reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Cześć Dziewczyny
Wstąpiłam do Was chyba tylko na troszkę, mam dużo dzisiaj na głowie....
Jaśminka jeszcze biega w piżamie i pertraktuje ze mn ą czy może dzisiaj się nie myć...
Dawidkowi zrobiłam inhalacje i teraz zasnął mój maluszek. Kurcze boję się że na płucka mu to pójdzie.
Ewcia - martwi mnie ten Twój synek, może faktycznie lepiej idź do prywatnego lekarza. Ta Służba Zdrowia jest okropna!!! Pisz co synkowi jest jak będziesz już wiedziała. Przesyłam dobre fluidy i dla Mata i dla Ciebie.:tak:

reklama
attachment.php

attachment.php

Wybaczcie ze nie kolorowo - jestem tradycjonalistka ;)

attachment.php

attachment.php

Wybaczcie ze nie kolorowo - jestem tradycjonalistka ;)
Coś te linki nie działają:no:.
My po wizycie:wściekła/y::wściekła/y:,dama stwierdziła,że to z jedzenia a nie od mleka,bo przecież tyla pił Isomil a ono jest przeciwalergiczne:szok:(a soja jest silnym alergenem:baffled:) ii nie wiadomo czy będzie mu Nutramigen smakował:confused:.To z łachą wypisała Bebilon Pepti 2 i Ketotifen,ale prędzej od Olka coś załapał co go uczula:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.I weź człowieku bądź mądry:confused::baffled:?

Jasmina, dobra ta Twoja córcia ;-). Ja bym chyba zmiękła i pozwoliła jej się nie myć :-D. Pamiętając o tym, że: Częste mycie skraca życie, bo skóra się ściera i człowiek umiera :-p.
Iwona, Wam też zdrówka życzymy i uściski ślemy.
Co to znowu jest, że tyle chorób sie przypałętało :confused:. Niech już przyjdzie wiosna, może wtedy będzie spokój.
Oliwiana zjadła zupkę, jeszcze biega po mieszkaniu, ale pewnie za godzinkę już odleci, bo dzisiaj długo nie spała, tylko do 8 :sorry2:.
A przed chwilą wredota rozwaliła nocnik i wymyśliła dla niego nowe zastosowanie:

a mój Grzesio jeszcze śpi.:szok: Jestem w szoku! Śpi już ponad godzinę. A zawsze to koło 40 min.:tak:

Cara śliczny synek. A tych drugich zdjęć, też, tak jak Marta, nie widzę.

Ewcia może faktycznie idź z nim prywatnie. Może dobrze przynajmniej go przebada.:tak: A u Ciebie, to i tak nie tak drogo. Ja jak ostatnio "wołałam" lekarza, to zapłaciłam 70 zł za wizytę.

Inna córa śliczna i jaka poukładana i pomysłowa.:-)

Iwona jeszcze raz dużo zdrówka dla Was.

Inna - he he he:-D, mój mąż tek tak mówi o tym myciu... no nic oczu może nie umyć ale żeby musi i koniec.
Marta - a ten Ketotifen to na co go przepisała? Pytam bo Dawidek też go ma prawie dożywotnio przepisany.

A moja pomocnica Jasminka przygotowuje pranie do rozwieszenia:-)

Cara, ja też tych drugich zdjęć nie widzę :no:.
Idę się zająć trochę tym moim pomysłowym Dobromirem, bo coś za cicho siedzi w swoim pokoju...

reklama
jasminka,od alergii ale się zdziwiłam bo dla synka sąsiadki(3,5 m-ca) to na krosty od skazy Elocom przepisała a nam tylko to:confused:?
Co to jest lek Ketotifen i w jakim celu się go stosuje
Ketotifen jest lekiem przeciwhistaminowym, działającym antagonistycznie w stosunku do receptora histaminowego H1. Lek działa hamująco na komórki biorące udział w reakcji zapalnej, zmniejsza nadreaktywność oskrzeli i zapobiega napadom duszności u osób chorych na astmę.
Ketotifen stosuje się w:

• zapobieganiu astmie oskrzelowej;
  • objawowym leczeniu chorób alergicznych, w tym w zapaleniu błony śluzowej nosa i zapaleniu spojówek.
Ketotifen należy stosować systematycznie – pełne działanie leku występuje po kilku tygodniach przyjmowania.
Uwaga: Lek nie jest skuteczny w leczeniu ostrej reakcji alergicznej oraz napadów duszności w przebiegu astmy.

Zanim zastosuje się lek Ketotifen
Nie należy stosować leku Ketotifen, jeśli:

• występuje nadwrażliwość na ketotifen, pochodne kwasu benzoesowego lub inne składniki leku;
  • jednocześnie stosuje się doustne leki przeciwcukrzycowe.
Zachować szczególną ostrożność stosując Ketotifen

• W początkowym okresie leczenia ketotifenem nie należy nagle przerywać podawania dotychczas stosowanych leków przeciwastmatycznych, szczególnie kortykosteroidów, ponieważ może wystąpić niewydolność nadnerczy. Dlatego też zaleca się, aby w czasie stosowania ketotifenu, kortykosteroidy odstawiać stopniowo, przez dłuższy czas.
  • Podczas stosowania ketotifenu należy zachować ostrożność ze względu na możliwość wystąpienia drgawek.
  • W przypadku wystąpienia zakażenia bakteryjnego podczas stosowania ketotifenu, lekarz może zalecić dodatkowe leczenie przeciwbakteryjne.

Do góry