reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

[QUOTE=aj@k;3589435]to teraz troszkę sprzątania czeka[/QUOTE]
Oj sprzątania jest
ja dziewczyny narazie z doskoku bo gangreniak padł to ja galopem obiad....ferajna ma gulasz z warzywami z żołądków + ziemniaczki z koperkiem+surówka sałata z sosem bazyliowym a ja pierś z warzywami w foli +surówka:tak::tak:a nic jeszcze nie zrobione a to za 1.5 godziny moje kochanie wraca:rofl2:
Pyszny obiadek ale twój bo żołądków nie lubie

reklama
nie sama ja też tu jestem, wpadłam trochę poczytać na inne wątki
ale faktycznie coś pustawo się nagle zrobiło

No to moje dziewczynki juz nie spia:no:Tez sa niewyspane:no:
Zaraz zrobie Im herbatke a jak zawolaja to dam rosolek i bedzie chwila spokoju;-):-)

jestem.sapecru nie bylo bo padalo,sasiad nas zawiozl.
widac ze paskudna pogoda bo mala mimo ze wstala po 9 to ja po 13 polozylam do lozeczka i spi juz ze 20minut:-)
dzien mamdzis nieciakwy,delikatnie mowiac.
poszlam zaplacic za Pauliny wycieczke a Pani d mnie ze-nie slucha na lekcji,awantura o kazda glupote,a o to ze dostala 5- a nie 5 to juz histeria!nie zrobila w szkole wczoraj orzelka to dzis powiedziala Pan ze zapomniala ale ze w domu zrobila.niezla sciema.wlasnie go robi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
juz nie mowiac o tym ze zamiast robic na lekcji co trzeba to sie rozsiadzie i krzyczy ze nic nie bedzie robic,a na testach sciaga jak najeta.
we wtorek zebranie to sie dopiero oslucham
ona juzchyba w takiw iek wchodzi ze sie zaczyna.wszytsko na nie
! i awantury.ona mnie wykancza psychicznie:baffled::baffled::baffled:

i do tego pogoda do bani zamierzam dzis nic nie robic poza obiadem,wystraczy ze posprzatalam

melduje swoja obecnosc

pogoda za oknem lipna pochmurno i zimno
chyba pogoda sie nam popsula ale co zrobic trzeba wyjsc z domku bo przeciez do glowy mozna dostac:baffled:

Laura pieknie spala w nocy a moj z tym gipsem to mnie tylko stresowal spalam tak czujenie ze tak jakby wcale:-Djeszcze by mi przylozyl w glowe i dopiero bym miala sen:-D:-D balam sie zeby go nie dotknac w szytego palca:baffled:
Moj o 7 pojechal do pracy a my wstalysmy o 9:-)
Zaraz sie ubieramy i lecimy do sklepu bo pieczywa brak:sorry2: dobrze ze Laura ma jeszcze mleko z kaszka:-D
Ania trzeba bylo isc na drugielozko albo namaterac

witam mamy siedzące w domku:)

jestem mama dwójki wspaniałych rozrabiaków Kubusia i Damianka.szczerze mówiac juz dostaje kota siedzac w domku,ale niestety nie mogę jeszcze wybrac sie do pracy poniewaz Kubusia nie przyjma do przedszkola bo ma atopowe zapalenie skóry i za duzo z tym problemów(nie jest to zaraźliwe).a Damianek jeszcze za mały do przedszkola.czekam az Kubus pójdzie do szkoły a wtedy damianka pośle do przedszkola a sama pójde do pracy.bo niestety z rodziny nie ma kto mi przypilnowac dzieciaczków.
mam taki sam problem jak wy,takze nie mam jak wyjsc gdzies bez dzieci:(( czasem mój pusci mnie ale tylko to elektrowni albo do sklepu ale jednak brakuje mi kontaktu z ludzmi.
piaskownice polikwidowali kolo mmnie wiec nawet nie mam jak pogadac z innymi mamami a i moi chłopaki maja mniejszy kontakt z innymi dziecmi(z bratowej maluchami to maja pozniej bzika).

dziekuje malince za zaproszenie:)))))))
witamy witamy z nami nuda nie straszna:-D:-D:-D:-D

Moj tez raczej nie prasuje bo boi sie zelazka i twierdzi ze nie umie:szok::-D:-D:-D
Jak juz sie Jemu zdarzy raz na pol roku czy nawet rok to dosyc ze to co ja prasuje w pol godz to syoi nad tym przynajmniej 2 godz to jeszcze jest mega zmeczony:no::-D
moj tez sie boi prasowania ale jak trzeba to spodnie czy koszuke sobie wyprasuje

u mnie to obaj nieraz becza bez powodu i potrafia caly dzien marudzic i łazic za mna noga w noge:((( juz nerwowo nie raz mam dosyc.a jeszcze taka pogoda sie zrobiła,ze nawet nie mozna wyjsc na spacer a chociaz troche na dworzu idzie odpoczac.a tu juz 2 dzien pada:/ a dzis jade po buty dla Kuby-dobrze ze moj ojciec jedzie ze mna na rynek samochodem.

