reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My też już od dawna na nóżkach. Ja narazie bede kupować jedzonko w słoiczkach bo dopiero w lecie bede miec swieże włosne jarzynki. Chyba ze lato w tym roku nie nadejdzie, bo za oknem tylko zima i zima...

Macia zrobiła sie głodna wiec lece go nakarmic :D

reklama
te zupki dokladnie nazywaja sie "pierwsze przeciery" to jest do nich link...http://www.nutricia.com.pl/produkty_marki.php?brand=BOBOVITA&grupa=1_szy PRZECIER

jak masz warzywa z ogrodka to dobrze, ale ja bym sprobowala dac najpierw ze sloiczka a pozniej zrobiona samemu, tak mi sie wydaje....ja tak robilam, Kuba byl do 6 miesiaca tylko na cycusiu i wszystko bylo wporzadku!!!

a co rozwolnienia to musialabys dak dziecku duuuzo soczku, zeby mialo rozwolnienie, a na poczatek daje sie okolo 50 ml :) a co twardszych kupech po zupach to tez zalezy jaka zupke dasz......zreszta kazde dziecko reaguje inaczej, musisz sama stworzyc sobie swoj sposob na odzywianie malucha, ja moge tylko podpowiedziec.......

sylwia-lesiak pisze:
Joaska a teraz co je twoje malensto i o jakich porach??

teraz oprocz cyca Kuba je raz dziennie zupke albo obiadek z miesem okolo 12-13, pozniej kolo 16 zjada jakis deserek ( owoc przetarty, kisiel owocowy, kaszke na soczku) a teraz chce mu jeszcze wprowadzic kaszke mleczko-ryzowa kolo 19, ale jeszcze zobacze, mieszt posilkami pije soczki albo herbatke, no i cycus o 8, 11, 15, i kolo 20..ale to wszystko ruchome pory.....

sylwia-lesiak pisze:
acha
JA jak jasiowi dalam o 13 triche zupy dojadl cycem to potem cycolil dopiero 0 17.30
To ty w nocy juz nie wstaniejsz??
chciala bym..ale niestety, mamy jakies 3 pobudki.........taj juz mam cycuchowe dzieci, bardziej sie budza na przytulanie niz na jedzenie, alr to z czasem moja.....podobno...........

rany dziewczyny musze sie pochwalic. juz wam pisalam, ze w lipcu planujemy slub...no i wlasnie dowiedzialam sie, ze dostaniemy wlasne M w prezencie slubnym i to odrazu 3 pokoje. teraz mamy sobie znalezc, takie, ktore bedzie nam odpowiadalo (metraz, lokalizacja, no...wogole wszystko), a w lipcu przeprowadzka.

Sylwia myślę, że z tym sokiem to lepszy pomysł, bo chodzi żeby delikatnie przyzwyczaić żołądek do innego pokarmu. A kupy są u takiego malucha fizjologicznie luźne, bo jak nie jesz żadnych obstrukcyjnych potraw a mały dostaje pokarm płynny to inaczej musialoby mu się coś dziać, żeby miał gęste. Moje dzieciaki zalatwiały sie raz na 10 dni do 6 miesiąca i tez na bardzo luźno.
Ja pierwsze dziecko karmiłam ze słoiczków, bo jakoś tak nie mogłam się zabrać do gotowania. Drugiemu gotowłam sama, bo i tak robilam już obiady dla reszty rodziny więc jakoś tak samo szło. Trzeba niestety uważać n askładniki zupek gotowych, bo praktycznie do wsztystkich dodaja mąkę ryżową. Moje po jednym posiłku z takiej zupki były załatwione na amena, a ja razem z nimi! Tak więc ze wszystkim trzeba ostrożnie, żeby nie mieć kłopotów ;D

syn mopj juz wstal wiec teraz bedzie cycolenie i moze spacerek
wiec raczej bede po poludniu
do zobaczyska   ;D :p
redMayka fajny perent wam ktos robi

reklama
magdalenko nie widzialam zupy, w ktorej bylaby maka ryzowa...........za to widzialam ze skrobia kukurydziana, i te zupki na poczatek, te "pierwsze przeciezy" maja skrobie kukurydziana..........

ale co do ryzu to przestrzegam...dawalam Kubie na noc kaszke ryzowa na moim mleku, zeby dluzej byl najedzony i ladniej spal, ale to sie nie sprawdzilo, w zamian mial zatwardzenia.........jak zrezygnowalam to wszystko jest juz ladnie!!

Do góry