reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam się pięknie słonecznie z Dolnego Śląska :-)

Cześć dziewczynki kochane!
Melduje się, że jestem ale nie mam czasu ani siły na kompa... jak coś pilnego, to na gg.
Po wizycie u dentysty <przez mój cudny przerost migdałów> rozłożyłam się na amen. Chyba mam anginę w dodatku, ból ucha i w ogóle lewej strony szyi i taa cudna gorączka 39 :dry:. Dziś lecę do lekarza, niech mi coś da bo zwariuję... a o 16:30 mam zebranie wspólnoty, na którym obecność obowiązkowa. W związku z tym, że jesteśmy nowymi właścicielami musimy się zjawić :rolleyes2:.
Duże buziaki:
Justa, Aguska, Krolcia, Lenka, Asienka, Różyczk@, Aelreda, Bodzinka, Wrublik, Beata i całej reszty.
Pozdrówcie As :-)
Zobacz załącznik 447396

Kochana dużo dużo zdrówka dla Ciebie :*

Kochana ależ masz przystojniaka :-)
Buziak od cioci Asi :*

No i nie jade wrrrrrrrrrrrrrrr.
Moze po południu..Ech..Do kolezanki zadzwoniono, ze musi do pracy po jakieś papiery jechać....Ech..

Szkoda, zawsze to fajnie iść do kogoś :sorry2:

A ja wykorzystam, że dziś ma być tak u nas ciepło, posprzątam balkon i umyje w naszym pokoju okna. Małego wystawie w foteliku na balkon, akurat pokój mamy od strony nasłonecznionej.

Wiktor dał nam wczoraj tak popalić po szczepionce, wszystko było bee o wszystko płacz.....Jeszcze jak mały ryczał podczas przewijania i przebierania, wydarłam się na P, bo mnie wkurzał.
Mały tak się zanosił przez płacz, że wstrzymywał oddech... w końcu sam padł przed karmieniem, no ale wmusiłam mleko prawie na śpiąco bo by obudził się 3 godziny później z rykiem.
A teraz siedzi w foteliku i muczy z ciągłego niezadowolenia............zwariuje....

reklama
HEJ dziewczynki ale czuję już wiosnę;)

Wiosna, wiosna....wiosna ach to TY:)
Az nie mam ochoty iść do pracy tylko bym myla sprzatała i myła;)

Justa widać dzieciakom wiosna uderzyła do głowy i podpalają :no: u nas za to baki paliwa przebijają i paliwo spuszczają :dry: a króliczki jak zawsze śliczne :-)
Ael czasami się zdarza gorszy dzień nie załamuj się ;-)
Fanta zdrówka Kochana :tak:
Anula ale on słodki :-D

Witam, ja w końcu usiadłam :biggrin2: musiałam posprzątać żeby jutro mieć wolne :tak: także kurze wytarte, poodkurzane, podłogi umyte zupka się gotuje na drugie sosik mam ze wczoraj więc już wolne :tak: o 13 idę po Kubę bo jakieś przedstawienie mają :sorry2: dzisiaj Kubie butelka szklana spadła na nogę :szok: dobrze że nic mu się nie stało ale butelka się zbiła a ten sierotka się poślizgnął i tyłkiem na szkło :baffled: wbił sobie kawałek, krwi było jak nie wiem, ale przykleiłam plasterek i poszedł do przedszkola :tak: uciekam do kuchni bo zupa z gara ucieka ;-)

Beatko mój to wrażliwiec, więc i marudny będzie bardzo. Kwestia przyzwyczajenia się.

Oj biedny Kubulek, mam nadzieję że wszystko dobrze. Ucałuj małego od cioci Asi :*

Ael to zobaczysz za parę msc jak ci da popalić bo będzie miał zły dzień:-D;-)a wiesz marudny był przez szczepionkę więc miał prawo

A my już po pierwszym spacerku poszliśmy na plac zabaw i coś mnie tknęło żeby ubrać Bartkowi gorsze spodnie.Przecież on wszędzie właził i nawet na czworaka po piachu zasuwał więc czarne kolana wybrudzony na maksa(dobrze że to niedaleko domu).
Po prostu Bartuś to brudasek:-D
Nie długo zjemy zupke i ruszamy na kolejny spacerek:-)

9005.gif

U nas wiosna pełną gębą.
2752390508.gif
2752390508.gif
nareszcie.
Maciuś już wrócił ze szkoły,i odrobił lekcje.
Powiem Wam kobietki ,że jestem dumna z tego mojego dziecia.
Jest bardzo systematyczny,jak wróci ze szkoły,to pierwsze co,
to bierze się za odrabianie lekcji.
Od samego początku tak ma:)

Z Emilem zaliczyliśmy spacer,zakupy,i wróciliśmy do domciu.

