reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam w ten sloneczny dzien.
Vici mam pytanko ile razy u was lekarz zleca kobietom w ciazy USG?
Aniab a w Szwecji jak to jest z tym USG?

reklama
Hehe Iwonka dobre pytanie.Nie moge ci odpowiedziec bo ja chcodzilam w PL do lekarza i tam tez rodzlam.Jezdzilam na badania co 6-8 tygodni.Pogadam z kolezanka co tu chodzila to ci jutro albo jeszcze dzis napisze.

W sumie moj gin mowil,ze jak sie dobrze odzywiasz i nic ci nie dolega to co 6-8 tyg jest ok.On nigdy nie zaleca czesciej przychodzenia no chyba,ze cos jest nie tak z ciaza.

Vici ok sparwdz to jak mozesz,bo jedna panna z nami sie wykluca ze USG to rzecz wogole nie potrzebna,i ze nawet w czasie ciazy nie da sie zbadac ginekologicznie bo ciaza to nie choroba,a tam gdzie teraz mieszka to jest normalne i nikt tam nie ingeruje w naturalny proces ciazy i nie podglada dzieciaczkow w brzuchu.Wysmiewa nas ze my chodzimy na USG.Zapomnialam w jakim kraju ona obecnie mieszka...sprawdze zaraz

Nie no bez jaj moja znajoma miala 3-4 USG to wiem a do lekarza jezdzila normalnie co pare tygodni ale nie wiem jak czesto.Tu musisz chodzic do lekarza bo prowadzona jest ksiazeczka troche inna jak w Pl.To jest ksiazeczka ciazy a pozniej dziecka takie 2w1 bo to co w ciazy sie dzieje to bardzo wazne moze byc dla dziecka w pozniejszym terminie.

Dzien doobry

U nas narazie zapowiada sie ladna pogoda, swieci slonko ale na polku jest zimno.

Tak powracajac jeszcze do tematu zdjec.... wywolywalyscie kiedys zdjecia zrobione komorka? chodiz mi o jakosc tego.....czy wogole warto:confused: bo jeszcze nie dorobilam sie aparatu;-)

Iwonka ja też chodziłam w Polsce do lekarza i na wszystkie inne badania- moja lekarka robi standardowo 3 usg w każdym trymestrze ciąży po jednym oczywiście:tak:Nie wiem jak to jest w Szwecji ale wiem że tam jest strasznie drogo bo za wszystko się płaci nawet za wizytę u lekarza:tak:A znając szwedzkie podejście do zdrowia to oni w dużej mierze liczą na naturę- przekonałam się o tym jak z moim małym byłam raz tam u lekarza wogóle nic mi nie kazali mu dawać, antybiotyków wg nich się nie daje niemowlakom tylko dużo lemoniady i czasem Panadol:szok:Więc myślę ze oni mogą nie przykładać dużej wgi do usg chociaż na pewno je wykonują:tak:
Ja tam nigdy nie zaczynam od kawy a jak paliłam papierosy(już 4 lata nie palę) to też nie zaczynałam od papierosa- zawsze najpierw śniadanie bo inaczej głowa mi pęka z braku pożywienia:-D
Mateuszku wszystkiego najlepszego, dużo uśmiechu i słodyczy :-)

Witam:-) u nas ciepelko. W domku nam jeszcze nie grzeja:no: chociaz zaczeli nam zawory wymieniac, ale na dworku niezle dzis. Ja jestem dzis tak umeczona ze szok. Moj M dostal w nocy telefon ze alarm w pracy ( 2.50 nad ranem:szok::szok::szok::szok:) i musial wstac i jechac. Przy okazji ten telefon obudzil mi Kubusia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Skonczylo sie na tym ze musialam go wziac do siebie i dospalismy jeszcze do 6, ale przez to ze mnie wyrwano w tak brutalny sposob ze snu jestem niewypoczeta i spiaca jak chol**:angry::eek:. Bylam dzis u lekarza bo znowu mam straszny kaszel i katar:sick:, ale mnie nie przyjeli bo nie maja juz wolnych miejsc do lekarza ( a bylam o 8 rano). Tak sie wku** to im powiedzialam ze jak dzwonie do rejestracji to nikt nie odbiera a przy dwojce dzieci ja nie moge przyjsc o 5 czy 6 i stanac w kolejce:angry: to mnie laskawie na jutro zarejestrowali bo nie moga tak dzien wczesniej ale ze ja z dziecmi to wyjatek zrobia - cos strasznego:wściekła/y:

No ja też Majce nie daje i nie dam tak do tego wieku, i ostatnio teściów uświadomiłam bo chcieli ją nakarmić jajecznicą z grzybami a ja nie pozwoliła ale byli zdziwieni i trochę chyba nawet oburzeni :no:

Moi tez tak maja jak powiem zeby czegos nie dawali to zaraz foch. Moja tesciowa to jeszcze sie obrazala jak lezalam w szpitalu zaraz po urodzeniu a ona mi napszynosila czekolad pomaranczy i obiad z fasola a ja jej powiedzialam ze tego mi jesc nie wolno bo karmie. Normalnie taka zla byla ze :szok:, ale mnie to rybka

Ta grzybica zrobila sie od wilgoci miedzy paluszkami............:confused:

AGATKA ja tez dopiero teraz sie dowiedzialam:zawstydzona/y: nigdy bym nie przypuszczala:no:

Ja bez codziennej miseczki płatków z jogurtem i kawy nigdzie się nie ruszam :no: śniadanie u mnie to podstawa. Potem mogę nie jeść cały dzien, ale rano muszę.....

Ja mam na odwrot rano tylko kawa, bo nic innego bym nie przelknela a sniadanie kolo poludnia albo dopiero obiad jem:baffled:

Idzie miś,żyrafa wielka,
lew grzywiasty,
mysz maleńka,
wszyscy razem z prezentami,
z najlepszymi życzeniami.
Bo to dzień radosny wielce
- masz o jeden roczek więcej!

MATEUSZKU wszystkiego naj z okazji 3 urodzinek:-):-)

Wszystkiego najlepszego dla Mateuszka, duzo duzo zdrowka,usmiechu na twarzy i powodzenia w przedszkolu...wielkie calusy

Iwonka rozne jets podejscie ludzi do tego tematu....,..tez juz sie spotkalam z takimi opiniami ze ktos podglada dziecko w brzuchu....:baffled: i ze jets to nie dopuszczalne..:baffled: ja tego nie rozumiem i w takie dyskusje z takim ludzi sie nie wdaje....:no:
USG robi sie po to zeby sprawdzic czy z dzieckime wsyztsko wporzadku a nie zeby go podgladac dla przyjemnosci, a ze popatrzenie na swojego malucha jest dla nas przyjemne to skutek uboczny. ;-)

reklama
Iwonka podczytalam te wasze majowki i ona z Irlandii jest.Moze na jakiejs wiosce mieszka bo co Irlandii to slyszalam przeciwne zdanie lekarzy tamtejszych bo tam tez mam kolezanke:-)Ale kazdy moze byc przeciw,w koncu jestesmy rozni i na szczescie zdania tez sa rozne.

Do góry