli znowu:eek: nigdy nie miałam z tym problemu chyba zrobię sobie kawke

My juz po spacerku:tak: przegoniłam małego spory kawał, wrócilismy do domu zjadł i padł:-D Ale powiem szczerze ze zmarzłam dzis bardzo!!! Niby cipeło na słoneczku ale jest bardzo zimny wiatr.... bardzo zimny i boje sie ze cos przywieje... :-( oby nie!!!!
Rozgrzałam sie juz w kuchni przy obiadku i porzadkach! A teraz zasiadam z goraca zielona cherbatka:biggrin2:
Nie na długo bo musze jeszcze poprasowac puki Olo spi (wczoraj nie zdarzyłam bo smyk sie czybko obudził)
Justa super:) czekam na zdjecia:tak: raczej wole chłopca :tak:
krolcia trzymam kciuki za szczesliwa podróz
ael no no ładnie synek przybrał:tak: dzielny chłopak:tak: Gratuluje JEDNEJ krechy!!!!!!!!!! :-)
aguska brawa dla Bartusia!!! My jestesmy daleko w lesie z nocnikowaniem.... ale mamy jeszcze czas:tak:
lena ja piore w Vaniszu. Swieta juz???? eeee jeszcze czas.... :-p Tydz przed siwetami sie zbiore na porzadki bo P. wyjezdza do Angli to bede miała spokuj

Ostatnia edycja:
Różyczka jak Bartek był w wieku Olka to nawet na nocnik nie siadał bo uciekał i lał gdzie popadnie:-D
A my sie uczymy rozbierać i ubierać tzn rozbierać to mały już umie tylko najgorzej idzie mu z koszulka ale na to ma jeszcze czas no i z zakładaniem to spodenki sam ubiera ale skarpetki to już ciężej ale szczerze coraz lepiej mu to wychodzi:-) dumna jestem z niego jak nie wiem co ale widok jak on sam to wszystko jeszcze tak nieporadnie robi - bezcenny:-D

Justa miałam się pytać, telefon też od Bodzinki :-D
Ael gratki dwóch kresek :-) ja będę czekać na @ za półtora tygodnia :confused2:

Kuba już w domu, nie dawno przyszliśmy :tak: teraz je sobie chrupaczki i ogląda bajkę ;-) ryż wstawiłam na gaz więc będzie akurat jak M przyjdzie :tak: chodzi za mną babka piaskowa muszę znaleźć jakiś dobry przepis i zrobić :tak: mam nadzieję że mi wyjdzie bo pierwszy raz będę robić ;-) lecę przeszukać neta :-)

reklama
Do góry