Macie pomysly na szybkie i mega prosste obiady>
bo w przyszlym tyg chyba bede musiala sama wszystko robic :-/...
A naprawde nie umiem
Ja też nie grzeszę talentem kulinarnym, ale bez problemu robię te wszystkie "POMYSŁY NA" itp. Kupujesz sobie taki "POMYSŁ NA", z tyłu masz napisane co potrzeba do przyrządzenia, instrukcję też masz i luzik. A jeden z najprostszych obiadów, jakie ja umiem robić to ryż z warzywami - gotujesz ryż, odcedzasz,odstawiasz na bok, następnie gotujesz warzywka z mrożonki (tzn. mozna w tym samym czasie i to, i to gotować;-)), <ja zazwyczaj kupuję jakąś mieszankę warzywną 6-cio lub 7-mio składnikową>, jak się ugotują, odcedzasz, odstawiasz na bok ;-). Bierzesz 2 lub 3 kiełbaski śląskie, kroisz w kosteczkę (lub jaki tam kształt wolisz), na patelnię nalewasz troszkę oleju (naprawdę troszkę), najpierw podsmażasz kiełbaskę, na to wrzucasz warzywa i mieszasz wszystko i na to wrzucasz ryż i tak chwilę pichcisz, mieszając, żeby się nie poprzypalało czy coś. Aha, jeszcze trzeba przyprawić - ja zawsze daję zioła prowansalskie, a ile to zależy od Twojego smaku.
- kiełbaska nie jest obowiązkowa, jak ktoś nie lubi ;-)
-najlepsiejsza do tego jest patelnia z wysokimi ściankami, to ma swoją nazwę, ale ze łba mi wyleciała

-no i na małym ogniu najlepiej to pichcić, ja mam elektryczną płytę i daję na 2 stopień
Ptaszynko, żebyś tylko nie zbierała tych cytatów tak jak ja wczoraj wieczorowo-nocną porą