reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
amelie a syna do innej terapeutki zapisac nie mozesz??

Mam ochote na ciasto, ale niewiem jakie upiec. i jakos mi sie srednio chce d..e z krzesla ruszac ;/
rozjasnilo sie u nas :) tak fajnie.. wiosennie :)

As czemu ty w B-stoku zajec nie prowadzisz??? ja bym dziecie ci swe pod skrzydla powiezyla :)

Amalie ale baba!!!wspłczuje
U nas słonko świeci tylko troche wieje
zaraz po małego ruszam
Renata to jak wymyślisz ciacho i zrobisz to wyślij kawałek do mnie- gołębiem:-D
Ja dziś dla Bartka zrobiłam galaretkę agrestową i na to bitą śmietane:-) i mamusia skorzysta:-Dbo zrobiłam dwie porcje:-ptatuś za słodkim aż tak nie przepada jak my:tak: a już diety nie muszę tak trzymać bo się dobrze czuje więc pogrzeszę:-D

To jest terapia w przedszkolu. Więc nie mam wyboru jeżeli chodzi o terapeutów. W przedszkolu terapie (logopeda, psycholog...) ma o wiele czesc\ie (1-2 razy w tyg) niz jak uczeszczalismy do poradni :/ Tam wizyta byla raz na miesiac albo połtora, trwała 45 min, z czego terapeutka 15 min przypominala sobie kartoteke malego, 20 min go meczyła pokazujac obrazek np. z autem, i wymuszajać na nim powiedzenie, co to jest. U dziecka, które nie mowilo wcale :/ kolejne 10 min maly juz latal po gabinecie wiec nie bylo sensu siedziec. I tak zawsze.
Mieszkam w malej miejscowości, wyboru w terapeutach nie mam wcale. Na szczescie, po malym widac efekty pracy w przedszkolu :) i to baaaardzo duze :)
A pani z dogoterapii - no coż... nic nie zrobie :/

upelnie jak u nas. W poradni tez raz na miesiąc albo i rzaadziej bo " inne dzieci potrzebują bardziej". Tylko co mnie inne dzieci interesują?? egoistyczne podejscie troszke mam, no ale dla mnie moj dziec najwazniejszy i jego rozwoj niz innych dzieci.
w p-lu F dogoterapii niemiał. Jak chcielismy to tylko prywatnie..a i tu terminy dalekie i spotkania raz w m-cu ;/ mija sie z celem.

Aguska a przepraszam ja ciebie.. z czego ty sie odchudzasz??? a galaretki nie robie. chlopcy nie jadają ;/ za to ciasto czekoladowe mogliby jesc kilka razy dziennie :)
i sernik na zimno z torebki ;)

amelie a syna do innej terapeutki zapisac nie mozesz??

Mam ochote na ciasto, ale niewiem jakie upiec. i jakos mi sie srednio chce d..e z krzesla ruszac ;/
rozjasnilo sie u nas :) tak fajnie.. wiosennie :)

As czemu ty w B-stoku zajec nie prowadzisz??? ja bym dziecie ci swe pod skrzydla powiezyla :)
Przyjedź do Wawy to wezmę go pod skrzydła ;-):-):-)
Jestem po szkoleniach z HANDLE RDI ,w fundacji rozwiązać autyzm ,więc do problemów dzieci podchodzę całościowo i staram się im pomóc na tyle ile potrafię .Dla mnie bez sensu jest np: głaskanie psa ,karmienie czy naśladowanie jak w to samo miejsce można zrobić zajęcia z aportem czy tor przeszkód .
Dziecko szczęśliwe ,bo się bawi,
pies szczęśliwy bo się rusza i nie jest nudno ,
rodzice szczęsliwi bo dziecko wyciszone z zajęć wychodzi :-D:-D:-D
Toż to same plusy dla wszystkich ;-):-):-)

