reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam
Witam Nowe mamusie
Ania138 Dawidek prześliczny oglądalismy zdjecia z moim synkiem ale mowi fajny
U mnie dzis pada że brrrrr
Pozdrawiam mamusie

reklama
Dzień dobry.
Witam nowe mamy na naszym forum.
Ale wczoraj miałam nerwa, M miał urodziny i myślałam że będzie cisza i spokuj, posiedzimy sami sobie i już o 18:30 teść walną w okno że zaraz przyjdą :szok::angry:, kur*** od piątku łażą co chwilę że spokoju nie ma, znowu musimy zakluczać drzwi bo włażą jak do siebie :angry::angry: i jeszcze im mało, przyszli po godzinie :wściekła/y: przez co nie wykąpałam małego i wogóle to cały wieczór był już do dupy. jeszcze teść zaczął wyzywać na teściową że M musiał mu przypomnieć że tu są dzieci :szok::no:. No tragedia. A jeszcze za nim przyszli to M dostał joby, bo jeszcze w ciąży prosiłam go żeby w urodziny wziął kawę ciasto i wyjątkowo poszedł sam do nich, bo ja się nie za bardzo czuję. No ale prosić a doprosić sie to duża różnica.

A tak poza tym to u nas super. Widziałam że rozmawiałyście o wadze, ja też się pochwalę, przy 168 cm przed ciążą ważyłam 44 - 46 kg, nigdy więcej nie że nie chciałam. A teraz to nie wiem.

Pogoda dzisiaj :dry:, deszcz i zimno, siedzimy w domku.

A wiecie co? jak mój mąz wróci w nastepnym tygodniu a będzie już w środe, bo sobote organizujemy roczek Kubusiowi, to zaczniemy rozmowy na temat następnego dzidziusia... musimy roważyć wszystkie za i przeciw i ... może zaczniemy dziłać...

To super!!!!!! :-D:-D:-D

Ania wiemz e wszyscy ci to pewnie mowi ale ja sie tez nie powstrzymam i musze..... Dwidek jest przesliczny i kochaniutki, nie moge sie na niego napatrzec...matkko jaki on piekny..:laugh2: jak tak patrze na niego to tak strasznie chcialbym miec takiego maluszka w domku.....:sorry2:
Ależ ja nie mam ci przeciwko :zawstydzona/y:, w tym przypadku nie obowiązuje zasada co za dużo to nie zdrowo ;-):-D:-D:zawstydzona/y::cool2:

Iwonko moglam oddac Macka od wrzesnia bo sie kwalifikuje bez zadnych problemow(rocznikowo ma 3 lata), ale nie chcialam z dwoch powodow:
1 -moglby czuc sie odrzucony po okolo miesiacu (Grzes urodzil sie pod koniec lipca) Maciek poszedlby do przedszkola -mogl sobie pomyslec, ze pojawil sie dzidzius i nie jest juz potrzebny;
2 -przynosilby rozne infekcje, a przy takim malenstwie, to nawet katarek bywa niebezpieczny.
Dlatego, mam nadzieje dac go do przedszkola na poczatku roku, no chyba,ze by sie trafilo wczesniej (u nas nie ma miejsc w przedszkolach i sa kolejki:baffled:). Najwazniejsze dla mnie, zeby Grzes skonczyl 3 miesiace (wtedy mozna juz podawac panadol itp.), a juz najlepiej, gdyby skonczyl pol roku -ale nie wiem czy wytrzymam;-)

ANIA bardzo ci wspolczuje takich tesciow:no: czy oni nie rozumieja ze kobieta zaraz po porodzie to potrzebuje spokoju i ciszy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nie denerwuj sie kochana i trzymaj sie:tak:

ASIULINKA wedlug mnie podjelas sluszna decyzje:tak:. Starszy syn moglby sie poczuc odrzucony - a ty dasz sobie rade:tak::-)

J tez myslalam by oddac Emilke do prywatnego perzedszkola bo do panstwowego poki siedze w domu to nie ma szans by ja gdzies w okolicach przyjeli i znalazlam prywatne dla dzieci od 1 do 4 lat .........no ale cena 700-900 zł:szok: do tego musialabym ja jeszcze zaszcepic na pneumokoki bo do tej pory jej nie szczepilam .............. no i odpuscilam sobie wreszcie temat.............wole sie pomeczyc...........zreszta jak wroce do pracy w szkole to moja pensja ledwo starczy na oplaty w zlobku i przedszkolu..................:zawstydzona/y::-(

dzien dobry

ufff chyba z pół godziny nadrabiałam :-)

witam wszystkie nowe mamusie, ktore do nas dołączyły :-):-):-)

aniu Dawidek jest przesłodki, ja chyba tez zacznę rozmowy na temat rodzeństwa dla Majci :-)

a my po weselu, było fajnie, wytańczyłam sie :-) i pojadłam :no: alkohol lał sie strumieniami, a my mielismy taki dzień, że nic nas nie wzięło, więc na drugi dzień żadnego kaca :happy: bylismy trochę na poprawinach, ale potem żałowałam, bo mielismy w planach jechac na żużel, a na poprawinach było smutno, a na żuzlu super, bo nasza druzyna awansowała do ekstraligi i tam dopiero była zabawa,

sewa musimy sie wspierac w odchudzaniu, bo ja mam 173cm i waże 70,5kg to prawie jak ty i tez mi ta waga nie odpowiada i chciałabym 65

reklama
Iwonko moglam oddac Macka od wrzesnia bo sie kwalifikuje bez zadnych problemow(rocznikowo ma 3 lata), ale nie chcialam z dwoch powodow:
1 -moglby czuc sie odrzucony po okolo miesiacu (Grzes urodzil sie pod koniec lipca) Maciek poszedlby do przedszkola -mogl sobie pomyslec, ze pojawil sie dzidzius i nie jest juz potrzebny;
2 -przynosilby rozne infekcje, a przy takim malenstwie, to nawet katarek bywa niebezpieczny.
Dlatego, mam nadzieje dac go do przedszkola na poczatku roku, no chyba,ze by sie trafilo wczesniej (u nas nie ma miejsc w przedszkolach i sa kolejki:baffled:). Najwazniejsze dla mnie, zeby Grzes skonczyl 3 miesiace (wtedy mozna juz podawac panadol itp.), a juz najlepiej, gdyby skonczyl pol roku -ale nie wiem czy wytrzymam;-)

Ja z tych samych powodów nie posłałam Majki do przedszkola, bała się że poczuje sie odrzucona przez nas, spróbuję ja zapisać na wiosnę :tak:

ANIA bardzo ci wspolczuje takich tesciow:no: czy oni nie rozumieja ze kobieta zaraz po porodzie to potrzebuje spokoju i ciszy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nie denerwuj sie kochana i trzymaj sie:tak:
No niby dorośli ludzie, a teściowa po trzech porodach to sama powinna wiedzieć, ale mi się wydaje że ona sobie teraz odbija sobie na mnie za siebie, bo z opowieści wynika że jej teściowa zachowywała się dokładnie tak samo.

Pycha super że impreza sie udała nie ma to ja się porządnie wybawić, też bym chciała.

Do góry