reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

bodzia chcesz harolda poczytać? Wpadaj na wózku Lolka bo u mnie wszystkie częsci się kurza na półce w dużym pokoju. tylko ostatnia jest wczytywana przed snem jeszcze:tak:;-);-)
A mnie chodzi własnie o ostanią:blink:
Małżowi truje,że jak chce mi fajowy prezent zrobić to niech mi wszystkie części zakupi;-)
A jak ona się właściwie nazywa???
"Harry P. i....."?????

reklama
Ja Grzesia uśpiłam, Macio konczy dokładkę zupy pomidorowej. A ja siedzę z kawką.:-)

Wracając do przedszkola/żłobka, to też Maciusia nie posyłałam, bo siedziałam w domu, ale jak będzie z Grzesiem, to nie wiem czy nie wyślę go do żłobka, bo trochę chce mi się do pracy, między ludzi.:sorry2: Choc pewnie będą problemy, bo miejsca ograniczone i wyż demograficzny.:baffled:

Inna zawsze możesz powiedzieć, że gołąbki odfrunęły.:-D:-D:-D

Witam się z Wszystkimi
Głowa boli mnie od wczorajszego popołudnia. Dawid w nocy budził się co 10 minut dosłownie. Padam na twarz. Pogodę mam do bani taka bylejaka
idę ogarnąć trochę
narazie

A mnie chodzi własnie o ostanią:blink:
Małżowi truje,że jak chce mi fajowy prezent zrobić to niech mi wszystkie części zakupi;-)
A jak ona się właściwie nazywa???
"Harry P. i....."?????
Harry Potter i insygnia śmierci:szok::szok:;-)Ja co roku dostawałam jedna część na urodziny bo premiera zawsze wypadała dzień przed nimi i w ten sposób mam skompletowane wszystkie części:-):-)

Jasmina łączę się w bólu głowy:dry::dry:

Witam,u mnie tez zimno i wietrznie a wczoraj ganialam w krotkim rekawku.
W Warszawie nie sa wymagane w tym roku zaswiadzczenia o prace i nikt sie nie pyta wogole o nia zapisujac dziecko do przedszkola.Tez maial na poczatku taka mysl ze Vanesska pojdzie do przedszkola jak bedzie miala 4 lub 5 lat ale teraz jak widze kjak ja ciagnie do dzieci,wspolnych zabaw,tancow i innych to dlatego ja zapisalam do przedszkola,a czy sie dostanie to sie okaze.I tak do pracy nie ide bo w maju bedzie drugie bobo w domku ale mimo wszystko jak bedzie chciala chodzic do przedszkola to niech chodzi.

Co do OSPY to moje 3 pediatry(dwie znajome i jedna z przychodni) polecaja mi szczepionke przeciw Ospieja widzialam za okolo170zl.Mowily mi o takich przypadkach ospy u dzieci ze wole nie ryzykowac.Szczepionka moze calkowicie nie chronic ale przynajmniej zlagodzi objawy.

Zupka prawie juz ugotowana,czeka mnie mnostow prania malych ubranek dla dziecka.....ale mi sie nie chce,pogoda popsola sie a chcialam na dworku wieszac mokre a nie w domnu kisic.Wczoraj umylam sobie okna zewnetezne a dzis zamierzam wewnetrzne

Niedobre bużki.Trzeba z nimi poważną rozmowe przeprowadzić;-);-)
Witra arktyczny sprawił,że tak szybko jesteśmy.No i biblioteke mam blisko.
Dwie książeczki dla Lola i jedna senascja i jedna lekka, łatwa i przyjemna..Mam nadzieje:sorry2::sorry2:Harry nadal na miotle w przestworzach buja i nie chce dac się wypożyczyć:dry::dry:
No, buźki okropne :no:. Jakieś niewychowane czy co ??
Bodzia, jakbyś bliżej mieszkała to już podrzuciłabym Ci Harrego, moja siostra to maniaczka, ma wszystkie części + chyba 2 w wersji angielskiej (od brata dostała). Ale powiem Ci - to znak, że czas dogadywać spotkanko :tak::laugh2:
Kasiu, wiem jak smakuje domowe żarełko na obczyźnie. Zwłaszcza, że tam wszystko takie sztuczne i niekoniecznie smaczne. A pocztą Ci wysłać czy jak ??

Mój małż kombinuje jak to zrobić żeby pojechać na jeden mecz chociaż, na Polska-Austria, bo na jego kuzyna też przyszły, ale on swoje obiecał że mu odda, bo kuzyn chce syna zabrać. Ale doszli do wniosku że może sprzedadzą na Polska - Chorwacja i mój Jacunia pojedzie na ten wymarzony jeden mecz :-D. Szczerze mówiąc sama bym chętnie pojechała, ale dla mnie to juz na pewno miejsca nie będzie :sorry2:

Witam,u mnie tez zimno i wietrznie a wczoraj ganialam w krotkim rekawku.
W Warszawie nie sa wymagane w tym roku zaswiadzczenia o prace i nikt sie nie pyta wogole o nia zapisujac dziecko do przedszkola.Tez maial na poczatku taka mysl ze Vanesska pojdzie do przedszkola jak bedzie miala 4 lub 5 lat ale teraz jak widze kjak ja ciagnie do dzieci,wspolnych zabaw,tancow i innych to dlatego ja zapisalam do przedszkola,a czy sie dostanie to sie okaze.I tak do pracy nie ide bo w maju bedzie drugie bobo w domku ale mimo wszystko jak bedzie chciala chodzic do przedszkola to niech chodzi.
tak naprawdę to jest właśnie najbardziej rozsądne wyjście jeśli oczywiście można sobie na taka sytuację pozwolić - posłac dziecko do przedszkola wtedy, iedy ono jest na to gotowe:tak:

A co do ospy, to ja przechodziłam w wieku lat 16 i nie polecam:no::no: mnie tez pediatra powiedziałą, że dobrze wziąc pod uwage taka szczepionkę. Bo powikłania po ospie przebytej w późnym wieku są dość paskudne , zwłaszcza u chłopców. Tak jak w przypadku świnki zresztą:sorry2:

Tak, tak to znak:-D:-D:-D
Ja ziemnieki obrałam, zaraz gulaszyk robie a moje bidne dziecko nadal na diecie..Dziś mu biszkopciki kupiłam i chlebek dostał.

Iwonka nie przemęczaj się tak -z tym myciem okien. Jak nie będą błyszczeć nic im się nie stanie.;-):tak:
A jak Vanesskę poślesz do przedszkola, to będzie Ci lżej. Wiem co mówię.;-) Ja juz nie mogę sie doczekać, aż Maćko "wyjdzie z domu":-p Ale wtedy ta ja będę już miała Grześka pełno w domu.:dry:

reklama
Do góry