To jest terapia w przedszkolu. Więc nie mam wyboru jeżeli chodzi o terapeutów. W przedszkolu terapie (logopeda, psycholog...) ma o wiele czesc\ie (1-2 razy w tyg) niz jak uczeszczalismy do poradni :/ Tam wizyta byla raz na miesiac albo połtora, trwała 45 min, z czego terapeutka 15 min przypominala sobie kartoteke malego, 20 min go meczyła pokazujac obrazek np. z autem, i wymuszajać na nim powiedzenie, co to jest. U dziecka, które nie mowilo wcale :/ kolejne 10 min maly juz latal po gabinecie wiec nie bylo sensu siedziec. I tak zawsze.
Mieszkam w malej miejscowości, wyboru w terapeutach nie mam wcale. Na szczescie, po malym widac efekty pracy w przedszkolu :) i to baaaardzo duze :)
A pani z dogoterapii - no coż... nic nie zrobie :/
My obecnie mamy w fundacji projekt z PFRON i on obejmuje do końca grudnia tylko 10 osób ,ale od marca składamy na 35 .
Każde dziecko ma SI,neurologopedę ,zajęcia kompensacyjno-wyrównawcze,arteterapię,muzykoterapię ,dogoterapię i metody dobrego startu .Wszystko w projekcie ,więc rodzice nie płacą a to nawet złotówki.;-):-):-)

Przyjedź do Wawy to wezmę go pod skrzydła ;-):-):-)
Jestem po szkoleniach z HANDLE RDI ,w fundacji rozwiązać autyzm ,więc do problemów dzieci podchodzę całościowo i staram się im pomóc na tyle ile potrafię .Dla mnie bez sensu jest np: głaskanie psa ,karmienie czy naśladowanie jak w to samo miejsce można zrobić zajęcia z aportem czy tor przeszkód .
Dziecko szczęśliwe ,bo się bawi,
pies szczęśliwy bo się rusza i nie jest nudno ,
rodzice szczęsliwi bo dziecko wyciszone z zajęć wychodzi :-D:-D:-D
Toż to same plusy dla wszystkich ;-):-):-)

My obecnie mamy w fundacji projekt z PFRON i on obejmuje do końca grudnia tylko 10 osób ,ale od marca składamy na 35 .
Każde dziecko ma SI,neurologopedę ,zajęcia kompensacyjno-wyrównawcze,arteterapię,muzykoterapię ,dogoterapię i metody dobrego startu .Wszystko w projekcie ,więc rodzice nie płacą a to nawet złotówki.;-):-):-)

Toż ja bylam w Warszawie :D 2 cale tygodnie :)

Ty pracujesz w jakims osrodku??Mozna dostac sie do was na jakis turnus rehab. czy tylko indywidualnie i ze w projekcie ??

tlumacz jak chłopu :D bo dziś slabo info przyswajam :)

ide ziemniaki na placki trzec.. chyba. o ile sie nie rozmysle zamin od laptopa odejde :)

Kurcze ale narobiłyście mi smaka tą galaretką! Chyba też dziś zrobię. Mateusz kocha gajajetki!:-D

Wiecie co dzieć chyba rekord idzie:eek:! Śpi już 3 godziny i 40 minut!:szok:

Ostatnia edycja:
Renata ja się nie odchudzam nie nie nie:no:ja byłam chora i mnie wirus dopadł i musiałam wszystko jeść takie lekkostrawne bez przypraw itpno i słodkie też nie wskazane choć sama galaretka w sobie raczej by pewnie nie zaszkodziła ale z bita śmietana ...:rolleyes2:Jednak już się czuję ok więc mogę sobie zaczynać jeść normalniej:-D
Krolcia:-D to dłuuuuga noc cie czeka

hej wam

Ja wlasnie telefonicznie probuje umowic sie do lekarza..ale oczywiscie nikt nie odbiera..no nasza sluzba zdrowia
W nocy nie mogl spac tak sie dusil,boje sie ze ma zapalenie oskrzeli,,,
Goraczke znowu ma:(

zaraz was podczytam

reklama
Renata ja się nie odchudzam nie nie nie:no:ja byłam chora i mnie wirus dopadł i musiałam wszystko jeść takie lekkostrawne bez przypraw itpno i słodkie też nie wskazane choć sama galaretka w sobie raczej by pewnie nie zaszkodziła ale z bita śmietana ...:rolleyes2:Jednak już się czuję ok więc mogę sobie zaczynać jeść normalniej:-D
Krolcia:-D to dłuuuuga noc cie czeka

a ja myslalam ze " musisz" zrzucić pare kg :D hahahaha :) ale skoro to tak było jak piszesz.. to jedz ile wlezie :)

placuszki usmazyłam, zrobilam salatke z zupek chinskich :) mniam..:D

Do góry