reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kobitki potrzebuję porady. Musze Ewce zrobic badanie kału. Jak wiadomo to nie jest tak jak z moczem, który się rano nasiusia i juz. Może któras wie jak przechować taki kał, jeżeli bym np. dzisiaj pobrała a jutro szła na badania.

reklama
Madziara - nie ma innego sposobu, tylko pojemnik dać do lodówki:-p. Te pojemniki na szczęście są szczelne. Może to mało apetyczne, ale tak to się robi.
A z tymi psimi kupami, to szkoda gadać:wściekła/y:. Pojemniki poustawiane, a jeszcze nikogo nie widziałam, żeby sprzątał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Dzień dobry po południu ;-) Dziś w nocy mały dał mi znowu ostro popalić, więc chodzę na rzęsach... Nie dam rady doczytać, bo sporo napisałyście... ale postaram sie już byc na bierząco.

Madziara Tak jak pisaly dziewczyny-lodowka:tak: Ale w nocy jest dosc zimno tak wiec mysle ze spokojnie mozesz trzymac za oknem na parapecie:tak:
Tak pisalyscie o tych sparzataniach ze dzis zrobilam prawie ze generalne porzadki:-p nawet z miotla wylecialam na podworko i tam zamiatalam:tak: :-D Zaraz znowu idziemy na dwor i chyba sobie po grabie trawnik:-p
Pisalam z moja mama ktora jak wiecie jest obecnie na urlopie w Egipcie i napiosala ze jest juz czarna jak murzyn bo taka super pogoda tam jest a od przejedzenia boli ja brzuch:-D
A te psie odchody to sa wszedzie:wściekła/y: :szok: :szok: :wściekła/y: :wściekła/y: powinno byc na kazane sprzatanie po swoim psie lub kara grzywny np.100zl:tak:
My juz po obiadku.Wczoraj gotowalam maly rosolek dla Van ktory zjadla oczywiscie z duuuza iloscia makaronu a dzis ugotowalam ziemniaki do tego i zjadla to jescze z lepszym apetytem.Trzy marchewki to bylo za malo dla niej:-D Ja tez resztke udka zjadlam sobie z ziemniakiem i polane rosolem:tak:

Oj u mnie też z porządkiem jak u was niby jest a go po chwili już nie widać,a panele to koszmar w całym mieszkaniu mam jeden mały dywan i koniec a przy psie to jeszcze gorzej.W marcu kupujemy dywan małemu bo mnie drażnią panele i jakieś zimne się wydają a Victor podłogowy jeszcze.
Teście gratis :-D:-D:-D:-D podoba mi się to stwierdzenie.
Ja po swojej suni sprzątam i muszę się pochwalić że ja wychowałam na całego.Jak powiem Rozii tu nie wolno to się nie załatwi i mogę po mieście biegać a ona czeka na pozwolenie.Ze sprzątaniem było kiepsko ale już się przyzwyczaiłam w końcu ja też chcę czyste chodniki.A zresztą ona musi mieć choć 3 źdźbła trawy aby się załatwić.

Ja na obiadek ugotowałam kapuśniak (odkąd nie karmię piersią, cały czas mam ochotę na kapustę kiszoną;-)).
Spacerek już zaliczyliśmy, pogoda super, aż chciało się chodzić. Przy okazji poplotkowałam z sąsiadką, która też spacerowała z 1,5 m-ca młodszą dzidzią.
Iwonka - nie szalej tak z tą miotłą, bo wpędzisz mnie w poczucie winy. Ja jeszcze nawet nie pozmywałam:zawstydzona/y:.
Pycha - super fotki:-)
Idę też coś posprzątać, ech...........:baffled::-p:eek:.

reklama
Dzien dobry, my tez juz po dlugim spacerku, pogoda super. Erik pobawil sie z nowo poznanym kolega Grzesiem, a ja wypilam duze mleko z kawa:tak: ;-) :laugh2: :laugh2: Fajnie, przynajmniej moznabylo pogawedzic w swoim jezyku:tak:
U mnie dzis obiadek ugotowal maz. Caly czas on okupuje komputer, wiec nie mam nawet szans zeby cos napisac:wściekła/y: :wściekła/y:
Pycha fajne fotki!
U nas niesprzatanie po psach jest karalne, dlatego raczej dziecko na "mine" nie wejdzie,a tym bardziej nie wezmie do buzi:tak:
Dzisiaj moj wynik -11kg:tak:

Do góry