reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

czesc babeczki, ja wlasnie sniadanko wcinam..........moje cudowne i niskokaloryczne platki kukurydziane hihihi :)

zaraz tez zmykam zpacyfikowac Kubiszona i po kaweczke.......

my na nogach od 6 tzn. moj syn, ja udawalam jeszcze ze spie do 7...........

reklama
witajcie dziewczyny.
Ale zescie sie rozpisaly jak mnie nie bylo. moje malenstwo zjadlo snadanko o 8 rano i dalej poszlo sobie spac. o dziwo w lozku, a nie w foteliku samochodowym, co bylo ostatnio jego ulubionym miejscem do spania. teraz zlopie 2 kawke i nadrabiam kilkudniowe zaleglosci w czytaniu forum.

uffff przeczytałam wszytko :p

Pycha i co?? Fajny ten aparacik ??? :p dostaliście wszytko?? bo my niedostaliśmy paragonu i karty gwarancyjnej , ale walić to bo aparatu i tak nieoddamy :p ::)

Sorbek superowo że dostaniesz kaske ;D już masz jakieś plany na zakupy ? ::) :p

słuchajcie dziewczyny ...ale odpoczełam u tesciów .Naładowałam baterie że ho ho
ale mieliśmy mały problemik bo jak jedziemy z mężem gdzieś sobie to zostawiamy tesciowej z 300 ml.mojego mleka ..no i tu był klops ::) mleka niebyło !!! :( ::)wszystko wyjada i niemam z czego sciągnąc :(

Poszliśmy do apteki i kupilismy NaNe <a co ...ewentualnie oleje mleko i bedzie głodny , tesciowa wychowała 3 swoich to napewno coś wymysli a to bardzo zaradna kobieta :) >

No i tak jak myslelismy ....pociagnoł troszke z 30ml. i olał to mleko ::) moze to i dobrze :p

dała mu wode z cukrem

a efektów ubocznych niebyło .zero kolek , zero ulewania , wysypki itp itd.

Mam dziecko bezproblemowe ;D
Nawet śledzie jem a jemyu nic ;D

Witam!!!
Maja dzis dała mi pospać do 8, to cud, bo zawsze to tak około 6. Przebrałam ją i dalej śpi :) Ale chyba długo nie poklikam, bo zaraz chyba będzie głodna

L4dY-bIrd jak na razie jestem zadowolona i od razu wklejam fotkę z wczorsjszego dnia
wczoraj kuzyneczki odwiedziły Maję :) :) :)
bild01929on.jpg

Witajcie
MY wstalismy tez dosc pozno bo o 7.30
Maly artysta obudzil sie wybudzil mame i spi teraz znowu.
wczoraj jak zwylke zeszlo nam na odwiedzinach u rodzicow- tak to jest jek sie mieszka samemu, ale ja to lubie . Takie obiadki u roszicow a kolecje u drugich.
A wy tez macie niedziele chodzonego??

A co ja mam powiedzieć?  ??? Mnie 10 dni nie było! Starczyło mi wczoraj czasu wieczorem na przeczytanie tego co napisałyście i ... padłam. Chyba od czytania i patrzenia w monitor tez się odzwyczaiłam ;) Ale będe dzielnie ndarabiac zaległości.
A na nogach to my rodziennie od 6:00. Jak nigdy! Ale może to i dobrze, bo słoneczko mieknę mamy to i dzień będziemy mieli dłuższy.
W sobotę nabyłam mikser elektryczny firmy Zelmer i misą obrotową,to teraz posprawdzam te Wasze przepisy na te cudowne specjały! A teraz na kawusię, a potem za przykładem  ;D Biedroneczki do odkurzacza i potem na spacerek. do usłyszenia wieczorkiem.  :-*

Ja tez kupilam robot zelmera. pd jutra juz gotuje zupki Jasiowi!!
Zobaczymy jak bedzie wcinal mamowe obiadki a nie tez sloiczkowe-jakos nie moge sie do nich przekonac.
A wy gotujecie czy sloiczkami karmicie malce??

sylwia-lesiak pisze:
Ja tez kupilam robot zelmera. pd jutra juz gotuje zupki Jasiowi!!
Zobaczymy jak bedzie wcinal mamowe obiadki a nie tez sloiczkowe-jakos nie moge sie do nich przekonac.
A wy gotujecie czy sloiczkami karmicie malce??

ja na poczatku dawalam Kubie sloiki, nie mialam swoich sprawdzonych warzyw, a teraz mam ziemniaczki, marchewke, selera ze wsi i jest it............radzilabym Ci na poczatku dawac sloiczki, chociaz jak pamietam twoj maluch dopiero zaczyna przygode z jedzeniem, wiec na poczatke to powinnas wprowadzic soczki, najlepiej jablkowy, albo jablko z marchwia, owoce a pozniej jednoskladnikowe zupki np. z zamego ziemniaczka, ja dawalam na poczatku zupki z bobowity, nazywaja sie "pierwsza zupka".....

" pierwsza zupka"? ja tajiej nie widzilam.
U nas sa jarzynowa po 4 mies ( greber) i marchwiowa z ryzem od 5 mies ( bobowita)
Nie wiem czy zaczynanie od soczku byloby lepsze bo JAsio i tak zadkie kupki robil a po jablkowym by sie jeszcze rozrzadzily.Pomyslalm wiec ze lepiej jak mu podam zupe a potem zaczne soczki podaca ( po zupce kupka gestrza a soczek ja rozrzedzie. nie??)

reklama
Do góry