reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry.
Mam pytanie o urlop wychowawczy. Planuje wziąć od kwietnia a słyszałam że sie mają zmienić przepisy. I wogóle chciałam zapytać czy wiecie jaka jest droga żeby to załatwić bo ja mam sprzeczne informacje, a kadrowa na urlopie :confused: A o tłustym czwartku zapomniałam :szok::szok::szok:

reklama
Ojej ale w tym wątku dużo się dzieje - super :-) :-)

Ewcia, pracuję w domku, bo jestem tłumaczką. Lubię swoją pracę, ale jestem ciągle rozdarta między chęcią pracy (ale tak bez przesady - już nie całymi dniami jak kiedyś, broń Boże!) a chęcią spędzania czasu z maluszkiem. W każdym razie teraz pracuję efektywnie po 5-6 godzin dziennie.
Zazdroszczę malucha, który potrafi sam się sobą zająć.... mojemu ta umiejętność jest na razie zupełnie obca - nawet jeżeli przez parę minut bawi się sam, to ktoś musi być obok niego.

No właśnie, pączki trzeba kupić, zapomniałam zupełnie ;-)

Miłego dnia!

Kasiu- chodzi ci o urlop wych. czy o macierzyńskie ?????
Bo przepisy zmieniły się w grudniu 2006 czy jakoś tak i urlop przedłużył sięchyba jakoś o 2 tyg. ale musisz to jeszcze dokładnie sprawdzić;-)

Chodzi o wychowawczy, na przedłużony macierzyński już się załapałam. A chodzi mi o dokumenty - wiem że potrzebny jest pit za ubiegły rok ale nie wiem czy mój i męża czy tylko męża bo to w końcu on nas będzie utrzymywał i czy tą średnią do zasiłku wychowawczego liczy się z jednej pensji czy dwóch, no i czy jest jakaś górna granica dodatkowych zarobków na np. na umowę zlecenie, bo wiem że można pracować do 20h w tygodniu ale wtedy ten zasiłek zabierają.

Dzień dobry wszystkim!
Julka dziś szaleje:szok: Nie mam pojęcia skąd to moje dziecko czerpie energię bo ciągle mało je:-( Początek dnia a aja już mam dosyć:sick:

Zuzia dzieki za początki Przyda się coś na osłodę.
Ja zamierzam zrobić faworki, ale nie wiem czy mi się uda :happy:

I moje dziecko dzis szaleje:wściekła/y: Po wyrywala mi juz wszystkie listwy przy podlogowe:wściekła/y: :szok: :szok: :szok: Nie wiem czemu sie na nie tak uparla:confused: Chyba je przykleje na jakis super klej:dry: bo te zaczepy to sie do niczego nie na daja:no: My juz po pierwszym daniu bo zostala nam zupka z wczoraj:tak: i zaraz klade spac tego łobuza:tak: mysle ze do pierwszej mi sie zejdzie.Juz sobie naszykowalam wszystko do ugotowania obiadku glownego:tak: I jeszcze czeka mnie sprzatanie i powieszenie prania i po skladanie suchego:baffled: Uff ide brac sie do roboty:-)

reklama
u nas pieknie swieci slonko na 14 idziemy na szcepienie
małe lobuziarki na razie śpią takze ja klikam
potem czeka mnie robienie faworkow mam nadzieje ze mi wyjda;-):-)

Do góry