reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
czesc dziewczyny...jak tam wieczorek minol?

Iwonka....ja tez sie caly czas zastanawiam kiedy bedzie ten odpowedni moment na drugiego dzidziusia i sama nie wiem:confused: :confused: Jak wypala plany z moja dalsza edukacja , albo jak sie troche przeciagnom to mam 4 lata wyjete.Patrys bedzie mial wtedy prawie 6:szok: :szok: :szok:

No i jeszcze jedna sprawa. Przestaliśmy uważać więc kto wie może to u mnie pojawi sie ciążowy suwaczek:tak:. Muszę się przyznac że im dłużej myślałam o robieniu kolejnego potomka tym miałam większy mętlik w głowie . Tyle samo argumentów za co przeciw. Teraz , nawet jeśli ( kto wie) jestem w ciąży, sytuacja nie wygląda klarowniej. Jedno wiem na pewno zawsze chciałam mieć więcej jak jedno dziecko a skoro juz siedzę w domu to za jednym zamachem odchowam sobie dwójkę. Będę też jeszcze na tyle młoda żeby wrócić do pracy, jak tylko dzieci nie będą wymagały ciągłej opieki ( tak przynajmniej się łudzę)Poważny minus to taki że tato jak i Łukasz późno wracają do domu a dalsza rodzina mieszka w promieniu stu km. Mieszkam też na osiedlu domków jednorodzinnych na peryferiach miasta i wszędzie mam daleko .z dwójką maluchów poruszanie się będzie utrudnione. Prawo jazdy mam ale już nie pamiętam jak się jeżdzi więc tym bardziej z moimi dziecmi do samochodu bym nie wsiadła. Mimo to wiem że dam radę bo nie bedę miała wyjścia , co najwyżej będę wam się tu trochę wypłakiwała jak to jest mi ciężko:-p
Idę spać dobranoc

nikita fajnie ze wpadlas i ze wszystko dobrze u was.Gratki dla corenki!Zycze ci duzo sily i cierpliwosci.Dwa miechy szybko zleci:tak:;-);-):-)
Joanna@ No wlasnie,6 latek i male beby:confused:Jedno do szkoly a drugie przy cycu:-D:-D:-D Ale na serio nie ma sie z czego smiac:no:To trzeba dobrze wszystko przemyslec zeby to byl ten odpowiedni moment:tak::happy::elvis::nerd:

Moja corka dostala jakiejs wysypki:confused::confused::confused: Ma ja na ramieniu i pod pacha.Jest taka grubsza jak kasza i bardzo widoczna po wzgledem wielkosci krostki.Nie wiem co to moze byc,rano ja obejrze a jak cos to do lekarza pojde:dry:
Ciagle o tej sepsie glosno az mnie ciarki przechodza.................
Zmykam spac
Dobranoc

Witam!

Novaczka - tak karmię, ale mały dostaje też kaszkę na kolację. Ja wiem, że dzieci na cycu częściej się budzą w nocy, ale Natek potrafi spać budząc się w nocy tylko dwa razy. Po prostu ostatnio te nocki są strasznie kiepskie i zastanawiam się dlaczego... Może zęby? Jeśli tak, to jest nadzieja, że zacznie więcej sypiać znowu.

Leika to może też być dużo wrażeń w ciągu dnia i później śni mu się to wszystko.A i życzę bardziej przespanych nocek.

Witam
U nas dzisiaj pobudka była o 5.30:szok::szok::szok:. Mały ładnie śpi w nocy pomimo choroby i napuchniętego dziąsła (wczoraj znalazłam-ma nawet takiego krwiaka:-(), ale niestety wcześnie wstaje:-p. A od rana już tak szaleje, że nogi mnie bolą od latania za nim:wściekła/y:.
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczków, które ruszyły w świat na nóżkach:-). A tym mamusiom, które czekają na pierwsze kroki - cieszcie się, bo nie wiecie jak wam dobrze;-):tak::-D.
Nikita - super, że u was wszystko dobrze:-). Dwa miesiące szybko zlecą i będziesz miała swoją kruszynkę:tak:(aż ci zazdroszczę:cool2:).
Joanna - 6 lat to dobra różnica wieku, to starsze nie jest już zazdrosne i dużo pomoże:tak:
Cloe - powodzenia w staraniach:-), tak naprawdę, to nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko, więc lepiej się nie zastanawiać, nie szukać za i przeciw.
Novaczka - moja szefowa ma dziecko w wieku przedszkolnym, ale ma też mamę niepracującą i zawsze miała z kim zostawiać dziecko, więc nie wie, jak to jest liczyć tylko na siebie. A poza tym niedawno się rozwiodła i kole ją w oczy szczęście innych;-):-D:-p. Super, że tatuś się spisał, oby tak dalej:tak:. U nas usypianie też należy do taty (co prawda usypianie to za dużo powiedziane, bo tylko kładziemy Kubę, a on zasypia sam;-).

Dzień dobry drogie mamuśki :-)
U nas starania dzidziowe mają się zacząć na wakacjach, czyli na początku lipca. Ciekawam, co z tego wyniknie (nie wspominając o tym, że jedziemy z dwójką dzieci - Maksiem i pierwszym synem mojego męża, Maćkiem, więc okazji możemy nie mieć zbyt wielu ;-) ). Tak sobie wyliczyłam, że gdyby drugie bobo miało urodzić się na wiosnę, to będzie "wygodnie" ze względu na pogodę (z Maksiem chodziłam z wielkim brzuchalem w największe upały, dziękuję bardzo), poza tym będę jeszcze swobodnie mogła pojechac w grudniu na Święta do Wawy, a latem z kilkumiesiecznym bobaskiem będzie można ruszyć nad morze. No, zobaczymy czy się uda.

Cloe, kochana to dopóki masz jeszcze czas, pojeździj autem trochę, żeby sobie przypomnieć. Może kilka lekcji z instruktorem jazdy? Zawsze to lepiej niż np. denerwujący się mąż lub inna osoba z rodziny ;-) A później będzie Ci o niebo wygodniej!

reklama
A my narazie dzidziusia niet.To znaczy narazie:-)bo następny będzie ale za jakieś 3 latka:yes:może ciut szybciej to się jeszcze okarze.

Cloe dobrze radzi Ola wykup pare jazd i poćwicz i będzie cacy.Wiadomo,że wprawa jest jak się jeździ a jak nie to niby z kąd ma być.

Do góry