reklama
luna665
Mama grudniowa 2007
pączki 8)
- 1 kg mąki,
- 10 dkg drożdży,
- 70 dkg ziemniaków gotowanych zmielonych,
- 0,5 kostki margaryny,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżki wódki lub octu,
- 4 całe jaja,
- szczypta soli,
- olej do smażenia,
- zapach rumowy.
Ziemniaki przekręcić przez maszynkę razem z drożdżami.
Do przekręconych ziemniaków dodać pozostałe składniki. Całość starannie wymieszać. Z ciasta formować placuszki. W środek dodać wiśnie ze słoika lub marmoladę. pozostawić do rozrostu. Olej rozgrzać. Piec w gorącym oleju. Posypac pudrem.
- 1 kg mąki,
- 10 dkg drożdży,
- 70 dkg ziemniaków gotowanych zmielonych,
- 0,5 kostki margaryny,
- 1/2 szklanki cukru,
- 2 łyżki wódki lub octu,
- 4 całe jaja,
- szczypta soli,
- olej do smażenia,
- zapach rumowy.
Ziemniaki przekręcić przez maszynkę razem z drożdżami.
Do przekręconych ziemniaków dodać pozostałe składniki. Całość starannie wymieszać. Z ciasta formować placuszki. W środek dodać wiśnie ze słoika lub marmoladę. pozostawić do rozrostu. Olej rozgrzać. Piec w gorącym oleju. Posypac pudrem.
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Dziećmi na pewno ,ale nie wyobrażam sobie ,zeby o mnie moja mama mówiła-Magda ty mój bobasie,bo umrę ześmiechu ,bobasy to maluchy,a dzieci to wszystkie inne
![]()

a ja musze worki do odkurzacza,zapomnialam calkeima mnie juz spanie bierze...
ciekawe o ktorej pobudka
nic trza mykac pomalu...
jutro na allegro musze wejsc kupic zele do tipsow bo zapas sie konczy
malemu jakies ciuszki no i moze cos dla siebie
dobrej nocki![]()
Anabuba, no własnie drugi edzień bez pampersa tylko do przychodni i na noc jeszcze
juuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzzz???????????????????????????????????
szybko ,a moja dama nie

Wpadam jak diabeł po zapałki 

i od razu odpisuję

:-)

Jula jest odjazdowa.A stringersy rozłożyły mnie na łopatkia julki teksty sama czasami dziwie się skąd jej sie to bierzea bo julka to dziecko chowane przy mtv i rmf maxxxx
a tak serio to julia to świetny słuchacz i szybko takie teksty wyłapuje a piotrek mi zawsze mówi że nie mam się co dziwić że ona tak mówi jak sama takie i podobne teksty rzucam
no fakt a z julką to ja uwielbiam gadać
np wtacam wczoraj ze sklepu i gadamy nagle ja się zamyśliłam jula co tak milczysz....ja a tak myślę na co tyle kasy wydałam.....a julka wiesz co malina pogadajmy o pierdołach deszcz pada po co się dołować więcej
pomijam fakt że jula częściej mówi do mnie malina niż mama
![]()

super.Oby Ci się spodobało i szefowi rzecz jasna !!Jestem cała przejęta i mam burzę w głowie ,zaczepiła mnie znajoma czy bym nie chciała do pracy,i tym sposobem jutro na 8 rano jadę ok 20 km stąd do pracy to taka piekarnia-cukiernia z kawiarnią ,już na cały dzień ,zebym wiedziała o co chodzi jak mi się spodoba i jak ja sie szefowi spodobam to normalnie o 18 jutro będę w domu...Na razie z tego co wiem to dzień na dzień ,a od czerwca już na miejscu otwiera taką cukiernię i wtedy będzie system zmianowy,sama nie wiem co o tym sądzic ,ale ciesze sie ,ze coś ruszyło do przodu
No i jak będzie git to kaskę zarobię!!!
![]()

