reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

No tak samolocik może być różnie.Nie ma to jak babcie myślą,że są najmądrzejsze ale taka już ich natura.Dobrze,że jest wszystko oki.

reklama
Otoz to, na szczescie szwagierka, z ktora bedziemy mieszkac powiedziala, ze mi pomoze okielznac babcie jak bedzie za bardzo sie wtracac ;)

Zostalo mi 1- 1,5 miesiaca bycia jeszcze w kraju a juz mi gula w gardle rosnie jak ja sobie tam poradze itd.

shady taka duza przeprowadzka to naprawde coś my jak wyjezdzalismy to bralam tylko kilka łaszków a reszte powoli dokupywalismy noi z kolejnymi odwiedzinami dowozilam najlepsze zabawki itp :))) gorzej bedzie jak zechcemy wrocic do pl wtedy to bedzie worzenia :)) ale kiedy to bedzie

Kasiula bylas o tyle w dobrej sytuacji, ze 2 godziny samolotem i bylas w Polsce. Ja nie bede miala takiej mozliwosci :-):-) wiec musze maksymalnie duzo zabraz ze soba, czesc wyslac z babcia jak teraz bedzie wracac do LA, czesc powysylam droga morska no i reszta ze soba....rany jak baba z bazaru bede obladowana. Pocieszam sie, ze nie tylko ja., wiekszosc ludzi lecacych za ocean ma bagazy jak by na inna planete sie wybierali hhihihi

Shady witaj i nie martw się babcią- one nic tylko zrzędzą i uważają ze wiele więcej od nas wiedzą a tak naprawdę to nawet ostatnio oglądałam w tv program aby nie słuchać niektórych porad osób starszych bo te porady mogą dziecku zaszkodzić. Ja to na początku ustawiłam teściową i mamę zeby mi się nie wtrącały w wychowywanie dzieci:-D
Ola.K owocnego pisania ale i tak się za bardzo nie staraj bo te mniej staranne prace to zawsze najlepsze:-DJa dzięki Bogu mam to za sobą i więcej bym nie chciała- do dziś pamiętam ten stres i lenistwo bo mi się nie chciało pisać:laugh2:
Sikoreczka przykro mi z powodu babci i uważam że jeśli byłaś związan z babcią to powinniście jechać ale jeśli nie to wystarczy jak mąż pojedzie
Ewcia dobrze masz, nie dość ze pracy nie dużo to jeszcze koleżanki wyręczą;-):-D

Sikoreczka przyjmij kondolencje... ja tez uważam że na pogrzeb z tak małymi dzieciaczkami to ni enajlepszy pomysł, ale zrobis zjak uważasz, z drugiej strony możesz iśc u siebi edo kościółka się pomodlic albo nawet w domku... to też sie liczy... a rodzina na pewno zrozumie Cie...

Iwona.c oj tak teraz zmusi byc dziewczynka, a za wcześnie to chyba tylko dlatego że ja po cc jestem a to trzba ze 2 latka dla bezpieczeństwa poczekać, także starnka dopiero od nastepnych wakacji... a tak w ogóle to jak ja bym potem na spacer z dwoma wózkami szła???

Shady powodzenia w przeprowadzce, ale to musi być ekscytujące taka wyprawa za ocean, no i oczywiście duża zmiana w życiu.. powodzenia...

Elisabeth dzieki, ja sie bardzo ciesze, ze jade, cale zycie o tym marzylam, ale jednoczesnie sie boje.
Jak wyprowadzimy sie na swoje to bede wiedziala, ze znow jestem u siebie i znow mam kontrole nad wlasnym zyciem

A ja zajadam teraz zupkę którą zrobiła teściowa:-DOgólnie to już drugi dzień obiadu nie gotuję bo teściowa robi i mówi po co ja będę gotować to mam czas co innego porobić:tak:
A tym naszym chłopom to by się nieraz jakiś porządny kopniak w tyłeczek przydał;-)Ich trzeba zawsze o wszystkim uświadamiać, nam się obrywa a potem jeszcze trzeba im tłumaczyć dlaczego mają przepraszać. Tacy już są a my i tak ich kochamy:-DNajgorsze że my musimy wszystko mieć na głowie i czasem też się wkurzamy ale musimy się opanować a oni jak nie mają na kim to na nas się wyżyją:laugh2:
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: niestety tak jest!
A ja wolę żeby mi teściowa nie gotowała bo jadłam u niej trzy obiady i po każdym miała rewolucję z żołądkiem :tak:.

Kurcze ale nam spadło:-( Zmarła babcia mojego męża:-( Długo już chorowała i wszyscy się spodziewali że odejdzie ale... Teraz mam od wszystkich telefony czy jadę z dziecmi? Z jednej strony pasowałby byc z mężem ale z drugiej jechac z katowic do poznania pociągiem poto żeby i tak na pogrzeb nie iśc? Bo myślę że oni są trochę mali. Nic mój wróci z pracy to musimy się jakoś dogadac:-:)confused:

Bardzo mi przykro :-(. Jak Ponad rok temu zmarł dziadek Mariusza to poszliśmy sami a Majka pojechała do mojej mamy, bo stwierdziłam że jest za mała i chciałam sobie zaoszczędzić tego co tu któraś z Was ( :zawstydzona/y:przepraszam zapomniałam która ) napisała czyli biegania za córcią.

Otoz to, na szczescie szwagierka, z ktora bedziemy mieszkac powiedziala, ze mi pomoze okielznac babcie jak bedzie za bardzo sie wtracac ;)

Och, też by mi się przydała taka szwagierka :tak::tak:

No ładnie, ładnie a ciekawe od kogo dziecko takie rzeczy słyszy???he he:-D:-D:-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: aż wstyd się przyznać od kogo:cool2::laugh2: muszę zacząć uważać na to co mówię :tak::zawstydzona/y:

A my czekamy na moją mamę bo Mariusz po nią pojechała i zaraz powinni być, fajnie bo się okazało że mężuś musi jeszcze skoczyć na 1,5 h na robotę więc bedziemy same a to zawsze lepiej się gada :tak:;-)bez obcego z boku ;-):laugh2:

reklama
Do góry