A moi chłopcy zażyczyli sobie tosty,zrobiłam im i wcinają.
Dziś w planach mają robienie z tatusiem blinków.
Wczoraj robili naleśniki.
Jak ja mam drugą zmianę ,to m.ma pierwszą,
i zawsze coś kombinują sobie moi panowie do jedzonka.
A to blinki,naleśniki jak pisałam, pierogi sobie robią.
I inne różne cudeńka do jedzenia.

A ja niebawem do pracy zmykać będę,jeszcze godzinka,i w drogę.

A my z koleżankami w pracy,na dziś do jedzenia,
zamawiamy sobie kebab-a.

Miłego dzionka lalunie:-)

witam!
wpadam na chwilke sie przywitac i tez uciekam!
Mieszkanie wysprzatane, obiadek czeka az Olo wstanie to zje i jedziemy do mamy na wies szukac wiosny!!!! A tak powaznie to zabieram brata na weekend bo mama ma duzo pracy teraz i on sie nudzi bez nadzoru!
A dziewczyny mam pytanie jak ubrałyscie swoje dzieci dzis na dwor???
Bo P. własnie wrócił i mowi ze jest tak ciepło ze sie ugotował w zimowej kórtce i teraz nie wiem jak Olka ubrac :(

Ostatnia edycja:
Jestem!
mariolcia i jak smakował banan maluszkowi?bo chyba pisałaś że dziś pierwszy raz dałaś
Posmakował ale tylko banan, bo jak dałam mu deserek jabłuszko z bananem to nie bardzo już :biggrin2:

nie było mnie dwa dni, bo przedwczoraj jak pojechałam do mamy w południe to dopiero aż mąż o 21 wracając z pracy po nas wpadł. a wczoraj byłam najpierw w Carrefourze z małym, ledwo wróciłam to teściowa i szwagierki wyciągnęły mnie to pierwszej w mieście Mufiniarni. Różyczka polecam! 14 marca było otwarcie.
Fakt że bardzo cukierkowo tam jest bo wystrój różowo biały, ale mifinki przepyszne i ciekawie przystrojone, jest też stolik z zabawkami dla dzieci. na Królewskiej 6 :biggrin2:

dzisiaj od rana sprzątam, Oliwier marudny jak nie wiem, to tego pies też jakiś nie do wytrzymania piszczy ciągle, to nie wytrzymałam jednego zapakowałam w kombinezon i do wózka, drugie na smycz i jazda na spacer... trochę ciężko i z wózkiem i z psem ale dałam radę :biggrin2:

Różyczka, wiem że między naszymi szkrabami jest spora różnica, ale ja nałożyłam body, bluzkę, spodnie, skarpetki o polarowy kombinezonik.

reklama
różyczka ja swojemu ubrałam bluzę na misiu i wiosenna kurteczkę oraz cienką czapeczkę bo kaptur mu założyłam.I jak biegał to było mu ciepełko ale rajstopki jeszcze ubrałam tylko takie cieńsze pod jeansy

My po spacerku
pięknie szedł za rączke ale oczywiście żeby zbyt pięknie nie było to mały zrobił scene przed sklepem:dry: ludzie się aż oglądali a jedna babka ze mna stała i coś do mnie gadała ale ja miałam ją gdzieś bo próbowałam małego uspokoić:sorry2:
Ach ten bunt ........
oglądała może któraś wczoraj Na Kłopoty Zawadzka?ja obejrzałam i czułam jakbym oglądała o swoim synku:-D Tamten maluszek zachowywał sie tak jak mój kiedyś i teraz:-DSłuchałam tej Zawadzkiej rad ale w sumie to wszystko co ona mowiła ja robie więc w niczym mi to nie pomogło ale przynajmniej naocznie wiem że nie tylko mój ma takie akcje:-D

Do góry