BrawoOooo ,a co tu tak pustawo ja mam mętlik w głowie ,ale z radości i nie mam sie z kim nim podzielićM przyjął dzielnie na klate ,że znowudomowymi obowiązkami bedziemy się dzielili na pół i to jest ta najbardziej radosna część
![]()

pięknie.super spacerek.Tylko pozazdrościć.Później was poczytam bo przed 20 min udało nam się dotrzeć do domu po spacerze z Joanna tylko my jeszcze moją babcię odwiedziłyśmy
Na życzenie Joasi wklejam zdjęcia z dzisiejszych szaleństw ;-)
Bardzo dobrze zrobiłas.POPIERAMza chwile na wspolnej..
a ja z m sie poklocilam dzisiaj... tak mnie wk... ze dostał w pysk
w sumie "troche" przesadziłam, ale on mnie do tego doprowadził.. że ja nie chce domestosa za bardzo wdychac to od ponad tygodnia go prosiłam żeby umył wane- nie zrobił tego, żarówke wymienic w przedpokoju-tak samo ponad tydzien, kupy z balkonu pozbierac 3 dni i do tego dzisiaj prałam patryka dywan i juz mniekręgosłup bolal od schylania sie nad wanną to mowilam zeby dokonczyl, jak zjadł obiad i sobie godzine odpoczal to wsadzil go do pralki!!!!tak to sama bym sobie go włozyła... i teraz caly pognierciony, ale to nie o to chodzi, bo reszty nie zrobil, a wczorja byl caly dzien w domu i jak jechałam do patrysi to prosilam go zeby posprzatał i umyl w koncu ta wanne, to jak wrovcilam po chyba 4 godzinach, powiedzial ze nie mial czasu nic zrobic
no po prostu kur... ja mam miec czas sprzatac cały dom jak on w pracy tylko 6 godzin jest on nawet podłóg umyc nie potrafi!!
No i tak dzisiaj sie wscieklam ze nie chcialo musie wymienic tej pieprzonej zarowki i umyc wanny ze zaczelam go wyzywac, on juz foch ze idzie sie najebac, to ja mu to droga wolna, zaraz sie wrocil po fajki W BUTACH przez całe mieszkanie to jak kurw... wstałam zaczełam sie drzec juz z bekiem ze ja sprzątam jak pojeb... a on łazi w butach a sam nie umie nic tknąc to on cos tak zaczal pieprzyc ze jestem psychiczna to dostał w pysk i ch....i polazl ale zaraz wrocil.. to ja sobie wyszłam i mam go w dupie. I teraz nie sprzatam dopoki nie bedzie syfu i on nie zacznie dbac o porzadek, ja juz to pierdole....

Brawo.Zuch dziewczynkaOliwka juz w łóżeczku a ja czekam na "Moment Prawdy"
Oliwka zakończyła dziś dzień z 1 wpadką
a na dworze to pokazała klasę.
Założyłam jej pampersa na plac zabaw bo dziś chłodno i tak po godzinie zawołała siku mimo że pampka miała.Poleciałyśmy w krzaczki i wysikała się na trawkę.Ale jestem przeszczęśliwa.:-):-):-):-):-):-):-)
a jak wróciłyśmy ze spaceru zasunęła do nocnika i zrobiła siku i kupę.cud miód.
Koleżanki sie dziwiły że Oliwka tak szybko sie nauczyła.mam znajomą co ma córkę która ma 2latka i 4 mies i chodzi nadal w pampersie ,a jak widzi nocnik to ucieka z krzykiem.nigdy jej nie sadzalki to teraz jest problem.

Witamy na naszym wiecznie gadającym forum.witam mamusie jestem nowa i witam milusio :-)

wiktoria12
Mama i żona :)
a mnie juz spanie bierze...
ciekawe o ktorej pobudka
nic trza mykac pomalu...
jutro na allegro musze wejsc kupic zele do tipsow bo zapas sie konczy
malemu jakies ciuszki no i moze cos dla siebie
dobrej nocki![]()
Dobranoc wamJa tez uciekam
Dobranoc:-)
reklama
Podziel się: