reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam!
Ja miałam kolejna ciężką noc... Kubus częśto się budził...ale za to spaliśmy do 9ej:-)
Jutro zapisałam go do lekarza, bo coś chyba ma z prawym uszkiem, taka ciemna wosowina mu się tam zebrała i nie pozwala sie dotknąć, mam nadzieję, ze to nic groźnego, bo chcemy na tydzień do teściów jechać.
Ja już posprzątałąm, podłogi pomyłam, bo po południu koleżanka do Kubusia przychodzi;-)
A u nas jest słoneczna pogoda... super, od razu chce się żyć...

Jak on zniesie moją nieobecność przez kilka dni gdy trzeba będzie pójść do szpitala urodzić drugą dzidzię? :eek:
OlaK Ty teraz o tym nie myśl, bo masz jeszcze czas:tak:, teraz musisz być całkiem wyluzowana, bo masz malusieńką istotke pod serduszkiem i takie stresy nie sa jej potrzebne, a za 9 m-cy synek wszystkop zrozumie i da sobie rade;-)
No i w końcu suwaczek sie pojawił... super!!!
Pisałaś że macie konflikt... my tez mamy, ale w szpitalu leżałam krótko, a dostawałąś immunoglobulinę?

Ania138- niezła przygoda z tymi butelkami, to ja Ci opoweim coś innego...
dla małego zawsze przegotowujemy wode w garnku, tak żeby potem jak już jest głodny nie gotowac nie studzić tylko lekko podgrzać, bo szybciej... no i któregos wieczora, mąż dawał Kubie mleczko ok godz. 23ej i wtedy wstawił w garnku wode żeby się zagotowała, przyszedł go nakarmić i połozył sie spać. Kubuś na następne karmienei obudził się o godz 4ej w nocy, mąż poszedł do kuchni, a tam się woda w garnku gotuje:-D, ta która o 23ej wstawił... dobrze że było jej całkiem sporo, i była przykryta pokrywką, bo kuchnia poszłaby z dymem, a dotego było to w nocy jak spaliśmy także mogło skończyć się to tragicznie... dodam, że w garnku było już tej wody tylko na dnie, prawei całą się wygotował...
No troche napisałam, ale mam nadzieję ze wiadomo o co chodzi...

Novaczka- oj Twoj adoba to chyba powinna trwać 48 godzin;-):-), podziwiam, ale cały czas nie wiem, kiedy Ty na to czas znajdujesz???

A co to Iwonki.c jeszcze nie było??? Oj nie ładnie , nie łanie!!!!:-) (no chyba że przeoczyłam?)

reklama
Elisabeth, nasz "konflikt" grup krwi nie jest konfliktem Rh, tylko tak mi tłumaczono, że jak matka ma 0 a ojciec AB (oraz chyba A, nie pamiętam) to właśnie tak moze być że dzidzia ma wysoką bilirubinę, nie wiem z czego to wynika.... no ale tak właśnie u nas było. Maksiulek już nawet wypisany do domu po fototerapii był krótko mówiąc pomarańczowy ;-)
Pierwszy syn mojego męża spędził pod lampami aż 5 dób, a Maks "tylko" 3.

siemmanko,,
U mnie to samo co codziennie,,cyzli rano [płacz,potem Matus mowi papa narazie mamuiu,,a ja w pracy..no ic lay dzien..
Zrobiłam soie zkaupki dzisiaj,obiadek gotuje,zaraz po Matka skocze....
Ale mnie dzsiaj głowa boli, nie piłam kawy,rano jeden lyk,teraz tez nie pije,,ale jak sie jej napije,to moze przestanie,,
wogóle to zspałam dzisja,he,,wstałam o7 a mialam o 6:30sama sie obudzialm,bo zegarek nie dzwonil,bo padla mi bateryjka w nim,,,-kurcze dobrze,ze nie zaspałam,bo wstyd by był...

taa pocyztałam i komu co?????:confused::confused:mam pisac,,no kurcze....

Co do ciązy ,ja posżłam jak byłam w 7 tygodniu,,niby od 6 juz ladnie na USG widac(taks łyszałam)...
Ania31 to bierz witamkinki,,,bedzie lepiej dizeki nim...
Ania138ja tez przypaliłam butelke,jak ja wygotowywałam,hehe,cąła do garnka mi sie przykleiła,no i posżlo z garnkiem w smieci...ach to wszystko wina TV...
Czarna83 wstaw sobie suwaczki kkbietko,,,powodoznka w Urzedach...

Pozdrawiam was kobiałeczki,lece po d:-)ziecie...

Ola - to jest tzw konflikt grup głównych. Nie tak czesty jak konflikt RH, ale też poważny, dobrze, że jesteś pod dobrą opieką lekarza, ty i dziecko.

Ewciu - niedługo wsiąkniesz w tą rutynę. Ale generalnie to praca Ci się podoba?

Jutro jedziemy obejrzeć kolejne domy... Znów pół dnia w aucie spędzimy...

Ewciu ja nie pislam o badaniu USG bo na takim jeszcze nie bylam.Bylam na zwyklej wizycie ginekologocznej.A z tym zasapniem to rzeczywiscie zeby pani nauczycielka sie spoznila:szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Az z ciekawosci wzielam ksiazek telefoniczna i zadzwonilam do trzech ginekologow z pytaniem Czy jest pan wstanie stwierdzic ciaze po przez zwykle badanie ginekologiczne,gdy spoznia mi sie kilka dni @ ????
Odpowiedz byla taka: Raczej jest to nie mozliwe,Zalecenia: ciazowy test domowy,badanie beta hcg krwi lub USG a we wczesnej ciazy to przezpochwowe badanie USG bo zwykle moze jeszcze nie wykryc.

iwonka2006 - to normalne. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to zrób betE HCG z krwii, to badanie jednoznacznie stwierdzi czy jesteś w ciązy czy nie.
Ale moim zdaniem nie masz co się denerwować, za 1,5 tyg na USG będzie już widać dzidzię z bijącym serduszkiem :)

reklama
Leika ja wiem tylko chcialalm wyrazic swoje obeznanie w tej sprawie.Powodzenia w szukabiu domu? No wlasnie a wy kupujecie juz gotowy dom czy sama ziemie?

Do góry