reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Tak sądziłam że tu dzisiaj tylko echo :-(

Właśnie przeczytałam na stronie dzieci.lunar.pl że syrop tylko przy suchym kaszlu a on słychać że coś odkaszluje czyli "mokry"

Krople już nalazłam Nasivin 0,01%, mama mi kupi o przywiezie około 15 dopiero ale M będzie jeszcze później :dry:

Kupiłam też wczoraj Cebionmulti i mu daję 3 kropelki.

Poprzednio dawałam mu też Calcium, teraz też bym dała tylko nie mogę sobie przypomnieć jaką dawkę :-(, a na ulotce jest napisane że dopiero dzieciom od roku można podawać :confused:

reklama
ania138 - calcium w syropku dla dzieci możesz podawać 2,5 ml (czyli pół łyżeczki) a co do syropku na kaszel... to nie wiem, co daje się takim maluszkom, musiałabyś zapytać w aptece... może homeopatyczny drosetoux? Natek nie pił dotąd takich syropów więc nie doradzę...

Ten drosetux ma napisane że dzieci do 5 lat pół łyżeczki no i syropek prawoślazowy nam zawsze lekarka przepisywała jak Adrianek był mały, Madzia też go brała nim pół roczku skończyła. A masz sól fizjologiczną? Jak tak to po kropelce do każdej dziurki i potem małego położyc na brzuszek. Gluty same wylecą :tak:

Ania138 ja tez mam drosetux dla małego,,no i antybiotyk tez mam,,w razie wu miz został,,,ale on tylko na recepte,,takzeee nie d arady

a na kaszelek mokry i suchy mam ambrosol,ale to chyba tez an recepte i od 1 roku,,,

zawsze robia syropki dla dzieic od rkou,a co z maluskzami,a,chhh

Drosetoux mam ale boję się go dać bo Maja miała uczulenie po nim.

To dam mu Calcuim tak ja Leika napisała i Marimer tak jak Sikoreczka i będzie leczenie jak ostatnio.

Dziękuję dziewczyny, dobrze że Was mam.
Bo jak kogoś potrzeba to chłopa nigdy nie ma a Wy zawsze jesteście :happy2:

Ania138 ja tez mam drosetux dla małego,,no i antybiotyk tez mam,,w razie wu miz został,,,ale on tylko na recepte,,takzeee nie d arady

a na kaszelek mokry i suchy mam ambrosol,ale to chyba tez an recepte i od 1 roku,,,

zawsze robia syropki dla dzieic od rkou,a co z maluskzami,a,chhh

Ja mam 2 antybiotyki w domowej apteczce :cool2:, ale cicho.

Ile razy dziennie to Calcium? 2 czy 3 ?

Ja Madzi daję teraz trzy razy, ale Dawidkowi to chyba dwa razy wystarczy. Myślę że ty mogłabyś jakiś rutinoscorbin łykac to mu w mleczku więcej wit c podasz.
A ja chyba zbiorę moje chorowitki na spacerek. Nie gorączkują a na dworze słonko i 10 stopni to mogę ich powietrzyc. Do póżniej ;-)

U mnie zmiana planów, zawiozłam dziewczynki, i wróciłam do domu sprzątac ale najpierw kawusia przed kompem, potem z mężem razem na zakupki pojedziemy.
PYCHA- gratulacje, strasznie Ci zazdroszczę, staram się i staram i narazie nic z tego.
No dobra lecę poczytac dalej BB, i do roboty.
Narazie papa

reklama
ania138 - jeśli to przeziebienie i wygląda na wirusowe, to zostałabym przy vit C w kropelkach, calcium w syropku i euphoribium do noska (jest lepszy niz sama sól morska, a homeopatyczny i można go nawet noworodkom dawać). Jeśli mały brzydko kaszle, to warto byłoby aby jednak osłuchał go lekarz... nie ma u Was jakiejś przychodni na dyżurze?

Do góry