malinka a gdzie ty dokladnie mieszkasz???
ja jak mam dosc to wlczam bajke na dvd i tyle:-)

no wreszcie przebrnęłam:-D:-D:-D

ja mam dzisiaj kotlety z jajek, wczoraj wieczorem nagotowałam obiadu na dzisiaj z dwóch dań:szok::szok::szok::szok: krupniczek i kotleciki

ja bardzo chętnie bym skorzystała, bo z kasą u nas bardzo krucho. babcia się zaoferowała, że kupi Misi sandałki bo mnie już nie stać:zawstydzona/y: musieliśmy zlikwidować polisę na życie m żeby było na wpłatę za meble kuchenne areszta na raty, nie wiem z czego będziemy żyli bo po opłaceniu rachunków i rat nic nam nie zostaje i tylko długi robię bo jeść coś trzeba
o a ja zapomnialam ze w ogole sa kotlety jejeczne.musze tez zrobic.w ogole juz nie wiem co

Witaj ewon :-)

patrysia, może rzeczywiście mały ma zły dzień :confused:

Przebrałam ciuchy Heleny, cała paka trafi do piwnicy:szok: Ale mam jeszcze pake za dużych :tak::-D

Na dworze zimno, jak otworzę okno to mi wieje, jak pozamykam to mi duszno :baffled:
to sobie jerozszceln

dziewczyny schudłam 1kg :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-) ale sie ciesze.
zaczęłąm słuchać rad As!!!!!!!! :tak::tak::tak::tak:dzięki kobitko

na poczatek zrezygnowałam całkowicie z ziemniaków na obiad,i staram sie unikać białego pieczywa.jem najczęściej chlebki ryżowe Wasa lub chleb ciemny ale w małych ilościach.staram sie ograniczac słodycze do minimum.
I jem o połowę mniej na porcje.
co najazniejsze nie głodze się,jak jestem głodna,przegryzam marchewką,chrupkami kukurydzianymi,owocem,wycofałam banany bo są bardzo kaloryczne mimo że je uwielbiam.Waga leci powoli w dół ale już 1kg mniej.
ja robie podobnie ale ciezko mi sie pohamowac ze slodyczami.oj ciezko.ale sie staram.nie moge miec w domu nic slodkiego to nie jem:cool2:

SUPER !!!!
A mówiłam,że dasz radę.
O to chodzi,aby waga leciała powoli w dół.
Maksymalnie do 1 kg na 7-10 dni.
Wtedy jest szansa ominąć efekt jo-jo
Agnes ja Ci w wolnej chwili jeszcze przepiszę te zalecenia dietetyczki,które miał mój Darek.
On miał duże ograniczenia ,bo dużo do zrzucenia,ale sporo z tego można pominąć.Minął rok a on jak nie przesadzi w imprezami to nie tyje.
:-D:-D:-D:-D
Wbrew pozorom grill to podstawa diety letniej.:-D:-D:-D
grill tak ale bez piwka:-D:-D:-D:-D:-p

Malinka a Ty co samo mięsko? Jakieś warzywka to gdzie? :-D:-D:-D Ja mam ochotę na chińszczyznę dzisiaj i chyba sobie zrobię :tak::tak::tak: a macie jakaś dietę żeby przytyć?
duuuuuuuuuuzo slodkich bulek i w ogole macznych rzeczy ,sporo ziemnaikow i slodyczy:-)

Malinka, ja też się zawsze po zakupach dziwię, gdzie mi kasa zginęła :-D:-D:-D
A tak poważnie, to ostatnio bardzo wszystko podrożało. :wściekła/y: Kiedyś za takie zwykłe codzienne zakupy do obiadu płaciłam max 30 zł, a teraz często się w 50 nie mieszczę. :no: A mięso i wędliny to po prostu masakrycznie drogie :szok:, a ja tego najwięcej kupuję, bo mój m jest prawie wyłącznie mięsożerny :-D
nic nie mowice o kasei.ja w miare mozliwosci staram sie kupowac cwiartke prosiaka a wedliny tez czesto swojskiej roboty kupuje:-)

dziewczyny macie pozdrowienia od Aleksi.Mówi że bardzo tęskni za Wami :-):-):-):-):-) na razie nie ma dostępu do bb bo mieszka z synkiem u swojej mamy a tam nie ma internetu.
Mały już wyszedł ze szpitala i czuje sie dobrze.
Aleksia w piątek ma operację na to biodro,bardzo sie boi więc trzymajmy wszystkie za nia kciuki :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Operacja ma byc o 11.30 w piatek a jutro jedzie już do Konstancina.
usciskaj ja i ode mnie.wspolczuje jej!zabieg za zabiegiem

No jak co:confused:Jestes mloda ,atrakcyjna kobieta do tego sama z dziecmi w domu...

A tak wogole to szkoda ze jest tak zimno:no:Bo jakby bylo cieplo to pewnie by sie niezle porozbierali;-)
albo wiktoria by sie rozebrala:-D:-D:-D:-D:-p

hi hi jakie tu ciekawe wątki się pojawiają;-)
moja lala niedawno zasnęła wreszcie, cisza i spokój mam chwilę dla siebie

pyszności jak za mną chodzi coś takiego, z przepisu napewno skorzystam

ależ się ubawiłam z tego

dla kzadego cos ciekawego!:-)

reklama
Do góry